Glas Hrvatske

14:23 / 21.06.2020.

Autor: Branimir Njikoš

Stranci u Hrvatskoj: James Perry Dabney Jr.

Foto: screenshot/hrt.hr

Foto: screenshot/hrt.hr

Foto: - / HRT

James je pjevač, kompozitor, skladatelj, tekstopisac i DJ, pionir house glazbe u Chicagu koja u to vrijeme i nije bila u punom zamahu pa se preselio u London, a zatim do Lijepe Naše. Surađivao je sa velikim glazbenicima kao što su Seal i George Michael.

James Perry Dabney Jr. u Hrvatsku je doselio zbog kćeri koja je ovdje rođena prije deset godina, otkrio je u razgovoru za emisiju Dobro jutro Hrvatska.

- Želim joj biti blizu i biti dobar otac te joj osigurati da zna koji su joj korijeni, rekao je. 

Istaknuo je da mu se Hrvatska jako sviđa, posebno jer je orijentirana na obitelj, što kako je rekao, jako cijeni. Dodao je da surađuje sa dobrim ljudima, te da se uopće ne osjeća strancem.

Jedina stvar koja mu nedostaje je dobra meksička hrana.

Osvrnuo se i na trenutnu situaciju u Americi.

- Amerika neke stvari mora popraviti, političari moraju biti iskreni i raditi za dobrobit naroda. Situacija sa rasizmom se mora promijeniti. Previše se stvari događa predugo i mislim da smo sada na prekretnici, rekao je, te dodao da se u Hrvatskoj osjeća sigurno.

Na pitanje kako je provodio vrijeme u izolaciji rekao je da je bilo vrlo inspirativno, da je napisao mnogo pjesama, a neke pokušava predložiti i za Sama Smitha.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!