Filip Grabić i Patricia Avila Kuliš (Foto: ustupio Filip Grabić) Filip Grabić i Patricia Avila Kuliš (Foto: ustupio Filip Grabić)

Profesor Grabić rodom je iz Sinja. Trenutačno živi u Santiagu de Čile gdje radi kao profesor hrvatskog jezika i povijesti, na tečaju koji financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske uz potporu Veleposlanstva Republike Hrvatske u Republici Čileu, na zahtjev čileanskoga Društva profesionalaca i poduzetnika hrvatskoga podrijetla.

Pozivnica na prvo predavanje prof. Filipa Grabića u Boliviji (Foto: svreenshot/pozivnica)

Hrvatske zajednice Bolivije pozivaju na predavanja uvjerene da bi tema o kojoj će se govoriti mogla biti zanimljiva potomcima hrvatskih doseljenika. Ciklus predavanja koji održava profesor Grabić usredotočava se na temu "Kada je nastala Hrvatska? Kako se razvijala?".

Hrvatska zajednica u Cochabambi (ustupili fotografiju)

Robert Jakubek, počasni konzul Republike Hrvatske u Santa Cruzu de la Sierri, osobno poziva na predavanja sve koji mogu, kako bi upoznali povijest svojih predaka, a posebno one koji namjeravaju tražiti hrvatsko državljanstvo.

Hrvatska zajednica u Santa Cruzu (ustupili fotografiju)

Prvo predavanje održano je u subotu 15. veljače u prostorijama Kulturnog centra "Utopica" u La Pazu, gdje su sudionici kao suvenir dobili licitarska srca. Drugo predavanje održano je u ponedjeljak 17. veljače u Hrvatskom klubu u Cochabambi, a treće slijedi u srijedu 19. veljače u Hrvatskom bolivijskom kulturno-poslovnom centru u Santa Cruzu de la Sierri.