Slušaj uživo

Upravo

Gledaj HRTInt. uživo

 • Hrvatska11. srpnja 2020.

  Stožer: 140 novooboljelih, jedna osoba preminula

  U protekla 24 sata zabilježeno je 140 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je trenutačno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 1088. Među njima su 124 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 3 pacijenta. Jedna osoba je preminula, objavio je nacionalni stožer za civilnu zaštitu.

 • Izvan domovine11. srpnja 2020.

  7. revija tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan RH

  Revija u organizaciji Udruge Stećak i Hrvatske matice iseljenika održana je po prvi put u virtualnom obliku u petak 10. srpnja s javljanjem iz Tomislavgrada gdje su na Trgu gange projicirani video filmovi sudionica.

 • Izvan domovine11. srpnja 2020.

  Kardinal Puljić na 25. godišnjici genocida u Srebrenici

  U Srebrenici će se danas komemoracijom, na kojoj će biti prisutan i kardinal Vinko Puljić, obilježiti 25. obljetnica genocida koji se događao između 13. i 19. srpnja 1995. godine, tijekom rata u Bosni i Hercegovini. U ovom stravičnom zločinu ubijeno je 8.372 bošnjačkih muškaraca i dječaka s područja enklave Srebrenice, a ubili su ih vojnici Vojske Republike Srpske i specijalne srpske vojne postrojbe Škorpioni.

 • Danas

Blog / vlog / kolumna

 • Ispeci zanat28. lipnja 2020.

  Maja: magistra farmacije

  “Da bi neki posao dobro obavljao, kao prvo trebaš ga voljeti”, kaže Maja Perić Šuškavčević. Danomice pomaže onima koji ne samo da traže lijekove nego i savjete koje pacijenti cijene, pa se vraćaju u ljekarnu koju uspješno Maja vodi.

 • Ispeci zanat14. lipnja 2020.

  Tin: dostavljač hrane

  Tin ističe da ga kupci uvijek dočekaju s osmijehom. Mladić, koji neumorno putuje gradom, jedan je od onih koji nisu prestali raditi za vrijeme pandemije strogo se držeći naputaka civilne zaštite, sve kako bi nastavio dostavljati hranu naručiteljima

 • Ispeci zanat24. svibnja 2020.

  Igor - vlasnik kafića

  Prije početka pandemije, koja je zahvatila i našu Hrvatsku, Igor Blažević otvorio je vlastiti kafić. Dugo je sanjao o tome i uspio je san ispuniti. Ali brzo je došlo teško razdoblje. Igor dijeli s nama svoja iskustva o prevladavanju krize i o tome kako se vratiti na razinu poslovanja prije pandemije. Taj mladi poduzetnik, pun energije i znanja o struci, daje nam realnu sliku o svojem poslu.

 • Ispeci zanat10. svibnja 2020.

  Martina: trenerica sportske gimnastike

  Martina Bublić bavi se sportskom gimnastikom kao trenerica. Od malih nogu trenirala je i posvetila se tome sportu te se natjecala u raznim kategorijama. Ljubav prema gimnastici dokazuje posvećujući se potpuno djeci koja se bave tim prekrasnim sportom, ne samo kao trenerica, nego i više puta u ulozi fizioterapeuta, psihologa, pa čak i vozača. Kako izgleda život trenera, koliko žrtava iziskuje, može li se živjeti od trenerske plaće - ispričat će nam ukratko i podijeliti svoje iskustvo s nama.

Prijatelji Glasa Hrvatske

Studia Croatica Hrvatska matica iseljenika Hrvatski svjetski kongres Hrvatska bratska zajednica Moja domovina HKD Napredak

Glas Hrvatske

Vrati se na vrh