Slušaj uživo

Upravo

Gledaj HRTInt. uživo

 • Hrvatska26. svibnja 2019.

  Izbori za Europski parlament

  Hrvatska je danas birala svoje zastupnike u Europskom parlamentu s 33 liste, na kojima je bilo 396 kandidata. Svi oni žele u Bruxelles, a odlazi ih samo 11, odnosno 12 ako bi se dogodio Brexit te bi Hrvatska dobila još jedno mjesto u europarlamentu. Službeni rezultati objavit će se navečer kada glasovanje završi u svim članicama bloka.

 • Izvan domovine26. svibnja 2019.

  Identitet hrvatskih doseljenika u Argentinu

  Argentinska antropologinja hrvatskoga porijekla zbog povijesnoga naslijeđa svoje obitelji, koja je s otoka Hvara između dva svjetska rata stigla u Argentinu, počela je istraživati proces hrvatskog identiteta između hrvatskih doseljenika u Argentinu.

 • Običaji26. svibnja 2019.

  Stare razglednice s Krke

  U fundusu Gradskoga muzeja Drniš nalazi se vrijedna zbirka od 350 razglednica s motivima rijeke Krke, a 219 ih je uvršteno u monografiju "Rijeka Krka na starim razglednicama" objavljenu 2006. godine u izdanju Javne ustanove Nacionalni park Krka i Gradskog muzeja Drniš.

 • Ljudi25. svibnja 2019.

  Nužna bliska suradnja domovine s iseljenom Hrvatskom

  Irci i Židovi jasno su nam pokazali koliko je to važno, poručio je Ivan Zdunić, jedan od najbogatijih Hrvata u Kanadi koji se bavi građevinarstvom i poljoprivredom.

 • Hrvatska25. svibnja 2019.

  Spomenik Mercedesu u Imotskom

  Napokon počinje gradnja spomenika Mercedesu u čast, kažu domaći, istinskom simbolu uspjeha imotskih gastarbajtera.

Blog / vlog

 • Svakodnevni junaci20. svibnja 2019.

  Čovjek bez osmijeha

  U tinejdžerskim godinama, tijekom putovanja na jug Argentine zajedno s folklornom skupinom kojoj sam pripadala, upoznala sam starijega čovjeka, vrlo ozbiljna, povučena muškarca. Mnogi su ga već znali, ali ja sam ga tada vidjela prvi put. Poslije su mi neki od mojih prijatelja rekli da si je svojedobno spasio život tako što se pravio mrtvim. Ležao je među stotinama mrtvih tijela koja su bačena u jedan od mnogih jaraka diljem tzv. “križnog puta”. Čovjek si je spasio život tako što je odglumio - vlastitu smrt.

 • Svakodnevni junaci6. svibnja 2019.

  Kralj lutaka

  Godine 1991. Etnografski muzej u Zagrebu predstavio je izložbu lutaka iz cijeloga svijeta. Zbirka je već bila izložena u nekoliko gradova u Argentini, Urugvaju, SAD-u. i Kanadi. Njezino konačno odredište bilo je Zagreb, prema izričitoj želji kolekcionara, kojeg su svi nazvali "kralj lutaka".

 • Svakodnevni junaci15. travnja 2019.

  U službi bližnjemu na obalama rijeke Ganges

  Svi znamo Majku Terezu, koja je s neizmjernom ljubavlju posvetila život bolesnicima u Kalkuti. Majka Tereza vodila je skupinu sestara - sestara Milosrđa - sa svojim tipičnim bijelim sarijem s plavim prugama. U mjestu blizu Kalkute, na granici s Bengalskom šumom, okružen močvarama rijeke Ganges, isusovac je išao od sela do sela, gradeći škole, bolnice i crkve.

 • Svakodnevni junaci1. travnja 2019.

  Borbeni narod

  Posljednjih dana djevojčica Mila digla je na noge cijelu državu. Riječ je o Mili Rončević, koja boluje od rijetkog oblika leukemije, a nada u oporavak leži u eksperimentalnom liječenju u bolnici u Philadelphiji. U nekoliko dana svota na bankovnom računu otvorenom kako bi se prikupio novac za njezino putovanje i liječenje povećavala se munjevitom brzinom.

Prijatelji Glasa Hrvatske

Studia Croatica Hrvatska matica iseljenika Hrvatski svjetski kongres Hrvatska bratska zajednica Moja domovina

Glas Hrvatske

Vrati se na vrh