Slušaj uživo

Upravo

Gledaj HRTInt. uživo

 • CRO-gastro kutak7. ožujka 2021.

  Zlevanka: ukusna pratilja korizmenog stola

  Svako doba godine zrcali se i na našim stolovima, u izboru i pripravljanju obiteljskih obroka. Dodamo li tome običaje uoči Uskrsa, u dane posta i odricanja izbor nam je pao na jedno jednostavno, tradicionalno, a ipak fino jelo, ili bolje reći - kolač…

 • Ljudi7. ožujka 2021.

  Zagreb i njegovi gradonačelnici

  U nedjelju 28. veljače, Zagreb je ostao bez svog 55. gradonačelnika. I dok se ovih dana vode mnoge polemike o kakvoći vođenja metropole u njegovom mandatu, mi ćemo se u današnjem blogu sjetiti velikih ljudi koji su vodili Beli Zagreb grad kroz povijest.

 • Ljudi7. ožujka 2021.

  Duborez: od igračke do umjetnosti

  Nove postaje križnoga puta izrađene u duborezu od početka korizme krase župnu crkvu u Satnici kraj Valpova. Izradio ih je rodom Monoštorac, master inženjer šumarstva Nenad Periškić.

 • Ljudi7. ožujka 2021.

  Marta Tomić: Hrvati su cijenjeni članovi čileanskog društva

  Hispanistica Marta Tomić ističe da postoji puno materijala za upoznavanje Hrvata koji su se svojim ustrajnim i predanim radom istaknuli u kulturnom i znanstvenom životu Čilea.

 • Danas

Blog / vlog / kolumna

 • Ispeci zanat28. veljače 2021.

  Spomenka: profesorica i obrtnica

  Spomenka Vlašić provela je djetinjstvo i mladost u New Yorku. Tamo je diplomirala, a po povratku u Hrvatsku radila je u javnim i privatnim institutima dok nije otvorila vlastiti obrt. Ovom prigodom Spomenka dijeli s nama svoja iskustva od povratka u Lijepu Našu do otvaranja vlastite škole engleskoga jezika.

 • Ispeci zanat14. veljače 2021.

  Ivana - majka

  Kad nekadašnji stereotip postane izbor. Jesi li prvi put majka? Imaš li već djecu? Planiraš osnovati obitelj u Hrvatskoj? Donosimo iskustvo Ivane, majke troje djece, koja je odlučila ostati doma s njima i koja nam otvoreno priča o prednostima i nedostacima takve odluke.

 • Ispeci zanat31. siječnja 2021.

  ZANIMANJE: ZLATAR

  Zanimanje zlatara, posebice onog koji provodi čitav postupak od dizajna do proizvodnje, naporan je posao koji je u zadnjim godinama doživio veliki preokret. O tome kako se razvijao ovaj zanat i kakva je trenutna situacija govori nam Vilson Široka, zlatar po zanimanju koji nam otkriva ne samo čaroliju izrade nakita već i vrlo zanimljive narudžbe koje je znao uspješno riješiti zajedno sa svojim timom.

 • Hrvatska: osjećaj života30. siječnja 2021.

  Kad osjećaj života nestane ...

  ... Karneval dolazi u pravo vrijeme!

Prijatelji Glasa Hrvatske

Studia Croatica Hrvatska matica iseljenika Hrvatski svjetski kongres Hrvatska bratska zajednica Moja domovina RTV Herceg Bosne HKD Napredak

Glas Hrvatske

Vrati se na vrh