Slušaj uživo

Upravo

Gledaj HTV 5 uživo

 • Izvan domovine21. lipnja 2018.

  Vučić: poštujte Hrvate u Srbiji

  Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić sastao se s predsjednikom Demokratskoga saveza Hrvata u Vojvodini Tomislavom Žigmanovim povodom druge godišnjice potpisivanja Subotičke deklaracije o unaprjeđenju odnosa i rješavanju otvorenih pitanja između Srbije i Hrvatske.

 • Izvan domovine21. lipnja 2018.

  Suradnja hrvatskih i španjolskih instituta

  Tijekom službenog posjeta ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak od 19. do 21. lipnja Madridu predviđeno je potpisivanje Memoranduma o razumijevanju o suradnji na istraživanjima fuzije između dvaju ministarstava.

 • Hrvatska21. lipnja 2018.

  Počasni doktorat profesoru Luki Budaku

  Profesor Luka Budak jedan je od utemeljitelja hrvatske udruge Croatian Studies Foundation (CSF) u Australiji, dugogodišnji profesor na australskom Sveučilištu Macquarie u Sydneyju te promicatelj hrvatskoga jezika i kulture u Australiji i diljem svijeta.

 • Preporučujemo21. lipnja 2018.

  9. Međunarodni festival čipke

  Ponoseći se svojom čipkarskom tradicijom, otok Pag ove godine priprema deveto izdanje Međunarodnog festivala čipke kojim uspješno promiče vrijednost čipke kao dijela hrvatske kulturne baštine.

 • Preporučujemo21. lipnja 2018.

  Dani Eugena Buktenice na Šolti

  U Grohotama na Šolti od 21. do 24. lipnja 2018. održat će se Dani Eugena Buktenice, četverodnevna manifestacija u organizaciji Likovne udruge Eugen Buktenica Đenko i u suradnji s Kulturno-informativnim centrom Općine Šolta.

Blog / vlog

 • Svakodnevni junaci18. lipnja 2018.

  Fratri i nogomet

  Započinje Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji, a strast se vidi na ulicama gradova širom svijeta: na reklamama i u izlozima pratimo nove navijačke pjesme, na radijskim postajama i u televizijskim programima govori se o momčadima, igračima, taktikama… Bez sumnje, strast nogometa potiče osjećaje čak i u onima koji ne prate ovaj sport ili ga prate samo tijekom Svjetskog prvenstva.

 • Povratak u Hrvatsku5. lipnja 2018.

  Dvije strane jedne medalje

  Hrvatska je sve popularnija i traženija turistička destinacija u Njemačkoj, s dugom tradicijom -međutim otok Hvar slavi ove godine 150 godina organiziranog turizma. Istodobno, u Hrvatskoj se sve više fokusiramo samo i isključivo na turizam.

 • Svakodnevni junaci4. lipnja 2018.

  Jorge Mihovilović

  Iznenađujuće je velik broj hrvatskih prezimena koji se mogu naći u Punta Arenasu. Povijest o dolasku Hrvata u tu daleku zemlju je vrlo zanimljiva, a još više je broj istaknutih imena u svim područjima društva, koji su ponos hrvatske zajednice u Chileu, ali i ponos Domovine.

 • Svakodnevni junaci21. svibnja 2018.

  Loly

  Upoznala sam Loly sasvim slučajno. Njezino putovanje u Hrvatsku nije proteklo u najsretnijim okolnostima... Čim je sletjela, pala je i slomila ruku. Loly zna samo nekoliko riječi iz hrvatskoga jezika, ali je ona zapravo Argentinka, iz pokrajine Entre Ríos.

Prijatelji Glasa Hrvatske

Studia Croatica Hrvatska matica iseljenika Hrvatski svjetski kongres Hrvatska bratska zajednica Moja domovina

Glas Hrvatske

Vrati se na vrh