Slušaj uživo

Upravo

Gledaj HRTInt. uživo

 • Hrvatska23. listopada 2019.

  Iseljenici i muzeji: priče za nove naraštaje

  Zemlje s dugom iseljeničkom povijesti imaju muzeje o svojem iseljeništvu. O tome se već dugo govori i u Hrvatskoj. Diplomatkinja i književnica Tuga Tarle predlaže da to bude zaokružen kulturno-znanstveni, turistički i gospodarski projekt, mjesto za proučavanje migracija, temelj za čvršće povezivanje Hrvata izvan Hrvatske s domovinom.

 • Hrvatska23. listopada 2019.

  Hrvatskoj zeleno svjetlo za Schengen

  Europska komisija dala je u utorak zeleno svjetlo za ulazak Hrvatske u šengenski prostor bez unutarnjih graničnih kontrola što je hrvatski premijer nazvao još jednim velikim uspjehom Hrvatske, a pohvale su izrekli i visoki dužnosnici u Bruxellesu.

 • Izvan domovine22. listopada 2019.

  Prestižna nagrada za Franju Topića

  Bosansko-hercegovački i hrvatski književnik i intelektualac Franjo Topić dobitnik je talijanske nagrade "Cardinal Crescenzio Sepe", za zauzimanje za mir na Balkanu i zaštitu tamošnjih katolika od "dramatičnih etničkih i vjerskih čistki".

 • Preporučujemo22. listopada 2019.

  Odobreno 1,4 milijuna kuna za posebne potrebe i projekte Hrvata izvan RH

  Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske raspisao je 2. Javni poziv za prijavu posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Prijave na natječaj traju do 13. studenoga ove godine.

Blog / vlog

 • Svakodnevni junaci14. listopada 2019.

  Potpourri nade

  Imam posebnu zbirku. Već neko vrijeme skupljam članke o dobrim djelima koja se pojavljuju u različitim pisanim medijima. Zašto to radim? Kažu da u medijima ne promiču one koje se ističu zbog nekog nesebičnog djela. Moja zbirka je dokaz da to nije tako. I spominjem neke od najvažnijih.

 • Svakodnevni junaci23. rujna 2019.

  Josip Cvrtila

  Nije bio član nijedne političke stranke, pokreta ili vojne formacije. Unatoč tomu, progonio ga je komunistički režim. Bio je - učitelj. Pisao je knjige o kršćanskim temama. Odjednom je njegovo ime nestalo iz svih škola, njegove knjige nestale su iz hrvatskih knjižnica… Od velikog pisca postao je sjena u zaboravu. Dok se to događalo u novoj Jugoslaviji, Josip Cvrtila ostavljao je novi trag i koračao novim putevima…

 • Hrvatska: osjećaj života13. rujna 2019.

  Čežnja za daljinom moja je čežnja za domovinom

  O rastrganom srcu koje čezne za zavičajem što se nalazi daleko od domovine.

 • Svakodnevni junaci9. rujna 2019.

  Better_bolivit

  Otprilike 80 kilometara od Santa Cruza de la Sierre, u malome gradu Minerosu, dvije mlade žene svakoga dana odlaze na svoje radno mjesto. Ondje ih čeka skupina djece kako bi provodile aktivnosti podrške školi, u atmosferi koja nadilazi matematiku ili jezik ...

Prijatelji Glasa Hrvatske

Studia Croatica Hrvatska matica iseljenika Hrvatski svjetski kongres Hrvatska bratska zajednica Moja domovina HKD Napredak

Glas Hrvatske

Vrati se na vrh