Slušaj uživo

Upravo

Gledaj HRTInt. uživo

 • CRO-gastro kutak31. listopada 2020.

  Kolači uz blagdan Svih svetih

  Danas pečemo makovnjaču i orahnjaču, neizostavne kolače koji prate sva obiteljska događanja tijekom godine, pa i blagdan Svih svetih, a na našoj obali pripremaju se i sitni kolači favete i bobići.

 • Hrvatska31. listopada 2020.

  Koronavirus: 2769 novih slučajeva, 15 osoba umrlo

  Broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj je 15.952. Među njima je 1049 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 82 pacijenta.

 • Ljudi31. listopada 2020.

  Glazbeni plodovi listopada

  Mjesec u kojem se svuda oko nas razlijevaju najljepše boje u otpalom lišću, u kojem šetnje parkovima najljepše šušte i zrak miriše na pečeno kestenje, i ove je godine podario krasne glazbene plodove, inspirirajući naše dvije mlade pijanistice u njihovu iznimno uspješnom djelovanju.

 • Hrvatska31. listopada 2020.

  Crodiaspora Summit

  U organizaciji udruge Croadiaspora organiziran je prvi Crodiaspora summit koji se unatoč pandemiji koronavirusa ipak održava putem video panela i rasprava. Summit je okupio mnogobrojne poslovne ljude i stručnjake iz domovine i inozemstva.

 • Danas

Blog / vlog / kolumna

 • Ispeci zanat25. listopada 2020.

  Ivana – vlasnica frizerskog salona

  Može li se uspjeti u privatnom sektoru? Ivana Keresman Reščić dokaz je da se može. Odluku o otvaranju vlastitog salona danas smatra pozitivnom iako joj je donijela puno napora. Papirologija i potrebne dozvole za poslovanje bili su dio mukotrpnoga procesa, ali to je svakako priča sa sretnim završetkom. Nakon nešto više od godinu dana od otvaranja salona, Ivana je zadovoljna uspjehom, koji je i rezultat velikoga truda.

 • Ispeci zanat11. listopada 2020.

  Ana: asistentica na Filozofskom fakultetu

  Rođena u Argentini, Ana je provela djetinjstvo u rodnoj zemlji i u Čileu. Kao tinejdžerica preselila se u Zagreb, gdje je uspješno završila srednju školu, a potom i studij na zagrebačkom Sveučilištu. Osnovala je vlastitu obitelj na koju je izrazito ponosna i koja joj daje veliku potporu za nastavak profesionalne karijere. Ova Argentinka hrvatskih korjena podijelila je s nama svoju uspješnu priču, u kojoj ima i odricanja, ali i velike količine ljubavi prema svojem zvanju.

 • Hrvatska: osjećaj života5. listopada 2020.

  Hrvatska to go: ili, igrate se Petra Pana

  Hrvatska se može stvoriti bilo gdje, i to ne samo mentalno.

 • Ispeci zanat27. rujna 2020.

  Lucija: prodavačica

  Kako bi podmirili svoje troškove, mnogi se studenti odlučuju za studentske ugovore i ne samo tijekom ljetne sezone. Prema statistikama, najveća ponuda ove vrste poslova je u poduzećima, skladištima, restoranima i kafićima. Lucija Bosak svoj je privremeni posao pronašla u kiosku. Prihod joj pomaže da nastavi studirati i pripremati se za ulazak u svijet prosvjete u bliskoj budućnosti.

Prijatelji Glasa Hrvatske

Studia Croatica Hrvatska matica iseljenika Hrvatski svjetski kongres Hrvatska bratska zajednica Moja domovina RTV Herceg Bosne HKD Napredak

Glas Hrvatske

Vrati se na vrh