Screenshot Facebook Screenshot Facebook

Čokoladne kuglice od voća i orašastih plodova, ukusne praline, gričke kuglice, čoko tube znamenitosti, kuglice ban Josip Jelačić, Nikola Tesla, crkva sv. Marka, Zagorka, Royal Cravates.. Više od 40 proizvoda nalazi se u asortimanu sesvetske tvrtke Vrsna koja više od 15 godina proizvodi handmade čokolade. Prodaju u raznim specijaliziranim dućanima u Hrvatskoj, no nisu stali samo na domaćem tržištu - njihove se čokoladne delicije s hrvatskim potpisom mogu pronaći u Beču i Stuttgartu.

Meeting G2.3 otvorio brojne prilike

Veliki poticaj im je bio susret s poduzetnicima iz cijeloga svijeta na prošlogodišnjem Meetingu G2.3 koji okuplja poslovne ljude hrvatskih korijena.

Pružili su nam potporu, govori mladi 25-godišnji Fran Reizl, kreativni direktor i voditelj proizvodnje u Vrsna Chocolates. S nekima od njih surađuju i danas, ističe Reizl, jer su im otvorili vrata europskog tržišta, što je dugoročni cilj ove sesvetske tvrtke - žele ostvariti snažniju poslovnu suradnju s Hrvatima izvan domovine jer su svjesni koliko mnogi od njih čeznu za njom.

Sandra Simunovic/PIXSELL

Domaći inovativni dizajn  

Kroz svoje čokolade prezentiraju Hrvatsku i različite segmente njezinoga identiteta - prikazima gradova, kulturnih centara i znamenitosti te povijesnih ličnosti. Njihove čokolade prave se od vrhunske sirovine - belgijske i švicarske čokolade, no prema domaćoj recepturi, objašnjava Reizl. U stalnom traženju novih okusa, čokoladu obogaćuju mirisnim hrvatskim medom i primorskim biljem.