Foto: screenshot/facebook Foto: screenshot/facebook

Ribarnica nosi naziv "Gastro Fisch Brač" i otvorena je u ulici Zollergasse 1, u Neubau-u 2, jednom od najprestižnijih kvartova Beča koji je udaljen tek desetak minuta hoda od strogog centra grada. Na otvaranju su, među mnogobrojnim gostima, bili i hrvatska veleposlanica u Austriji Vesna Cvjetković, hrvatski nogometaš s austrijskom putovnicom Ivica Vastić, vlasnici brojnih poznatih tvrtki u Hrvatskoj, renomirani hrvatski i bečki ugostitelji te mnogi drugi.

Bluefin Tuna - specijalitet večere

Za gastronomske delicije pobrinuo se tim splitskog restorana "Gusar" predvođen vlasnikom Markom Balićem, koji su cateringom oduševili okupljene. Specijalitet večeri bila je Bluefin Tuna renomirane tvrtke "Kali Tuna". Ova, za uzgoj zahtjevna vrsta, godinama je bila rezervirana isključivo za japansko tržište, dok se tek odnedavno ekskluzivno nalazi u ponudi "Gastro Ribarnica Brač" za Dalmaciju i Austriju. Za desert su ponuđene poslastice iz splitske slastičarnice Dolcemania koje su posebno za tu prigodu donešene iz Splita u Beč.

Dalmatinski stil obogaćen karikaturama

Važan dio u ovoj promociji hrvatske gastronomske kulture pripada i uređenju prostora koji je osmislila dizajnerica interijera Marijana Boljat. Dizajn uključuje izvorne dalmatinske detalje i obogaćene karikature Joška Marušića, čime je prostor dobio specifičnu vrijednost, u okvirima austrijskih standarda.