Slušaj uživo

Upravo

Gledaj HRTInt. uživo

Tragovi prošlosti

Oživljavamo zaustavljene trenutke, otkrivamo lica prošlosti

Sentimentalni projekt o zaboravu, povratku sjećanja. Promatramo prolaznike kroz okvir fotografija i zamrznute snimke, poveznice s tadašnjim životom. Upoznajte svoje pretke, očeve, majke, rodbinu, prepoznajte susjede, prijatelje, ljude koje ste nekoć susretali, otkrijte njihove priče, istražite prošla vremena i stilove života naših starih. Autori projekta su Nela Gudelj i Hrvoje Juvančić, redatelj.

Posljednje emisije

 • Predstavljamo "Tragove prošlosti"
  6, 24"

  1. rujna 2017.

  Predstavljamo "Tragove prošlosti"

  Snimke su napravljene netonski na 16 mm filmskoj vrpci, snimljene u 60-ima za novinarske priloge koji su se puštali na televiziji dok je spiker uživo čitao napisani novinarski prilog. Filmski materijali s druge polovice 60-tih istraživali su se i za emisiju "Godine za pamćenje".

 • Tragovi prošlosti u Gospiću
  3,02"

  31. kolovoza 2017.

  Tragovi prošlosti u Gospiću

  Jedna od legendi o nastanku Gospića kaže kako je kneginja po imenu Gospava, osnovala grad prema filmskim snimkama s druge polovice 60-ih. Čini se kao gradić pun života i lica. . Pogledajte i prepoznatje neko lice s tadašnje špice.

 • Rijeka šezdesetih
  2,30"

  31. kolovoza 2017.

  Rijeka šezdesetih

  Vreva, Rijeka s kraja 60-ih godina, urbani život i neka lica prošlih vremena. Prepoznajte ih i javite nam tko su.

 • Trpanj, gradić bogate povijesti
  1,28"

  31. kolovoza 2017.

  Trpanj, gradić bogate povijesti

  Slikoviti južnodalmatinski gradić koji je smješten na sjeverozapadnoj strani poluotoka Pelješca u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Nekada je Trpanj bio mjesto ribara i težaka. Pogledajte kako je nekada bilo na rivi, možda prepoznate neka od lica zabilježena 16 mm filmskom vrpcom.

 • Stari Grad na Hvaru
  3,47"

  31. kolovoza 2017.

  Stari Grad na Hvaru

  Jedan od najljepših otoka na Jadranu, Hvar, i danas je atraktivno mjesto kao i krajem 60-ih godina. Osim zanimljive mode koju nose snimljeni prolaznici, možda prepoznate neko lice iz prošlosti. Podijelite s nama svoju priču.

Pogledaj i...

Glas Hrvatske

Vrati se na vrh