(Foto: screenshot Facebook/ Hrvatski glas Berlin) (Foto: screenshot Facebook/ Hrvatski glas Berlin)

Na svečanom programu sudjelovao je i hrvatski veleposlanik u Njemačkoj dr. Goran Grlić Radman koji je naglasio važnost okupljanja i postojanja Zajednice u koju treba pozvati i druge brojne Hrvate koji žive u Berlinu. Veleposlanik je i okupljenima prenio pozdrave Hrvata iz Budimpešte koju je nedavno posjetio .

Program Večeri vodila je Sonja Breljak, a predsjednica Hrvatske zajednice Karmen Meić na početku programa zahvalila je svima na dolasku te inicijatoru programa Ivanu Vidoviću, dopredsjedniku Zajednice u prošlom mandatu, na pomoći oko organizacije.

(Foto: screenshot Facebook/ Hrvatski glas Berlin)

Na okupljanju Hrvata Bosne i Hercegovine u Berlinu nastupio je ženski vokalni sastav ''Lastavice'' iz Berlina, a stihovima pjesnikinje Dragice Šimić, Bugojanke s poslijeratnom adresom u Dugom Selu, najavljena je pjevačka skupina žena iz Bosne i Hercegovine. Nastupili su i folkloraši Hrvatske zajednice Berlin koje vode Ankica Andrić i Ivonne Kiš.

Izvođači i vokalno-plesni sastavi izveli su tradicionalne pjesme i plesova Hrvata iz Bosne i Hercegovine te tako predstavili svoju baštinu i tradiciju Hrvatima u Njemačkoj.