Glas Hrvatske

18:28 / 27.01.2022.

Autor: Mirjana Žugec Pavičić

Globalna Hrvatska (R) (25.01.2022.)

Goran Galić

Goran Galić

Foto: Mirjana Žugec Pavičić / HRT

Matica hrvatska i njezin list Vijenac - književni list za umjetnost, kulturu i znanost koji izlazi svaki drugi tjedan, već godinu dana provodi projekt Uključiva kultura - potpora socijalnoj inkluziji kroz kulturu putem Vijenca. Glavni urednik Goran Galić objašnjava da se uz to radi i na jačem povezivanju s iseljenom Hrvatskom sa željom da se isljeničke teme iz cijeloga svijeta nađu na njihovim stranicama.

Davor Velnić je jedan od dugogodišnjih članova Matice hrvatske. U emisiji saznajemo nešto o njegovu književnom stvaralaštvu. Putovao je po Europi i Aziji, boravio u Londonu, Milanu i živio na Dalekom istoku, Kini i Hong Kongu, a sve kako bi na licu mjesta vidio i opipao što svijet doista nudi - stoji u tekstu na stranicama Društva hrvatskih književnika čiji je član. Tek povratkom iz Kine 1992. godine, odlučio je objaviti svoje rukopise, a novost je jedan prijevod na španjolski u Južnoj Americi. 

Globalna Hrvatska 25.01.2022. (32245517)

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!