Slušaj uživo

Upravo

Gledaj HRTInt. uživo

 • Izvan domovine5. lipnja 2020.

  Hrvatska nacionalna manjina u vremenu korone

  Aktualna pandemija dodatno je istaknula važnost informiranja, što su vrlo dobro zapazili i naši sunarodnjaci te su pojačali medijsku aktivnost. Uz fokus na djecu i mlade, aktivno su usmjereni i na stariju populaciju, a ambiciozniji snimaju videomaterijale u kojima se predstavljaju različite tradicijske prakse, zaključuje savjetnik za pitanja hrvatske nacionalne manjine u inozemstvu dr. Milan Bošnjak iz Središnjega državnog ureda za Hrvate izvan RH.

 • Izvan domovine5. lipnja 2020.

  HBZ: osnovan jubilarni fond Zaklade

  Stoti fond Školarinske zaklade Hrvatske bratske zajednice (HBZ) nosi ime Elizabeth Salinger, a utemeljen je s njezinim ulogom od 250 tisuća američkih dolara.

 • Izvan domovine5. lipnja 2020.

  Subotica: dokumenti i na hrvatskome jeziku

  Na temelju odluke Skupštine općine Subotica 1993. godine hrvatski jezik i pismo postali su uz srpski i mađarski službeni na cijelom teritoriju Grada. Pravnik Ladislav Suknović kaže kako se temeljem te odluke na svim ustanovama i institucijama, kojima je osnivač Grad, treba očekivati ploča s nazivom ustanove na hrvatskome, ali i mogućnost izdavanja dokumenata, pisanja plana i programa, molbi i zahtjeva te vođenja sudskih postupaka na tome jeziku.

 • Danas

Blog / vlog / kolumna

 • Ispeci zanat24. svibnja 2020.

  Igor - vlasnik kafića

  Prije početka pandemije, koja je zahvatila i našu Hrvatsku, Igor Blažević otvorio je vlastiti kafić. Dugo je sanjao o tome i uspio je san ispuniti. Ali brzo je došlo teško razdoblje. Igor dijeli s nama svoja iskustva o prevladavanju krize i o tome kako se vratiti na razinu poslovanja prije pandemije. Taj mladi poduzetnik, pun energije i znanja o struci, daje nam realnu sliku o svojem poslu.

 • Ispeci zanat10. svibnja 2020.

  Martina: trenerica sportske gimnastike

  Martina Bublić bavi se sportskom gimnastikom kao trenerica. Od malih nogu trenirala je i posvetila se tome sportu te se natjecala u raznim kategorijama. Ljubav prema gimnastici dokazuje posvećujući se potpuno djeci koja se bave tim prekrasnim sportom, ne samo kao trenerica, nego i više puta u ulozi fizioterapeuta, psihologa, pa čak i vozača. Kako izgleda život trenera, koliko žrtava iziskuje, može li se živjeti od trenerske plaće - ispričat će nam ukratko i podijeliti svoje iskustvo s nama.

 • Hrvatska: osjećaj života7. svibnja 2020.

  Jeste li za malo sporta?

  Kada posjet utakmici postane sport.

 • Svakodnevni junaci26. travnja 2020.

  Željka Jurković: vlasnica OPG-a

  Zajedno s majkom, Željka je vlasnica Obiteljskog privrednog gospodarstva. Iako se OPG-ovci polako vraćaju na lokalne tržnice zbog popuštanja mjera tijekom pandemije koronavirusa, Željka je uspjela organizirati učinkovitu dostavu zahvaljujući odnosu s klijentima koje poznaje već dugi niz godina i koji vjeruju u proizvode njezinoga OPG-a.

Prijatelji Glasa Hrvatske

Studia Croatica Hrvatska matica iseljenika Hrvatski svjetski kongres Hrvatska bratska zajednica Moja domovina HKD Napredak

Glas Hrvatske

Vrati se na vrh