Slušaj uživo

Upravo

Gledaj HRTInt. uživo

 • Izvan domovine18. ožujka 2019.

  Zašto je Irska privlačna Hrvatima?

  Bolji posao, viša plaća ili jednostavno želja za novim životnim izazovom? Donosimo nekoliko svjedočanstava emitiranih u emisiji Globalna Hrvatska tematski posvećenoj fenomenu odlaska Hrvata u zemlju keltskoga tigra.

 • Izvan domovine18. ožujka 2019.

  Hrvatska izložba u Stuttgartu

  Izložba naziva ''Buđenje'' hrvatske umjetnice Liljane Đalok iz Ulma bit će otvorena 25. ožujka u prostorijama Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Stuttgartu.

 • Hrvatska18. ožujka 2019.

  Pet milijuna kuna hrvatskoj nacionalnoj manjini u Europi

  Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske raspisao je javni natječaj za financiranje programa i projekata organizacija hrvatske nacionalne manjine u 12 europskih država. Osiguran je iznos od 5 milijuna kuna, a prijave se primaju zaključno do 15. travnja.

 • Preporučujemo18. ožujka 2019.

  Tjedan solidarnosti s BiH

  Po trinaesti put, odlukom hrvatskih biskupa, Hrvatski će Caritas od 18. do 24. ožujka 2019. godine na poseban način obilježiti ''Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini''.

 • Izvan domovine17. ožujka 2019.

  Najuzornija seoska žena u Europskome parlamentu

  Na poziv eurozastupnice Marijane Petir u Bruxellesu je boravila skupina hrvatskih građana s ciljem upoznavanje rada Europskoga parlamenta. Među uzvanicima bili su najuzornija seoska žena Melita Vrbanek sa suprugom Zdenkom, učenici kutinske i sisačke srednje škole s mentoricama koji su postali svojevrsni veleposlanici EP-a te novinari.

Blog / vlog

 • Svakodnevni junaci4. ožujka 2019.

  More plastike

  Pet golemih plastičnih mrlja putuje oceanima diljem svijeta. Prema međunarodnoj mreži Earth Day Network, baca se u oceane oko 8 milijuna metričkih tona plastike na godinu. Do godine 2050. u oceanima će biti više plastike nego riba (prema težini). Što činimo mi kako bismo zaštitili naše plaže i naše more?

 • Svakodnevni junaci18. veljače 2019.

  Nicolás Plantić SJ, kralj Paragvajaca?

  Sredinom XVIII. stoljeća, Nicolás (Nikola) Plantić zaređen je za svećenika i poslan u Latinsku Ameriku. O njemu postoji legenda koja ga povezuje s Nikolom, kraljem Paragvajaca, koja potječe iz doba njegova rada u isusovačkim misijama. Ali... je li to istina?

 • Svakodnevni junaci4. veljače 2019.

  Trinche, junak ili antiheroj?

  Prema trenerima, komentatorima i profesionalcima, El Trinche je bio velika nada argentinskoga nogometa. Taj posebno nadaren igrač hrvatskih korijena, rođen u pokrajini Santa Fe, imao je velikih mogućnosti ući u vrhunske lige, ali nešto ga je spriječilo da postane nova svjetska zvijezda toga mnogima omiljenog sporta.

 • Svakodnevni junaci21. siječnja 2019.

  Godina dana s herojima

  Prva godišnjica ovog bloga podudara se s početkom kalendarske godine, i pravi je trenutak za kratku bilancu.

Prijatelji Glasa Hrvatske

Studia Croatica Hrvatska matica iseljenika Hrvatski svjetski kongres Hrvatska bratska zajednica Moja domovina

Glas Hrvatske

Vrati se na vrh