Slušaj uživo

Upravo

Gledaj HTV 5 uživo

 • Hrvatska25. rujna 2018.

  Globalno umrežavanje Hrvata

  U Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske predstavljen je izvorni pilot projekt Ureda ''Registar hrvatskih subjekata izvan Republike Hrvatske'' kojemu je cilj umrežiti Hrvate diljem svijeta i povezati ih s domovinom.

 • Ljudi25. rujna 2018.

  Ljepotu Hrvatske nose u Brazil

  Na šestom Festivalu svjetske književnosti održanom u Zagrebu i Splitu posebne su večeri bile posvećene brazilskoj književnosti, na kojima su sudjelovali pjesnici Francesca Cricelli iz Sao Paula i Thiago Ponce de Moraes iz Rio de Janeira. Preko svojih su pjesama hrvatskoj publici prenijeli dio brazilske kulture.

 • Izvan domovine25. rujna 2018.

  Splitsko-dalmatinska županija u Bruxellesu

  Splitsko- dalmatinska županija danas će se predstaviti u Europskom parlamentu u Bruxellesu. Konferenciju naziva ''Dan Splitsko-dalmatinske županije'' organiziraju europarlamentarac Ivica Tolić i Splitsko-dalmatinska županija.

 • Hrvatska25. rujna 2018.

  Panonski ljetopis u HMI

  Hrvatska matica iseljenika u prigodi proslave Dana europskih jezika predstavlja Panonski ljetopis 2018. – višejezičnu publikaciju kojoj je cilj potaknuti suradnju i razumijevanje među srednjoeuropskim narodima srodne kulturne baštine na panonskome prostoru.

 • Hrvatska25. rujna 2018.

  Velik porast broja putnika u zračnim lukama

  Hrvatske zračne luke u prvih sedam mjeseci 2018. godine prihvatile su gotovo 6 milijuna putnika ili 11,5 posto više nego u isto vrijeme prošle godine, a samo u srpnju putnika je bilo gotovo 2 milijuna ili 7,4 posto više nego u lanjskome, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.

Blog / vlog

 • Svakodnevni junaci10. rujna 2018.

  Arboretum Lussich

  Punta Ballena, na istoku Urugvaja, šumsko je područje u blizini turističkoga grada Punta del Este te je u drugoj polovici devetnaestog stoljeća doživjela velike promjene.

 • Svakodnevni junaci31. kolovoza 2018.

  Ljubav prema domovini svojih predaka

  "Cristian je odrastao s našim starima", kažu u Cordobi o mladome stručnjaku koji je odmalena dio hrvatske zajednice. Stvorio je tako u sebi duboku ljubav prema domovini oca i djedova, pretvarajući u djela one vrijednosti koje je stjecao od djetinjstva.

 • Svakodnevni junaci13. kolovoza 2018.

  "Slavim ono što sam sanjao"

  Kažu da, kad je stigao u Buenos Aires, nisu mislili da će dugo opstati. Da neće izdržati. Život ga je istrošio. Međutim, njegova velika unutarnja snaga ga je nadvladala i pomogla da se prilagodi novome mjestu i novoj zajednici. Ona mu je pomogla, a on je pomogao njoj i tako je na vidjelo došao golem potencial koji je držao u sebi.

 • Povratak u Hrvatsku7. kolovoza 2018.

  Svjetski prvaci srca

  Prošlo je mjesec dana od Svjetskoga nogometnog prvenstva u Rusiji i pitam se što je sve ostalo od njega. Očito više na duži rok nego što mislimo, možda i više nego da smo u finalu pobjedili Francusku i osvojili svjetsko prvenstvo.

Prijatelji Glasa Hrvatske

Studia Croatica Hrvatska matica iseljenika Hrvatski svjetski kongres Hrvatska bratska zajednica Moja domovina

Glas Hrvatske

Vrati se na vrh