Slušaj uživo

Upravo

Gledaj HRTInt. uživo

 • Ljudi4. travnja 2020.

  Izrazi ohrabrenja u tjeskobnim trenucima

  U novim porukama prijatelji Glasa Hrvatske izražavaju svoju solidarnost kako bi zemlja brzo mogla prebroditi sve posljedice potresa u Zagrebu i ozdraviti sve bolesne od koronavirusa.

 • Hrvatska4. travnja 2020.

  12 umrlih, 47 novih slučajeva zaraze koronavirusom

  U Hrvatskoj je zabilježeno ukupno 1126 slučajeva zaraze koronavirusom, a noćas su u Osijeku umrle četiri osobe pa je broj umrlih porastao na 12, izvijestio je u subotu Nacionalni stožer civilne zaštite.

 • Hrvatska4. travnja 2020.

  MVEP: Odgodite putovanja u RH

  Ministarstvo vanjskih i europskih poslova pozvalo je u petak hrvatske državljane koji žive izvan zemlje da do daljnjega odgode putovanja u Hrvatsku koja nisu nužna, zbog pandemije koronavirusa.

 • Hrvatska4. travnja 2020.

  Dubrovački Lazareti - prva svjetska karantena

  Odvajanje prenositelja bolesti - karantena, čiji opseg primjene u svijetu upravo zahvaća dosad nezapamćene razmjere, povijesno je patentirana u Dubrovačkoj Republici 1377. godine i doprinos je hrvatske baštine svjetskoj civilizaciji, ističu povjesničari.

 • Danas

Blog / vlog / kolumna

 • Ispeci zanat29. ožujka 2020.

  Lara Rimac: Profesionalna violinistica

  Lara je svoju ljubav prema glazbi pretvorila u profesiju. Mlada je i entuzijastična, njezin je san nastaviti usavršavanje u europskim glazbenim akademijama. Njezin je slučaj poseban i po tome što živi u pograničnom području, pa tako ima koncerte u Hrvatskoj, a podučava glazbu u Sloveniji. Daje sve od sebe da svu strast prema glazbi prenese i drugima s kojima se susreće. Lara nam je ispričala kako je počela karijeru u Hrvatskoj i koji su joj najveći izazovi.

 • Ispeci zanat16. ožujka 2020.

  Milka Varela, turistička vodičica

  Turistička industrija u Hrvatskoj čini gotovo 17% ukupnog BDP-a. Mnogobrojnost posjetitelja, koja doživljava vrhunac u ljetnim mjesecima, zahtjeva da zanimanja poput turističkog vodiča budu profesionalno odrađena i da im je čovjek posvećen.

 • Ispeci zanat1. ožujka 2020.

  Magdalena – restauratorica slikovnih djela

  Magdalena već godinama radi u Državnom Restauratorskom Zavodu. Po rangu je Restaurator majstor specijalist. Govori kako uživa u svojem radu i izazovima koji je čekaju pri svakom susretu s novom slikom.

 • Hrvatska: osjećaj života2. siječnja 2020.

  (Politička) domovina njemačkih Hrvata

  Njemačka ili Hrvatska? Gdje se živi bolje? To pitanje razmotrili su neki Hrvati koji dobro poznaju obje zemlje.

Prijatelji Glasa Hrvatske

Studia Croatica Hrvatska matica iseljenika Hrvatski svjetski kongres Hrvatska bratska zajednica Moja domovina HKD Napredak

Glas Hrvatske

Vrati se na vrh