Slušaj uživo

Upravo

Gledaj HTV 5 uživo

 • Izvan domovine20. studenoga 2018.

  Mala i živa zajednica Hrvata u Kolumbiji

  Pravnica Vesna Tomašković iz Bogote, rođena je u Zagrebu, kojega je još kao djevojčia napustila i otišla u Kolumbiju prije više od pola stoljeća. Uvijek je bila u kontaktu s domovinom i uspjela sačuvati hrvatski jezik. U posljednje vrijeme u Hrvatsku dolazi gotovo svaku godine.

 • Preporučujemo20. studenoga 2018.

  Izašla Matica za studeni - aktualnosti iz iseljeništva

  Na stranicama "Matice" birani su prilozi o umjetničkom stvaralaštvu u domovini te novosti iz Vladina sektora posvećenog iseljeničkoj tematici kroz fokusiranje na projekte Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Lijepe Naše, a posvećen je 180 godišnjici rođenja velikana hrvatske književnosti i kulture - Augustu Šenoi.

 • Izvan domovine20. studenoga 2018.

  Hrvatski golub pokorio Europu u Danskoj

  Danski grad Herning ostat će odnedavno u lijepom sjećanju članovima udruge uzgajivača malih životinja Baranja iz Branjinog Vrha. Pogotovo Adamu Soviću i Denisu Čehu čija su dva goluba na nedavnoj europskoj izložbi malih životinja okićena šampionskim titulama, a Sović je uz to osvojio titulu Europskog majstora uzgoja te prestižnu nagradu: Europsku zastavu pobjednika. A golubovi-ljepotani s kojima su se naši golubari osvojili žiri i posjetitelje na izložbi malih životinja iz 30-tak europskih zemalja su baranjski golubovi zvani baće, jedan bijeli i jedan plavi. Bili su svojevrsna senzacija i za stručnjake i posjetitelja.

 • Izvan domovine20. studenoga 2018.

  Dan otvorenih vrata u Borti

  U Dvojezičnoj gimnaziji u Borti u subotu je održan Dan otvorenih vrata. Nakon službenoga dijela programa uslijedio je javni školski sat te su održane različite prezentacije i radionice. Ovogodišnji Dan bio je znaku obljetnice 100 godina Republike Austrije.

 • Izvan domovine19. studenoga 2018.

  Otvorena izložba "Konji bili, konji vrani" u Skoplju

  U Malom salonu skopske galerije "KO-RA" u utorak 14. studenoga otvorena je izložba "Konji bili, konji vrani" đakovačke fotografkinje Silvije Butković u organizaciji Udruge Hrvata Slavonija iz Skoplja.

Blog / vlog

 • Svakodnevni junaci12. studenoga 2018.

  Nadica Barun

  Britanske novine The Guardian nedavno su objavile izjavu francuskog predsjednika Emmanuela Macrona o tome da žene u Africi imaju mnogo djece zbog nedostatka obrazovanja. Prema Macronu, te žene nemaju izbora ili pristup obrazovanju, a ako bi ga imale, vjerojatno bi se odlučile za samo jedno dijete. Ili uopće ne bi imale djece, kao što je to čest slučaj na zapadu.

 • Svakodnevni junaci29. listopada 2018.

  Mladi i folklor

  Lucía završava tjedan pun školskih obveza, a tijekom vikenda sudjeluje u različitim aktivnostima u okviru hrvatske zajednice u Buenos Airesu. Među njima su probe folklornog ansambla. Iako se tek nedavno pridružila grupi, već je postigla veliki napredak u promicanju hrvatske kulture u okruženju u kojem djeluje.

 • Svakodnevni junaci15. listopada 2018.

  Stjepan Horvat

  Njegova najveća ostavština u hrvatskoj zajednici bila je - glazba. Unatoč tomu što nije bio profesionalni glazbenik, bio je utemeljitelj zbora Jadran u emigraciji, koji još djeluje i koji na svojem repertoaru i danas ima nekoliko djela tog iznimnog čovjeka.

 • Svakodnevni junaci3. listopada 2018.

  Tramvajske priče

  "Jeste li se danas nasmiješili vozaču?" To je geslo kampanje koju je nedavno pokrenula tramvajska i autobusna tvrtka De Lijn iz Belgije kako bi potaknula pozitivne reakcije putnika.

Prijatelji Glasa Hrvatske

Studia Croatica Hrvatska matica iseljenika Hrvatski svjetski kongres Hrvatska bratska zajednica Moja domovina

Glas Hrvatske

Vrati se na vrh