Slušaj uživo

Upravo

Gledaj HTV 5 uživo

 • Običaji17. kolovoza 2018.

  Zagrebačko slavlje stoljetne Dužijance

  Dužijanca, nekada obiteljsko slavlje kraja žetve, danas jedinstvena manifestacija koja starinu i kulturno blago bunjevačkih Hrvata ne prepušta zaboravu. Prigodnim programom obilježila se u Subotici, a ovoga vikenda dolazi u Zagreb.

 • Preporučujemo17. kolovoza 2018.

  BIG Fest

  Danas u Jurandvoru na otoku Krku počinje jedinstvena manifestacija - Baška International Guitar Festival (BIG Fest). Koncertni doživljaji pod vedrim nebom, već sedmu godinu zaredom u bašćansku dolinu dovodi najeminentnija svjetska imena u svijetu jazz-rocka.

 • Preporučujemo17. kolovoza 2018.

  Putovima Marulića i Ujevića

  Punoljetno putovanje Hrvatske izvandomovinske lirike New York počinje danas u Splitu. Udruga je na svoj put kroz mnogobrojne zajednice raseljenih Hrvata diljem svijetu uspjela uključiti i dio Lijepe Naše te će ove godine od Splita do Ciste Provo proći putovima Marulića i Ujevića.

 • Hrvatska17. kolovoza 2018.

  U dolini Neretve prve vjetro-orgulje na svijetu

  Na brdu Trovro u Rogotinu izgradit će se posebna turistička atrakcija kojom domaći žele potaknuti razvoj turizma u neretvanskom kraju.

 • Preporučujemo16. kolovoza 2018.

  20. Špancirfest

  Deset dana jubilarnoga izdanja Špancirfesta ove godine posjetitaljima donosi brojne novosti i iznenađenja. Povijesna jezgra grada Varaždina, još jednom će na deset dana postati najveća pozornica na otvorenom.

Blog / vlog

 • Svakodnevni junaci13. kolovoza 2018.

  “Slavim ono što sam sanjao”

  Kažu da, kad je stigao u Buenos Aires, nisu mislili da će dugo opstati. Da neće izdržati. Život ga je istrošio. Međutim, njegova velika unutarnja snaga ga je nadvladala i pomogla da se prilagodi novome mjestu i novoj zajednici. Ona mu je pomogla, a on je pomogao njoj i tako je na vidjelo došao golem potencial koji je držao u sebi.

 • Svakodnevni junaci30. srpnja 2018.

  U pomoć!

  Dok odmaramo na obali, bez većih briga, uživajući u mirnom okruženju, postoji cijeli tim stručnjaka i volontera koji se brinu da naš godišnji odmor prođe mirno i glatko. Jedna od skupina koja osigurava naše bezbrižno ljeto jest HGSS – Hrvatska gorska služba spašavanja.

 • Svakodnevni junaci16. srpnja 2018.

  Afrički Schindler

  Godine 1994. Ruanda je pretrpjela jedno od najgorih krvoprolića svih vremena - ubijeno je više od 800.000 ljudi, uglavnom iz plemena Tutsi. Pleme Hutu proširilo je pokolj po cijeloj zemlji, s rijetko viđenom okrutnosti. Sredinom godine, kada je domoljubna fronta Ruande pod vodstvom Tutsija preuzela nadzor nad zemljom, već je bilo na stotine tisuća mrtvih i više od dva milijuna izbjeglica.

 • Kristinkina kušaonica: Roštilj a la Glas Hrvatske
  4:44

  Kristinkina kušaonica11. srpnja 2018.

  Kristinkina kušaonica: Roštilj a la Glas Hrvatske

  Hrvati se vole družiti uz roštilj, a mi otkrivamo kako izgleda kada povratnik iz Kanade priredi pravi hrvatski roštilj na njemački način uz argentinski začin!

Prijatelji Glasa Hrvatske

Studia Croatica Hrvatska matica iseljenika Hrvatski svjetski kongres Hrvatska bratska zajednica Moja domovina

Glas Hrvatske

Vrati se na vrh