Inicijativu "Srce ponosno" potaknuo je zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić (Foto: Srce ponosno/ Facebook) Inicijativu "Srce ponosno" potaknuo je zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić (Foto: Srce ponosno/ Facebook)

- Hrvati u Bosni i Hercegovini (BiH) trebaju potporu i poticaj te perspektivu boljega života stoga su nadolazeći opći izbori prekretnica. BiH je i naša zemlja, djedovina i dom naših obitelji, prijatelja i sunarodnjaka, a naša odgovornost je pomoći našima i našoj domovini. Zato je važno da pokažete "Srce ponosno" i glasate na izborima jer i vaš glas podržava budućnost hrvatskoga naroda u BiH - stoji u pozivu.

Inicijativu je potaknuo zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić, sam podrijetlom iz BiH koji je potvrdio kako će osobno sudjelovati na izborima u BiH jer za to ima ustavnu i zakonsku mogućnost. Brkić se svojim sustavnim radom na terenu i u ranijim izbornim ciklusima u Hrvatskoj pokazao presudnim za izbore, a od pokrenute inicijative ima velika očekivanja.

Birači svojim glasovanjem ne gube nikakva prava ni u Hrvatskoj niti u drugim državama gdje žive, a glasovi iz iseljeništva mogu biti presudni kada se pribroje glasovima na biralištima. Sudjelovanjem na izborima 7. listopada, kada se izravno bira novi saziv vlasti Hrvati izvan BiH odlučuju o vodstvu, politikama i smjeru razvoja. Pravo glasovanja stječe se registracijom, a krajnji rok za prijavu je 24. srpanj.  

(Foto: Srce ponosno/ Facebook)

Inicijativa "Srce ponosno" istaknula je broj telefona u Zagrebu 01/549 44 90 i Facebook stranicu na kojoj birači mogu dobiti sve potrebne informacije, a obrazac za prijavu glasovanja izvan BiH može se dobiti preko internet stranice SIP-a, Ministarstva vanjskih poslova BiH i diplomatsko-konzularnih predstavništava Bosne i Hercegovine.