(Foto: FSB) (Foto: FSB)

RONNA G5 je izabrana između više od trideset svjetskih projekata iz područja medicine kao jedan od pet finalista natjecanja KUKA Innovation Award te je predstavljena na izložbenom prostoru renomiranog svjetskog proizvođača robota KUKA.

Kao prvi kolaborativni robotski sustav za stereotaktičku neuronavigaciju, RONNA G5,  privukla je tisuće posjetitelja zainteresiranih za primjenu robotike u neurokirurgiji. Za vrijeme trajanja sajma ostvareno je više od sedamdeset poslovnih sastanaka sa stručnjacima iz cijeloga svijeta. 

(Foto: FSB)

U timu Fakulteta strojarstva i brodogradnje bili su prof. dr. sc. Bojan Jerbić, dr. sc. Marko Švaco, Ivan Župančić mag. ing. mech i Nikola Vitez mag. ing. mech., dok je KBD predstavljao prof. dr. sc. Darko Chudy

Tema natjecanja KUKA Innovation Award bila je medicina i zdrav život, a kao dio natjecanja finalistima su za implementaciju rješenja dani na korištenje napredni kolaborativni roboti certificirani za primjenu u medicini - KUKA LBR Med. Finalisti natjecanja proveli su tjedan dana na obuci za napredno korištenje KUKA LBR Med robota u sjedištu Kuke u Augsburgu.

(Foto: FSB)

KUKA je jedan od tri najveća svjetska proizvođača industrijskih robota, s preko 13 000 zaposlenih i podružnicama diljem Europe i svijeta.