Slušaj uživo

Upravo

Gledaj HRTInt. uživo

 • Izvan domovine23. rujna 2020.

  Šezdeset godina djelovanja HKM u Beču

  Hrvatska katolička misija u Bečkoj nadbiskupiji proslavila je 60 godina postojanja. U nedjelju, 20. rujna, svečano misno slavlje u Beču predslavio je vrhbosanski nadbiskup metropolit Vinko kard. Puljić.

 • Hrvatska23. rujna 2020.

  Film o Stepincu u hrvatskim kinima

  Nakon zagrebačke premijere u Hrvatskom narodnom kazalištu u veljači te prikazivanja na Pula Film Festivalu u rujnu ove godine, sutra, 24. rujna, u kina stiže dokumentarni film "Stepinac – Kardinal i njegova savjest" scenaristice i redateljice Višnje Starešine.

 • Hrvatska23. rujna 2020.

  Dvije osobe preminule, 204 su zaražene

  U posljednja 24 sata zabilježena su 204 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 1268. Među njima je 278 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 27 pacijenata. Dvije osobe su preminule.

 • Izvan domovine23. rujna 2020.

  Hrvatska nastava u Baden-Württembergu

  Za više od tisuću 700 učenika na 99 nastavnih mjesta u Baden-Württembergu započela je nova školska godina Hrvatske nastave.

 • Danas

Blog / vlog / kolumna

 • Ispeci zanat13. rujna 2020.

  Branka - veterinarska tehničarka

  Zahvaljujući višegodišnjem iskustvu i golemoj ljubavi prema životinjama, Branka Račić postala je omiljena veterinarska tehničarka u kvartu u kojemu radi. Njezine rijeći, a posebno njezin rad, dokazuju da to nije samo posao, nego i pravi poziv.

 • Ispeci zanat31. kolovoza 2020.

  Andrej - sezonski radnik

  Uz već uobičajene sezonske poslove na obali, mnogi se studenti odluče za rad na kontinentu tijekom ljetnih praznika. Andrej je jedan od njih, koji je će do početka nove akademske godine raditi u proizvodnji kozmetičkih artikala. Kaže da ove je godine, zbog krize izazvane koronom, ponuda poslova za studente oskudnija, ali je ipak uspio pronači poslodavca. Ova je njegova priča.

 • Hrvatska: osjećaj života19. kolovoza 2020.

  Kulturni šok u vlastitoj zemlji

  O tome kako ja kao Njemica trenutačno doživljavam kulturni šok u vlastitoj zemlji.

 • Ispeci zanat16. kolovoza 2020.

  Nathalie: konobarica

  Dok se plaža puni turistima koji uživaju na suncu i moru, Nathalie je dio velike skupine ljudi koji rade tijekom sezone, u njezinom slućaju, u kafiću na obali. Hrvatica je po majčinoj strani, a otac joj je Kolumbijac. Nathalie Fernández Mastanjević dijeli svoje iskustvo o sezonskom poslu u kojem ističe dobre odnose sa šefovima i kolegama te prednost rada uz more.

Prijatelji Glasa Hrvatske

Studia Croatica Hrvatska matica iseljenika Hrvatski svjetski kongres Hrvatska bratska zajednica Moja domovina HKD Napredak

Glas Hrvatske

Vrati se na vrh