(Foto: Adria Business Network /s dopuštenjem) (Foto: Adria Business Network /s dopuštenjem)

Adria Business Network organiziraju poduzetnice Željka Barišić i Kristina Krstinić koje, kako ističu, kroz događaj žele ponuditi priliku sudionicima da pronađu nove klijente te sklope lukrativne poslove.  

Gost-predavač Damir Bičanić, direktor platforme Funderbeam SEE koja se bavi financiranjem start-upova govorio je o tome što je sve potrebno da bi se dobila investicija putem platforme, koliko investitora je trenutačno unutar nje te u koje se projekte sve ulagalo od siječnja 2017. godine kada je platforma došla u Hrvatsku.

Marketinki stručnjak Adnan Mehmedović Medo, (CEO/Fresh Island Festival/RNB Confusion) nazočnima je objasnio što je sve potrebno da bi se izradila prezentacija na temelju koje su investitori spremni investirati iznos od 700.000 eura te izvijestio o tome koji događaji i festivali s globalnim potencijalom dolaze u Hrvatsku sljedeće godine. 

(Foto: Adria Business Network /s dopuštenjem)

- Globalne platforme za financiranje tvrtki olakšavaju pronalazak kapitala za domaće inovativne tvrtke te pojednostavljuju procedure za potencijalne investitore. Kao poslovni savjetnik surađivala sam s nekoliko uspješnih inovativnih tvrtki u Hrvatskoj i uvjerena sam da su takve platforme ne samo dobrodošle nego i nužno potrebne, jer potiču razvoj proizvoda s velikom dodanom vrijednošću, a time pridonose globalnom rastu inovacija - rekla je Kristina Krstinić.  

Drugi Adria Business Network održan je u zagrebačkome AlgebraLABu, a sljedeći će se održati 18. prosinca u zagrebačkoj Poliklinici Bagatin s gostom-predavačem, ravnateljem Poliklinike Ognjenom Bagatinom.

AUDIO: Željka Barišić i Kristina Krstinić u "Globalnoj Hrvatskoj"

AUDIO: Željka Barišić i Kristina Krstinić u "Globalnoj Hrvatskoj"

17:25