Glas Hrvatske

10:40 / 03.02.2023.

Autor:

Hrvatsko glazbeno stvaralaštvo: FESTA DUBROVNIK

Vizual Feste Dubrovnik

Vizual Feste Dubrovnik

Foto: Udruga Festa Dubrovnik / Promo

Ovotjednu emisiju posvetili smo Festi Dubrovnik koja je prije 23 godine osmišljena kao zabavna i kulturna uvertira Festi Sv. Vlaha.

Nakon dva pandemijom ograničena izdanja festivala, ovogodišnja Festa Dubrovnik ponovno je zasjala punim sjajem uz bogat i vrijedan program koji je počeo  23. siječnja, predstavljanjem zbirke novela „O tempora, o mores“  u izdanju Društva dubrovačkih pisaca, kao posvetom njenom autoru, dubrovačkom jezikoslovcu, povjesničaru umjetnosti i profesoru Hrvatskoga jezika i književnosti te filmske umjetnosti na Dubrovačkoj gimnaziji, Tomislavu Kuljišu a završava ovog tjedna Festom od vina u Gradskoj kavani 02. veljače. Jednu emotivnu posvetu također značajnom Dubrovčaninu organizatori su realizirali gala koncertom Gorana Karana uz gošću Saru Žuvelu. Riječ je o prerano preminulom glazbeniku Davoru Ercegu koji je, kao prethodnik Gorana Karana, bio pjevač dubrovačkog sastava Crna Udovica a nakon uspješne solo-karijere nekoliko godina djelovao je i kao frontmen također dubrovačke grupe Atlantida. Jednako mnogo uspjeha  i emocija u brojne publike izazvala je i Festa od klapa a tu je i nezaobilazna večer dubrovačkih opernih pjevačica, Dive u Sv. Vlahu. O povijesti i budućnosti ovog festivala te programu ovogodišnjeg, 23. izdanja, u emisiji razgovaramo s utemeljiteljem i jednim od organizatora Feste, glasovitim dubrovačkim novinarom Slobodanom Nanom Vlašićem, mandolinistom, gitaristom, skladateljem, aranžerom i klapskim pjevačem Vickom Dragojevićem te proslavljenom mezzosopranisticom Dianom Hilje

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!