Slušaj uživo

Upravo

Gledaj HRTInt. uživo

 • Ljudi21. ožujka 2019.

  Katica Vraneša - most između Mainza i Zagreba

  Zagreb i Mainz gradovi su prijatelji još od godine 1967. Već je 70-te u tome njemačkom gradu sagrađena kuća Mainza i Zagreba, a 91-e je osnovana Hrvatska kulturna zajednica. Na njezinu je čelu već dugi niz godina Katica Vraneša.

 • Hrvatska21. ožujka 2019.

  Novi sporazum hrvatskog zdravstva za iseljenike

  Hrvatsku su posljednjih godina napustili deseci tisuća ljudi, no mnogi od njih i dalje se liječe u domovini, ponajprije jer im se to više isplati. Na to su upozorili iz Hrvatske udruge ugovornih ordinacija. Procjenjuju da pravo na zdravstveno osiguranje koristi čak 330 tisuća osoba koje ne žive u Hrvatskoj.

 • Izvan domovine21. ožujka 2019.

  Međunarodni natječaj Duga: proglašeni pobjednici

  Tema novoga likovno-literarnog natječaja u organizaciji Ankice i Ante Karačića bila je duga. U četvrtak 21. ožujka objavljeni su rezultati. Čestitamo pobjednicima!

 • Izvan domovine21. ožujka 2019.

  Hrvatska na sajmu knjiga u Leipzigu

  Republika Hrvatska i ove se godine predstavlja na Sajmu knjiga u Leipzigu, a hrvatski će autori nastupiti u okviru već tradicionalnog književnog programa Traduki. Ovogodišnji sajam okuplja više od 3400 sudionika.

Blog / vlog

 • Svakodnevni junaci18. ožujka 2019.

  O šahu, trudu i suradnji

  Giovanna Arbunic Castro, Čileanka hrvatskog podrijetla, rođena je u Punta Arenasu. Od malih nogu isticala se u šahovskoj igri, u Akademiji profesora Baldovina Gómeza Albe. Sa 14 godina kvalificirala se za Nacionalne sportske igre, gdje je završila na 11. mjestu. Poslije je osvojila drugo mjesto u Regionalnom natjecanju mladih, a četvrto u otvorenom prvenstvu Magallanesa. Sa 16 godina, 1980. bila je druga na državnoj razini.

 • Svakodnevni junaci4. ožujka 2019.

  More plastike

  Pet golemih plastičnih mrlja putuje oceanima diljem svijeta. Prema međunarodnoj mreži Earth Day Network, baca se u oceane oko 8 milijuna metričkih tona plastike na godinu. Do godine 2050. u oceanima će biti više plastike nego riba (prema težini). Što činimo mi kako bismo zaštitili naše plaže i naše more?

 • Svakodnevni junaci18. veljače 2019.

  Nicolás Plantić SJ, kralj Paragvajaca?

  Sredinom XVIII. stoljeća, Nicolás (Nikola) Plantić zaređen je za svećenika i poslan u Latinsku Ameriku. O njemu postoji legenda koja ga povezuje s Nikolom, kraljem Paragvajaca, koja potječe iz doba njegova rada u isusovačkim misijama. Ali... je li to istina?

 • Svakodnevni junaci4. veljače 2019.

  Trinche, junak ili antiheroj?

  Prema trenerima, komentatorima i profesionalcima, El Trinche je bio velika nada argentinskoga nogometa. Taj posebno nadaren igrač hrvatskih korijena, rođen u pokrajini Santa Fe, imao je velikih mogućnosti ući u vrhunske lige, ali nešto ga je spriječilo da postane nova svjetska zvijezda toga mnogima omiljenog sporta.

Prijatelji Glasa Hrvatske

Studia Croatica Hrvatska matica iseljenika Hrvatski svjetski kongres Hrvatska bratska zajednica Moja domovina

Glas Hrvatske

Vrati se na vrh