Slušaj uživo

Upravo

Gledaj HTV 5 uživo

 • Izvan domovine19. listopada 2018.

  Znanstveni skup o trostrukoj obljetnici

  Čak tri velika događaja, čije se okrugle obljetnice obilježavaju ove godine, bit će teme ovogodišnjeg četrnaestog po redu Međunarodnog kroatističkog znanstvenog skupa: 150. obljetnica Hrvatsko-ugarske nagodbe; 100. obljetnica završetka I. svjetskog rata; 70. obljetnica Rezolucije Informbiroa. Ti su povijesni događaji bitno usmjerili sudbinu Hrvatske i Hrvata te drugih naroda na srednjoeuropskom prostoru.

 • Izvan domovine19. listopada 2018.

  ''MOLIZAIKO'' čuvar tradicije Moliških Hrvata

  Treći susret domovinske i iseljene Hrvatske ''MOLIZAIKO 3'' u organizaciji Udruge Jedna Musika iz Kruča u suradnji s Udrugom Hrvatsko-talijanski mozaik Rim ove godine okupio je najveći broj sudionika i posjetitelja. Ciljevi projekta su razvoj i očuvanje hrvatskoga identiteta i manjinske zajednice te promocija hrvatske baštine na talijanskom teritoriju.

 • Preporučujemo19. listopada 2018.

  Svjetsko malonogometno prvenstvo u Poreču

  Poreč će od 18. do 21. listopada bit će domaćin premijernoga Svjetskog prvenstva za malonogometne klubove pod okriljem novoosnovane federacije ISF: Socca Champions League - malonogometna Liga prvaka.

 • Izvan domovine19. listopada 2018.

  Domaći filmovi u Leipzigu

  Uz dokumentarni film "Na vodi", redatelja i scenarista Gorana Devića, na Međunarodnom festivalu dokumentarnog i animiranog filma, koji se od 29. listopada do 4. studenog održava u Leipzigu, bit će prikazano još šest domaćih filmskih naslova.

 • Hrvatska18. listopada 2018.

  Novo izdanje Hrvatskog povijesnog atlasa

  Moderniji, tematski strukturiraniji, povijesni atlas donosi 180 zemljovida i 89 planova gradova.

Blog / vlog

 • Svakodnevni junaci15. listopada 2018.

  Stjepan Horvat

  Njegova najveća ostavština u hrvatskoj zajednici bila je - glazba. Unatoč tomu što nije bio profesionalni glazbenik, bio je utemeljitelj zbora Jadran u emigraciji, koji još djeluje i koji na svojem repertoaru i danas ima nekoliko djela tog iznimnog čovjeka.

 • Svakodnevni junaci3. listopada 2018.

  Tramvajske priče

  "Jeste li se danas nasmiješili vozaču?" To je geslo kampanje koju je nedavno pokrenula tramvajska i autobusna tvrtka De Lijn iz Belgije kako bi potaknula pozitivne reakcije putnika.

 • Svakodnevni junaci17. rujna 2018.

  Arboretum Lussich

  Punta Ballena, na istoku Urugvaja, šumsko je područje u blizini turističkoga grada Punta del Este te je u drugoj polovici devetnaestog stoljeća doživjela velike promjene.

 • Svakodnevni junaci31. kolovoza 2018.

  Ljubav prema domovini svojih predaka

  "Cristian je odrastao s našim starima", kažu u Cordobi o mladome stručnjaku koji je odmalena dio hrvatske zajednice. Stvorio je tako u sebi duboku ljubav prema domovini oca i djedova, pretvarajući u djela one vrijednosti koje je stjecao od djetinjstva.

Prijatelji Glasa Hrvatske

Studia Croatica Hrvatska matica iseljenika Hrvatski svjetski kongres Hrvatska bratska zajednica Moja domovina

Glas Hrvatske

Vrati se na vrh