Slušaj uživo

Upravo

Gledaj HTV 5 uživo

 • Hrvatska17. studenoga 2018.

  27. godišnjica stradanja Vukovara i Škabrnje

  Danas i sutra održavaju se manifestacije koje svake godine ujedine cijelu Hrvatsku - skup o ratnoj bolnici i kolone sjećanja u Vukovaru i Škabrnji. U gradovima diljem Hrvatske večeras se pale svijeće duž Ulica grada Vukovara.

 • Izvan domovine17. studenoga 2018.

  Čvrste veze južnoameričkih Hrvata s Hrvatskom

  Robert Jakubek, počasni konzul Republike Hrvatske u Santa Cruzu de la Sierri u Boliviji i član Savjeta Vlade RH za Hrvate izvan RH održao je tribinu u Hrvatsko-hispanskom društvu o hrvatskim zajednicama u Boliviji, u kojoj je govorio o aktivnostima hrvatske dijaspore u Boliviji i u Južnoj Americi, o nedavno održanom četvrtom susretu hrvatske dijaspore Južne Amerike u Ekvadoru, te o prijedlozima koje je predložio Savjetu.

 • Izvan domovine17. studenoga 2018.

  Rimsko gostovanje dubrovačke klape Amfora

  Hrvatska matica iseljenika Dubrovnik, Hrvatski papinski zavod sv. Jeronima i Hrvatsko talijanska udruga iz Rima 11. studenoga u hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu organizirali su koncert dubrovačke klape Amfora.

 • Hrvatska17. studenoga 2018.

  Marijan Knezović: ''Bolje je izgoriti nego izblijedjeti''

  Mladi društveni aktivist, bloger i pjesnik, rodom iz Posušja, student je ekonomije na Sveučilištu u Zagrebu. Svojim radom u nevladinom sektoru proteklih se godina intenzivno zalaže za prava Hrvata u Bosni i Hercegovini.

 • Izvan domovine17. studenoga 2018.

  Linđo zaorio i zavijorio u Strasbourgu, Linzu i Beču

  Dubrovački folklorni ansambl već generacijama , točnije 53 godine, oduševljava svojim pjesmama i plesovima publiku, a pogotovo naše iseljenike diljem svijeta.

Blog / vlog

 • Svakodnevni junaci12. studenoga 2018.

  Nadica Barun

  Britanske novine The Guardian nedavno su objavile izjavu francuskog predsjednika Emmanuela Macrona o tome da žene u Africi imaju mnogo djece zbog nedostatka obrazovanja. Prema Macronu, te žene nemaju izbora ili pristup obrazovanju, a ako bi ga imale, vjerojatno bi se odlučile za samo jedno dijete. Ili uopće ne bi imale djece, kao što je to čest slučaj na zapadu.

 • Svakodnevni junaci29. listopada 2018.

  Mladi i folklor

  Lucía završava tjedan pun školskih obveza, a tijekom vikenda sudjeluje u različitim aktivnostima u okviru hrvatske zajednice u Buenos Airesu. Među njima su probe folklornog ansambla. Iako se tek nedavno pridružila grupi, već je postigla veliki napredak u promicanju hrvatske kulture u okruženju u kojem djeluje.

 • Svakodnevni junaci15. listopada 2018.

  Stjepan Horvat

  Njegova najveća ostavština u hrvatskoj zajednici bila je - glazba. Unatoč tomu što nije bio profesionalni glazbenik, bio je utemeljitelj zbora Jadran u emigraciji, koji još djeluje i koji na svojem repertoaru i danas ima nekoliko djela tog iznimnog čovjeka.

 • Svakodnevni junaci3. listopada 2018.

  Tramvajske priče

  "Jeste li se danas nasmiješili vozaču?" To je geslo kampanje koju je nedavno pokrenula tramvajska i autobusna tvrtka De Lijn iz Belgije kako bi potaknula pozitivne reakcije putnika.

Prijatelji Glasa Hrvatske

Studia Croatica Hrvatska matica iseljenika Hrvatski svjetski kongres Hrvatska bratska zajednica Moja domovina

Glas Hrvatske

Vrati se na vrh