Slušaj uživo

Upravo

Gledaj HTV 5 uživo

 • Izvan domovine20. listopada 2018.

  Hrvatsko - peruanski entuzijazam

  Uoči četvrtoga susreta hrvatske dijaspore Južne Amerike koji će se krajem listopada održati u Ekvadoru, počasna konzulica Hrvatske u Peruu, Ana Maria Kuljevan, ističe da je trgovinska razmjena između Hrvatske i Južne Amerike vrlo mala, ali se nada da će se tijekom sastanaka hrvatskog iseljeništva pojednostaviti zajedničko poslovanje, posebice zbog činjenice da ima mnogo poduzetnika hrvatskoga podrijetla koji su emocionalno povezani s Hrvatskom i žele stvoriti poslovne veze.

 • Izvan domovine20. listopada 2018.

  Prvi CD sastava KroaTarantata

  Moliškohrvatski glazbeni i pjevački sastav zvučnoga imena KroaTarantata može se pohvaliti velikim uspjehom: objavit će svoj prvi CD-a.

 • Hrvatska20. listopada 2018.

  Buduća kineska ulaganja u Hrvatsku

  Organizacija Ujedinjenih naroda za industrijski razvoj, Međunarodni centar za prijenos i promociju solarne tehnologije (UNIDO-ISEC) početkom studenoga u Pekingu će održati investicijski forum kojemu je u fokusu Hrvatska. UNIDO ISEC za ulaganje u Hrvatsku pripremio je 13 milijardi eura.

 • Ljudi20. listopada 2018.

  Umjetnost Tomislava Gotovca u New Yorku

  Američkoj će se publici krajem listopada predstaviti umjetnički opus jedinstvenog perfomera domaće scene – Tomislava Gotovca. Bit će to prva cjelovita promocija njegovog rada američkoj publici, ističu organizatori, a pratit će ju projekcije njegovih filmova.

 • Izvan domovine19. listopada 2018.

  Doznajemo: koliko je Hrvata u Njemačkoj

  Prema podacima o novodoseljenim strancima nastavljen je trend pojačanog iseljavanja hrvatskih državljana u Njemačku, započet ulaskom Hrvatske u Europsku uniju 2013. godine. U Njemačkoj je krajem 2017. živjelo 367.900 hrvatskih državljana.

Blog / vlog

 • Svakodnevni junaci15. listopada 2018.

  Stjepan Horvat

  Njegova najveća ostavština u hrvatskoj zajednici bila je - glazba. Unatoč tomu što nije bio profesionalni glazbenik, bio je utemeljitelj zbora Jadran u emigraciji, koji još djeluje i koji na svojem repertoaru i danas ima nekoliko djela tog iznimnog čovjeka.

 • Svakodnevni junaci3. listopada 2018.

  Tramvajske priče

  "Jeste li se danas nasmiješili vozaču?" To je geslo kampanje koju je nedavno pokrenula tramvajska i autobusna tvrtka De Lijn iz Belgije kako bi potaknula pozitivne reakcije putnika.

 • Svakodnevni junaci17. rujna 2018.

  Arboretum Lussich

  Punta Ballena, na istoku Urugvaja, šumsko je područje u blizini turističkoga grada Punta del Este te je u drugoj polovici devetnaestog stoljeća doživjela velike promjene.

 • Svakodnevni junaci31. kolovoza 2018.

  Ljubav prema domovini svojih predaka

  "Cristian je odrastao s našim starima", kažu u Cordobi o mladome stručnjaku koji je odmalena dio hrvatske zajednice. Stvorio je tako u sebi duboku ljubav prema domovini oca i djedova, pretvarajući u djela one vrijednosti koje je stjecao od djetinjstva.

Prijatelji Glasa Hrvatske

Studia Croatica Hrvatska matica iseljenika Hrvatski svjetski kongres Hrvatska bratska zajednica Moja domovina

Glas Hrvatske

Vrati se na vrh