Slušaj uživo

Upravo

Gledaj HRTInt. uživo

 • Izvan domovine21. rujna 2019.

  Cleveland u znaku Hrvata

  U Clevelandu se do nedjelje održava 4. godišnja konferencija ACAP-a - Udruge hrvatsko-američkih stručnjaka. Drugi dan konferencije započeo je uvodnim pozdravima državne tajnice Zdravke Bušić i hrvatskoga veleposlanika u SAD-u Pjera Šimunovića nakon čega su održana izlaganja i paneli posvećeni različitim temama koje povezuju američke i domovinske Hrvate.

 • Izvan domovine20. rujna 2019.

  Grabar-Kitarović s Hrvatima u Clevelandu

  Višednevni posjet Sjedinjenim Američkim Državama predsjednica je počela u Clevelandu, u saveznoj državi Ohio, gdje živi četvrta po veličini hrvatska zajednica u Americi.

 • Izvan domovine20. rujna 2019.

  8. Sabor hrvatske kulture u Lendavi

  Osmi susret hrvatskih društava u Sloveniji okupit će isto toliko društava kako bi svekolikoj javnosti prikazali kulturnu i vjersku tradiciju Hrvata u Sloveniji. Održat će se 21. rujna, u okviru Tjedna hrvatske kulture u Lendavi.

 • Preporučujemo20. rujna 2019.

  CROz kuhinju Vojvodine

  Druga regionalna gastronomska manifestacija ''CROz kuhinju Vojvodine'' održat će se 21. rujna u prostoru Dobrovoljnog vatrogasnog društva u Petrovaradinu. Manifestaciju organizira Hrvatsko kulturno-prosvjetno društvo Jelačić iz Petrovaradina.

 • Ljudi20. rujna 2019.

  Uspjeh njemačkog Hrvata

  Tomislav Karajica jedan je od najuspješnijih Hrvata u Njemačkoj. Uspjeh je ostvario u građevinskom sektoru, zapošljava više od 200 ljudi, njegovi projekti itekako su vidljivi u vizuri Hamburga, više od 1300 izgrađenih stanova.

Blog / vlog

 • Svakodnevni junaci9. rujna 2019.

  Better_bolivit

  Otprilike 80 kilometara od Santa Cruza de la Sierre, u malome gradu Minerosu, dvije mlade žene svakoga dana odlaze na svoje radno mjesto. Ondje ih čeka skupina djece kako bi provodile aktivnosti podrške školi, u atmosferi koja nadilazi matematiku ili jezik ...

 • Svakodnevni junaci26. kolovoza 2019.

  Gašenje vatre

  Zabrinuti zbog groznih požara u Amazoniji redovito pratimo vijesti i mnogobrojne priče o junačkim naporima vatrogasaca. Hrvatska, kojoj često prijete požari, posebice tijekom ljetne sezone, ima organizaciju koja okuplja ne samo vatrogasce, nego i vojne, medicinske timove i profesionalce te omogućuje da se u samo nekoliko minuta reagira na području zahvaćenom požarom.

 • Svakodnevni junaci12. kolovoza 2019.

  Spasiti život

  Prije nekoliko mjeseci jedan mi je policajac ispričao kako je, zajedno sa svojom djevojkom, spasio život jednom dječaku koji se utapao u jezeru. Vozeći biciklima pored toga mjesta, oboje su primijetili mladića koji je do koljena bio u vodi te je plakao i vikao na dječaka pored sebe koji je na prvi pogled plivao. Oni su nastavili svojim putem, no djevojka je i dalje osjećala nelagodu zbog situacije te su se vratili u posljednji čas i spasili život dječaku koji je već imao jedva zamjetan puls. Pružili su mu prvu pomoć i pozvali hitnu medicinsku službu. Tadašnji dječak, sada već odrastao čovjek, zauvijek je ostao zahvalan onima koji su ga spasili.

 • Svakodnevni junaci22. srpnja 2019.

  Dobre djevojke*

  Mnogo se pisalo u različitim medijima o dolasku klape Valovi iz Argentine. Žene koje čine tu klapu uglavnom su hrvatskog podrijetla te su ovim posjetom Hrvatskoj ostvarile jedan od svojih najvećih snova: pjevati u zemlji svojih roditelja, djedova i baka, u zemlji koju osjećaju kao svoju.

Prijatelji Glasa Hrvatske

Studia Croatica Hrvatska matica iseljenika Hrvatski svjetski kongres Hrvatska bratska zajednica Moja domovina HKD Napredak

Glas Hrvatske

Vrati se na vrh