Slušaj uživo

Upravo

Gledaj HRTInt. uživo

 • Običaji15. kolovoza 2020.

  Blagdan je Velike Gospe

  Velika Gospa ili svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije državni je blagdan koji se obilježava 15. kolovoza. Dan je to kad se katolički vjernici prisjećaju dogme svoje vjere: da je Blažena Djevica Marija dušom i tijelom po završetku svoga zemaljskog života uznesena u slavu neba u društvo sa svojim uskrsnulim sinom Isusom Kristom.

 • Hrvatska15. kolovoza 2020.

  U Hrvatskoj 162 nova slučaja zaraze, umrle 2 osobe

  U protekla 24 sata zabilježena su 162 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutačno oboljelih u Hrvatskoj danas ukupno 1062. Među njima je 106 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 10 pacijenata. Dvije su osobe umrle.

 • Ljudi15. kolovoza 2020.

  Kockicu po kockicu do savršenog prototipa

  Vibor Cavor stvorio je savršeni automobil, po svemu je poseban, a izrađen je od Lego kockica. Postoji velika mogućnost da ga slavni Lego pretvori u set koji će se moći kupovati u prodavaonicama.

 • Ljudi15. kolovoza 2020.

  Izbor iz poezije Mile Pešorde objavljen na španjolskom

  Četiri nakladničke kuće - Cuadernos de Casa Bermeja i MAGO Editores (Čile), Ediciones Hespérides (Argentina) i Academia Hispanoamericana de Buenas Letras (Španjolska) objavile su dvojezično na hrvatskom i španjolskom jeziku izbor pjesama hrvatskoga književnika Mile Pešorde, izvijestilo je Društvo hrvatskih književnika (DHK).

 • Danas

Blog / vlog / kolumna

 • Hrvatska: osjećaj života1. kolovoza 2020.

  Miješani osjećaji

  "Putovanje doma" u vrijeme korone: ispravno ili ne?

 • Ispeci zanat26. srpnja 2020.

  Lovro: glazbenik

  Lovro Knežević dokazuje kako je s entuzijazmom, predanošću i požrtvovnošću moguće postići ono što si čovjek zacrta. Pretvaranje vještina u konkretan rezultat stavljajući ga u službu drugima čini se lako za ovoga mladog entuzijasta, koji vidljivo uživa u onome što radi, što potvrđuje izvrstan odaziv publike.

 • Ispeci zanat12. srpnja 2020.

  Mirjana: profesorica njemačkoga jezika

  Može li se živjeti od plaće prosvjetara i uzdržavati obitelj? Koliko se sati dnevno mora posvetiti poslu? Mirjana Čakanić, profesorica njemačkog jezika, ovoreno predstavlja svoju stvarnost, navodeći njezine prednosti i nedostatke te dijeli svoja radna iskustva, kako u javnom, tako i u privatnome sektoru.

 • Ispeci zanat28. lipnja 2020.

  Maja: magistra farmacije

  “Da bi neki posao dobro obavljao, kao prvo trebaš ga voljeti”, kaže Maja Perić Šuškavčević. Danomice pomaže onima koji ne samo da traže lijekove nego i savjete koje pacijenti cijene, pa se vraćaju u ljekarnu koju uspješno Maja vodi.

Prijatelji Glasa Hrvatske

Studia Croatica Hrvatska matica iseljenika Hrvatski svjetski kongres Hrvatska bratska zajednica Moja domovina HKD Napredak

Glas Hrvatske

Vrati se na vrh