Slušaj uživo

Upravo

Gledaj HTV 5 uživo

 • Ljudi9. prosinca 2018.

  Glagoljica i poziv na 'devet jav'

  Dopredsjednik Hrvatske manjinske samouprave u mađarskome Šopronu i istraživač povijesti Hrvata u Mađarskoj Franjo Pajrić autorskim tekstom i prigodnom adventskom izložbom želi približiti hrvatsko pismo glagoljicu današnjici i ljudima. Putem vizualizacije - pomoću slika - pokazuje povezanost toga pisma s krugom i njegov brojčani sustav.

 • Preporučujemo9. prosinca 2018.

  Adventski koncerti Klavirskoga trija Dubrovnik u Budimpešti i Pečuhu

  Klavirski trio Dubrovnik održat će dva adventska koncerta u Mađarskoj: 10. prosinca u budimpeštanskom Institutu glazbene povijesti te 11. prosinca u pečuškome Hrvatskom kazalištu.

 • Izvan domovine8. prosinca 2018.

  Božićni prijem u rezidenciji hrvatskoga veleposlanika u Srbiji

  U Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Srbiji u petak 7. prosinca održan je božićni prijem za predstavnike hrvatske zajednice u Srbiji na kojem je sudjelovao državni tajnik Zvonko Milas koji je ujedno bio i izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske.

 • Preporučujemo8. prosinca 2018.

  Hrvatski štand na Božićnom sajmu u Salzburgu

  Tradicionalni Božićni sajam u Salzburgu obilježava i manifestacija humanitarnoga značaja "Advent na starome sajmu/Advent am alten Markt" kojoj se i ove godine pridružila Hrvatska umjetnička i kulturna udruga Hrvatski san iz Mozartova rodnog grada.

Blog / vlog

 • Svakodnevni junaci3. prosinca 2018.

  Ratni heroji

  Iako je na krovu Vukovarske bolnice jasno bio istaknut znak Crvenoga križa, tijekom tromjesečne blokade ta je ratna bolnica danomice trpjela stalnu kišu granata. Istodobno su u njoj kirurški zahvati obavljani uz pomoć malo medicinskoga materijala koji su liječnici imali na raspolaganju, te s velikom voljom i hrabrošću.

 • Svakodnevni junaci12. studenoga 2018.

  Nadica Barun

  Britanske novine The Guardian nedavno su objavile izjavu francuskog predsjednika Emmanuela Macrona o tome da žene u Africi imaju mnogo djece zbog nedostatka obrazovanja. Prema Macronu, te žene nemaju izbora ili pristup obrazovanju, a ako bi ga imale, vjerojatno bi se odlučile za samo jedno dijete. Ili uopće ne bi imale djece, kao što je to čest slučaj na zapadu.

 • Svakodnevni junaci29. listopada 2018.

  Mladi i folklor

  Lucía završava tjedan pun školskih obveza, a tijekom vikenda sudjeluje u različitim aktivnostima u okviru hrvatske zajednice u Buenos Airesu. Među njima su probe folklornog ansambla. Iako se tek nedavno pridružila grupi, već je postigla veliki napredak u promicanju hrvatske kulture u okruženju u kojem djeluje.

 • Svakodnevni junaci15. listopada 2018.

  Stjepan Horvat

  Njegova najveća ostavština u hrvatskoj zajednici bila je - glazba. Unatoč tomu što nije bio profesionalni glazbenik, bio je utemeljitelj zbora Jadran u emigraciji, koji još djeluje i koji na svojem repertoaru i danas ima nekoliko djela tog iznimnog čovjeka.

Prijatelji Glasa Hrvatske

Studia Croatica Hrvatska matica iseljenika Hrvatski svjetski kongres Hrvatska bratska zajednica Moja domovina

Glas Hrvatske

Vrati se na vrh