Glas Hrvatske

13:05 / 26.09.2019.

Autor: Branimir Njikoš

Avanturistički tjedan u Hercegovini

Ilustracija (Foto: unsplash.com)

Ilustracija (Foto: unsplash.com)

Foto: - / -

Ovoga vikenda na području Širokog Brijega i Gruda održat će se Hercegovina Adventure Week, u sklopu projekta Adriatic Canyoning financiranog iz programa prekogranične suradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014-2020.

Cilj je projekta promovirati i turistički pozicionirati kanjon Borak i Peć Mlini kao destinacije aktivnog turizma. Uz obilazak i uživanje u prirodnim ljepotama, od 27. do 29. rujna, posjetitelji iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore imat će priliku sudjelovati u adrenalinskim aktivnostima.

Ispunjena tri adrenalinska dana

Prvog dana "Hercegovina Adventure Weeka" u hotelu "Park" u Širokom Brijegu obilježit će se Svjetski dan turizma, uz prikazivanje promotivnih filmova Adriatic Canyoning, dok je subota, 28. rujna, rezervirana za adrenalinske aktivnosti kanjoning i sportsko penjanje u Kanjonu Borak te via ferratu, zip-line u Peć Mlinima i slobodno penjanje u Ravlića pećini.

U nedjelju, posljednjeg dana Adventure Weeka, predviđen je obilazak izvora rijeke Tihaljine, Hidrocentrale, Ravlića pećine, Vidikovca u Peć Mlinima, kao i ostalih prirodnih ljepota kojima obiluje ovo područje Hercegovine, najavili su organizatori.

Prekogranični projekt 

Europska komisija prepoznala je vrijednost projekta koji osnažuje turističku ponudu jadranskoga zaleđa, počevši od lokaliteta kanjona Borak i Peć Mlini u Bosni i Hercegovini, do kanjona Zrmanje i Čikole u Hrvatskoj te planini Orjen u Crnoj Gori. Financira se iz INTERREG IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014-2020.

Vodeći partner ovog projekta je grad Široki Brijeg, a projektni partneri su općina Grude, gradovi Obrovac i Drniš iz Hrvatske, te Agencija za razvoj Zadarske županije “ZADRA NOVA” iz Hrvatske, kao i Agencija za razvoj i izgradnju Herceg Novog “AZIR” iz Crne Gore.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!