Slušaj uživo

Upravo

Gledaj HRTInt. uživo

 • Preporučujemo17. siječnja 2019.

  Troknjižje o hrvatskim zajednicama u Brazilu

  Svečano predstavljanje troknjižja o hrvatskoj zajednici u Brazilu autora i priređivača projektnih izdanjā dr. sc. Milana Puha iz São Paula održat će se u četvrtak, 17. siječnja 2019. u 13 sati u dvorani Hrvatske matice iseljenika u Zagrebu.

 • Preporučujemo16. siječnja 2019.

  Cavtat uz bok Londonu, Rimu i Parizu

  Cavtat se našao na listi 20 destinacija nominiranih za najbolju europsku destinaciju 2019., objavio je portal European Best Destination. Uz to, naš konavoski biser svrstan je među najbolje i u kategorijama "Najbolja destinacija za ljubitelje prirode” te "Najbolja romantična destinacija”.

 • Hrvatska16. siječnja 2019.

  Velika potražnja za proizvodima od slavonskoga hrasta u Njemačkoj

  Podaci Udruženja drvno-prerađivačke industrije pri Hrvatskoj gospodarskoj komori pokazuju kako proizvodnja i izvoz parketa u Hrvatskoj posljednjih godina bilježe velik uzlazni trend. Želja HGK je da proizvođačima parketa ne smije biti cilj samo izvoz, već svoje proizvode moraju znati prodati i na domaćem tržištu.

 • Običaji16. siječnja 2019.

  Bokeljska mornarica Kotor izabrala Malog admirala

  Na svečanoj sjednici Admiralata Bokeljske mornarice Kotor, održanoj 13. siječnja, po tradicionalnom običaju jednoglasnom je odlukom izabran Mali admiral za 2019. godinu. Ime mu je Martin Jerolima Petrović iz Škaljara.

 • Hrvatska16. siječnja 2019.

  Predstavljamo pojedinosti mirovinske reforme

  S prvim danom ove godine počela je cjelovita mirovinska reforma. Što očekuje sadašnje i nove umirovljenike, što nam zapravo donosi, pročitajte u kratkom pregledu.

Blog / vlog

 • Svakodnevni junaci7. siječnja 2019.

  Zaštitnik migranata

  Otkako sam počela pisati ovaj blog, često su glavni likovi bili upravo svećenici franjevačkog reda. Razlog je taj što su za nas, koji smo odrastali u emigraciji, hrvatski franjevci imali nezamjenjivu ulogu u okupljanju i razvoju hrvatskih zajednica.

 • Svakodnevni junaci17. prosinca 2018.

  Mladi i solidarni

  Koračajući ulicama u zadnje dane Adventa, svega tjedan dana prije Božića, blagdanski se duh osjeća u svakom uglu. Moj grad, Samobor, organizira izložbu jaslica, postavljenu na raznim lokacijama u centru grada. Djevica Marija, Josip, mali Isus i pastiri, odjeveni su u narodnim nošnjama ovog kraja, naslanjajući se tako na tradiciju, surađujući s gradom u nastojanju da ovo doba godine ne prođe u pukom znaku komercijalizacije.

 • Svakodnevni junaci3. prosinca 2018.

  Ratni heroji

  Iako je na krovu Vukovarske bolnice jasno bio istaknut znak Crvenoga križa, tijekom tromjesečne blokade ta je ratna bolnica danomice trpjela stalnu kišu granata. Istodobno su u njoj kirurški zahvati obavljani uz pomoć malo medicinskoga materijala koji su liječnici imali na raspolaganju, te s velikom voljom i hrabrošću.

 • Svakodnevni junaci12. studenoga 2018.

  Nadica Barun

  Britanske novine The Guardian nedavno su objavile izjavu francuskog predsjednika Emmanuela Macrona o tome da žene u Africi imaju mnogo djece zbog nedostatka obrazovanja. Prema Macronu, te žene nemaju izbora ili pristup obrazovanju, a ako bi ga imale, vjerojatno bi se odlučile za samo jedno dijete. Ili uopće ne bi imale djece, kao što je to čest slučaj na zapadu.

Prijatelji Glasa Hrvatske

Studia Croatica Hrvatska matica iseljenika Hrvatski svjetski kongres Hrvatska bratska zajednica Moja domovina

Glas Hrvatske

Vrati se na vrh