Govor predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. (Foto: Slavica Štefić) Govor predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. (Foto: Slavica Štefić)

Večer hrvatskih povratnika ogranizirana je kako bi pridonijela lakšem povratku i prilagodbi na život u Hrvatskoj. Važnost održavanja Večeri je i u tome što senzibilizira hrvatsku javnost u domovini i iseljeništvu u stvaranju, obrani i izgradnji moderne hrvatske države, ističu organizatori.

(Foto: Slavica Štefić/ Glas Hrvatske)

Večer iseljenika i ove godine organizirala je udruga Hrvatska uzdanica u suorganizaciji s Hrvatskom maticom iseljenika pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića i Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Večeri su nazočili i predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH, Zvonko Milas.

(Foto: Slavica Štefić/ Glas Hrvatske)

- Mladi, napose treća i četvrta generacija potomaka iseljenika, prepoznaju u Hrvatskoj prilike za sigurniji i kvalitetniji život, za poslovanje u nišama koje se ovdje još uvijek nisu razvile. Svi povratnici, njihove priče, najljepši su dio moga posla. I iznimno me raduje pomisao da ću na ovoj manifestaciji sljedeće godine dočekati mnoge od njih. Vi ste prvi koji vlastitim izborom i životom svjedočite mnogima da je povratak u Hrvatsku privlačan i vjerujte da će vaš trud i zadovoljstvo inspirirati mnoge – poručio je okupljenima državni tajnik Zvonko Milas.

(Foto: Slavica Štefić/ Glas Hrvatske)

Ovogodišna Večer hrvatskih povratnika imala je i humanitarni karakter. Sudionici večere su putem tombole skupili sredstva za potrebe rada udruge ''fra Mladen Hrkać'' i podupiranje projekta Dom fra Mladen Hrkać.