Slušaj uživo

Upravo

Gledaj HRTInt. uživo

 • Preporučujemo17. siječnja 2019.

  Vlašići i mali narodi

  U Šopronu je predstavljena zbirka studija dr. Igora Šipića "STUDIJE I.- Vlašići i mali narodi", i "STUDIJE II.- Vlašići i mali narodi". Nastale su na temelju tekstova objavljivanih u razdoblju između ožujka 2016. i travnja 2018. godine, uz dodatak nekoliko starijih naslova iz 2014. i 2015. godine.

 • Izvan domovine17. siječnja 2019.

  Glavni motivi egzodusa Hrvata nisu ekonomske prirode

  Analiza iseljeničkih stavova pokazala je kako hrvatski iseljenici imaju predodžbu da u Lijepoj Našoj nisu institucionalizirane vrijednosti radne etike i poštenja te smatraju da se hrvatsko društvo moralno slomilo.

 • Izvan domovine17. siječnja 2019.

  Odlični odnosi Hrvatske i Crne Gore

  Na sastanku u sjedištu gradske uprave u Podgorici sastali su se gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković i hrvatski veleposlanik u Crnoj Gori Veselko Grubišić. Zaključeno je kako su odnosi između Crne Gore i Hrvatske izuzetno bliski i prijateljski te predstavljaju odličnu osnova za produbljivanje suradnje, posebice između lokalnih zajednica.

 • Izvan domovine17. siječnja 2019.

  Ljubljana: 50 godina mise na hrvatskome jeziku

  Misnim slavljem koje je predvodio varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak u franjevačkoj crkvi Marijinega Oznanjenja u Ljubljani svečano je proslavljena 50. obljetnica slavljenja mise na hrvatskome jeziku i to u sklopu XXXI. Božićnih dana hrvatskih katolika u Ljubljani i Sloveniji.

Blog / vlog

 • Svakodnevni junaci7. siječnja 2019.

  Zaštitnik migranata

  Otkako sam počela pisati ovaj blog, često su glavni likovi bili upravo svećenici franjevačkog reda. Razlog je taj što su za nas, koji smo odrastali u emigraciji, hrvatski franjevci imali nezamjenjivu ulogu u okupljanju i razvoju hrvatskih zajednica.

 • Svakodnevni junaci17. prosinca 2018.

  Mladi i solidarni

  Koračajući ulicama u zadnje dane Adventa, svega tjedan dana prije Božića, blagdanski se duh osjeća u svakom uglu. Moj grad, Samobor, organizira izložbu jaslica, postavljenu na raznim lokacijama u centru grada. Djevica Marija, Josip, mali Isus i pastiri, odjeveni su u narodnim nošnjama ovog kraja, naslanjajući se tako na tradiciju, surađujući s gradom u nastojanju da ovo doba godine ne prođe u pukom znaku komercijalizacije.

 • Svakodnevni junaci3. prosinca 2018.

  Ratni heroji

  Iako je na krovu Vukovarske bolnice jasno bio istaknut znak Crvenoga križa, tijekom tromjesečne blokade ta je ratna bolnica danomice trpjela stalnu kišu granata. Istodobno su u njoj kirurški zahvati obavljani uz pomoć malo medicinskoga materijala koji su liječnici imali na raspolaganju, te s velikom voljom i hrabrošću.

 • Svakodnevni junaci12. studenoga 2018.

  Nadica Barun

  Britanske novine The Guardian nedavno su objavile izjavu francuskog predsjednika Emmanuela Macrona o tome da žene u Africi imaju mnogo djece zbog nedostatka obrazovanja. Prema Macronu, te žene nemaju izbora ili pristup obrazovanju, a ako bi ga imale, vjerojatno bi se odlučile za samo jedno dijete. Ili uopće ne bi imale djece, kao što je to čest slučaj na zapadu.

Prijatelji Glasa Hrvatske

Studia Croatica Hrvatska matica iseljenika Hrvatski svjetski kongres Hrvatska bratska zajednica Moja domovina

Glas Hrvatske

Vrati se na vrh