Slušaj uživo

Upravo

Gledaj HRTInt. uživo

 • Običaji8. prosinca 2019.

  Cro gastro - Požega

  Brojni su gastronomski specijaliteti koji će se i ovoga Božića naći na stolovima u našim domovima. Tragajući za onim nekadašnjim okusima, Muzej grada Požege osmislio je projekt "Muzej u loncu" tijekom kojeg su popisali običaje i recepte jela.

 • Ljudi8. prosinca 2019.

  Nedjeljko Jusup - dobitnik nagrade Donat za životno djelo

  Jusup je nagradu dobio od Hrvatskog književnog društva, HKD Og. Zadar, za 2019. U obrazloženju nagrade stoji: "Zadar je, zahvaljujući ponajviše Jusupu, jedini grad koji je u samostalnoj državi Hrvatskoj iznjedrio svoje dnevne novine. S nekolicinom kolega Jusup je najprije 1994. pokrenuo tjednik Zadarski list koji je pod njegovim vodstvom nakon četiri godine prerastao u prvi dnevni list u povijesti Zadra i zadarske regije".

 • Krajevi8. prosinca 2019.

  Labinjonska cakavica zaštićeno kulturno dobro

  "Ca znači za nas naša labinjoska beseda? Trdo dobra, trdo dobra naša je labinjonska beseda i po sen svijetu ćete je kapit, Vlahi tako tako, ali, ja vajk govorin nikad nemoj zabit svoj materinji jezik - govore Labinjani ponosni što je njihov dijalekt postao zaštićeno nematerijalno kulturno dobro Republike Hrvatske.

Blog / vlog

 • Svakodnevni junaci8. prosinca 2019.

  Otac Hrabrost

  Oni koji žive u Latinskoj Americi vjerojatno se sjećaju sapunice "Padre Coraje" ("Otac Hrabrost"). Radilo se o čovjeku koji je, prerušen u svećenika, pomagao stanovnicima jednoga sela kako bi se izborio za pravdu. Iako su priče toga protagonista i junaka ovoga bloga različite, nadimak se uklapa.

 • Svakodnevni junaci18. studenoga 2019.

  Ljubav prema bližnjemu

  Prije malo više od četrdeset godina, u prvim godinama djelovanja Hrvatskoga katoličkog centra Sveti Nikola Tavelić, bilo je potrebno pokrenuti neku aktivnost koja bi okupila djecu hrvatskog podrijetla i školske dobi.

 • Svakodnevni junaci28. listopada 2019.

  Od Europe do Anda

  Ivan Benigar bio je poznat kao "bijeli poglavica" u argentinskoj Patagoniji. Roditelji su mu bili Slovenci, a rođen je u Zagrebu 1883. Benigar je u glavnome hrvatskom gradu završio osnovnu i srednju školu. Ipak, mjesto gdje je ostavio neizbrisiv trag bila je argentinska provincija Neuquen, i to među pripadnicima domorodačkog plemena Araucana.

 • Svakodnevni junaci14. listopada 2019.

  Potpourri nade

  Imam posebnu zbirku. Već neko vrijeme skupljam članke o dobrim djelima koja se pojavljuju u različitim pisanim medijima. Zašto to radim? Kažu da u medijima ne promiču one koje se ističu zbog nekog nesebičnog djela. Moja zbirka je dokaz da to nije tako. I spominjem neke od najvažnijih.

Prijatelji Glasa Hrvatske

Studia Croatica Hrvatska matica iseljenika Hrvatski svjetski kongres Hrvatska bratska zajednica Moja domovina HKD Napredak

Glas Hrvatske

Vrati se na vrh