Poziv na predstavljanje. (Foto: Udruga Hrvatsko-talijanski mozaik Rim/ screentshot) Poziv na predstavljanje. (Foto: Udruga Hrvatsko-talijanski mozaik Rim/ screentshot)

Moderatorica predstavljanja romana ''Grijesi'' u Rimu je Ljiljana Džalto.

Marijana Dokoza, urednica je hrvatsko-njemačkog mjesečnika Fenix i autorica tri romana i dvije zbirke poezije.

Književnica Marijana Dokoza među hrvatskim iseljenicima pronašla je i glavnoga lika svog romana ''Grijesi'', Hrvaticu Anu Radman koja joj je prepričala sve strahote uništenoga djetinjstva, ali i nove tajne u koje se uplela kada je došla u Njemačku.

Marijana Dokoza. (Foto: Marijana Dokoza/ Glas Hrvatske)

Roman ''Grijesi'' temeljen je na istinitoj priči o ženi koja je u djetinjstvu bila verbalno zlostavljana od svog oca, o svim njenim tajnama koje su dovele do života kakvog nije htjela.

Roman govori o ženi koja želi pobjeći od prošlosti te započeti novi život daleko od problema, ne znajući da se od grijeha prošlosti ne može sakriti. 

Književnica Dokoza prije dvije godine objavila je i roman na njemačkom jeziku ''Glas''/ ''Die Stimme''. Prije svog njemačkog prvijenca autorica je izdala četiri romana na hrvatskom jeziku i dvije zbirke poezije. Njen slojeviti, pitki način pisanja i posvećenost likovima redovito svrstavaju Dokozu među najčitanije hrvatske književnice.

Roman ''Grijesi'', kojega će danas predstaviti u Rimu, 2016. godine bio je nominiran za književnu nagradu Kiklop.