Glas Hrvatske

10:54 / 22.03.2022.

Autor: Glas Hrvatske

Tropletov nagradni natječaj

Tropletov natječaj

Tropletov natječaj

Foto: RTV HB / snimka zaslona/kolaž

Upravni odbor Hrvatske kulturne zajednice Troplet, u povodu svetkovine sv. Josipa, zaštitnika hrvatskoga naroda, očeva i naše Zajednice, objavlio je Natječaj za najbolji neobjavljeni literarni rad učenika osnovnih i srednjih škola.

Teme natječaja su sljedeće:


● Za osnovne škole: Lijepo je živjeti u miru

● Za srednje škole: Mir je djelo pravde


Ovogodišnje teme natječaja se usmjerene potrebi i izgradnji mira kao trajne, kršćanske i univerzalne vrijednosti: u svijetu, među narodima, u narodu, obitelji i ljudskoj savjesti.


Pravo sudjelovanja imaju učenice i učenici svih osnovnih i srednjih škola. Radovi, prozni ili poetski, moraju biti napisani na hrvatskome jeziku, sadržajno odgovarati temi natječaja i biti nadahnuti kršćanskim vrijednostima. Tekstovi radova trebaju biti napisani na računalu, u Word dokumentu na najviše tri stranice teksta. Učenici se na natječaj mogu prijaviti preko svojih škola ili samostalno. Pristigle radove će ocijeniti prosudbeno povjerenstvo priznatih stručnjaka za hrvatski jezik i književnost. Po pet najboljih radova u obje kategorije dobit će pohvalnice, a po tri najbolja rada i novčane nagrade:


Prvo mjesto: 200,00 KM

Drugo mjesto: 100,00 KM

Treće mjesto: 50,00 KM


Natječaj je otvoren do blagdana sv. Josipa Radnika (1. svibnja 2022.).


Radove s obveznim osobnim podatcima (ime i prezime, adresa, telefon, mjesto, škola i razred) potrebno je poslati do 1. svibnja 2022. godine elektroničkom poštom na adresu:

hkztroplet.natjecaj@gmail.com


Imena najuspjelijih autora bit će objavljena do 10. lipnja 2022. u tiskovnim i elektroničkim medijima te na FB profilu i internetskoj stranici HKZ Troplet. Cjelovite pobjedničke radove objavit će na web stranici i u Zborniku izabranih radova s Natječaja.


Predstavljanje Zborniku izabranih radova te dodjela pohvalnica i nagrada će se prirediti najesen u okviru Tropletovih dana kulture. Tropletovi dani kulture svake godine započinju oko spomendana kraljice Katarine koji se obilježava 25. listopada.


Sve ostale informacije mogu se zatražiti na e-adresi hkztroplet.natjecaj@gmail.com

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!