Slušaj uživo

Upravo

Gledaj HTV 5 uživo

 • Ljudi24. svibnja 2018.

  Vrijedan dar iz Australije

  Nije zaboravila svoje korijene - Gina Sinozich, 88-godišnja samouka australska slikarica hrvatskog podrijetla darovala je riječkom Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja 24 svoje slike.

 • Izvan domovine24. svibnja 2018.

  Mini-Metron mladim gradišćanskim Hrvatima

  U Hrvatskome centru u Beču dodijeljen je 10. Mini-Metron, koji su za veliki glazbeni doprinos primili Radoslav Janković i Jurica Maasz. Mladi gradišćanski Hrvati kulturnu su nagradu osvojili jednoglasnom odlukom žirija.

 • Izvan domovine24. svibnja 2018.

  Festival hrvatske mladeži u Kanadi

  Na 44. Kanadsko- hrvatskom folklornom festivalu okupili su se mladi prve, druge i treće generacije sjevernoameričkih Hrvata. Riječ je o tradicionalnom folklornom festivalu koji svake godine u Kanadi okupi gotovo tisuću mladih Hrvata.

 • Izvan domovine24. svibnja 2018.

  Posebna nagrada Ljerki Toth Naumovi u Skoplju

  Nagrađivana hrvatsko-makedonska pjesnikinja dobitnica je prestižnog priznanja za poseban doprinos u kulturnom povezivanju dviju prijateljskih općina: hrvatskih Rešetara i makedonske općine Ilinden.

 • Izvan domovine24. svibnja 2018.

  HKUD "Dunav" predstavlja Hrvatsku u Švicarskoj

  Hrvatsku će na ovogodišnjem Međunarodnome susretu kultura u švicarskome Arbonu predstaviti HKUD "Dunav" iz Vukovara. Na manifestaciji, koja se održava od 2005. godine redovito sudjeluju različiti narodi, predstavljajući svoju domovinu.

Blog / vlog

 • Svakodnevni junaci21. svibnja 2018.

  Loly

  Upoznala sam Loly sasvim slučajno. Njezino putovanje u Hrvatsku nije proteklo u najsretnijim okolnostima... Čim je sletjela, pala je i slomila ruku. Loly zna samo nekoliko riječi iz hrvatskoga jezika, ali je ona zapravo Argentinka, iz pokrajine Entre Ríos.

 • Svakodnevni junaci7. svibnja 2018.

  Alfie i blagoslov roditeljstva

  Alfie je izazvao pravu revoluciju. Nema medija koji nije izvještavao dan za danom o tome kako se ovo malo dijete borilo za život. Facebook, Twitter, Instagram, televizijske emisije, radio, novine, časopisi: svi su prenosili borbu njegovih roditelja protiv sistema koji nije dao Alfieju da se i dalje liječi.

 • Povratak u Hrvatsku1. svibnja 2018.

  Zvijezda iz Stuttgarta

  Prije nekoliko dana posjetio sam Zagreb Auto show na Zagrebačkom velesajmu, na kojem su predstavljeni najnoviji trendovi iz automobilskog svijeta. Budući da sam rođen i odrastao u Stuttgartu, središtu automobilske industrije u Njemačkoj, Mercedes nije strani pojam za mene - nego je bio dio moje svakodnevne kulture.

 • Svakodnevni junaci23. travnja 2018.

  Anđeo ljubavi

  Tako su je zvali oni koji su je znali, ističući njezin vječni osmijeh i predanost. Ta je žena bila iznimno jednostavna, ali odlučna i spremna suočiti se s nedaćama na svojem životnom putu.

Prijatelji Glasa Hrvatske

Studia Croatica Hrvatska matica iseljenika Hrvatski svjetski kongres Hrvatska bratska zajednica Moja domovina

Glas Hrvatske

Vrati se na vrh