Glas Hrvatske

17:31 / 08.06.2022.

Autor:

Na kidogo ni mengi / I malo je puno

Djeca u tanzanijskom sirotištu dobivaju cipelice

Djeca u tanzanijskom sirotištu dobivaju cipelice

Foto: Damir Frlan/Sani Hlanuda/Oleg Medica / ustupljena fotografija

Humanitarna akcija "I malo je puno", koju je pokrenuo volonter Oleg Medica uz prijatelje Sanija Hlanudu i Damira Frlana pokrenuta je u vrijeme Božića s ciljem da se za pedesetak djece u Tanzaniji omogući školovanje i hrana za cijelu godinu dana. U tu svrhu planiralo se prikupiti oko 60 000,00 kuna te tako osigurati sigurniji i lakši život djeci, no akcijom je prikupljena 121.000,00 kuna i tako se djeci osigurala sigurnost za dvije godine.

Tanzanijsko sirotište

Tanzanijsko sirotište

Foto: Damir Frlan/Sani Hlanuda/Oleg Medica / ustupljena fotografija

Oleg Medica, volonter i svjetski putnik iz Matulja je krenuo na put i obišao 70-ak zemalja (od Palestine, Kambodže pa sve do Indije, Irana...) mjesec i pol dana volontirao je u Tanzaniji. Nakon povratka pokrenuo je humanitarnu akciju koja je kulminirala odlaskom njegovog kolege i volontera Damira Frlana u Tanzaniju s ciljem da uruči prikupljena sredstva i donirane cipelice.


- Bez obzira na boju kože, nacionalnost ili vjeru, na ovom svijetu svi smo isti. Udišemo isti zrak, pijemo istu vodu, isto nas sunce grije. Radujemo se ili tugujemo zbog istih stvari, imamo iste želje. Osim što jedni imaju, a drugi nemaju. Jedni imaju i previše, a drugi ni osnovno. Ali, Vi ste ti koji mijenjaju svijet, koji ga dovode u balans. Vi ste ti koji ste donijeli hranu i vodu onima koji je nemaju. Vi ste ti koji ste im dali edukaciju. I što je najvažnije - vjeru!! Vjeru u ovaj svijet, u zajedništvo sviju nas. Ova djeca vam na tome zahvaljuju iz sve dubine svojih srca! – ističe Oleg.


Medica poziva sve da se uključe u akciju "Vjerujete li u čudo?" kojoj je cilj sakupljanje sredstva za dom Snježani i Dragecu, o čemu više možete doznati u Facebook grupi: VJERUJETE LI U ČUDO?"


KONTAKT: Oleg Medica +385 91 753 28 26, olegmedica@gmail.com

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!