Glas Hrvatske

10:00 / 30.03.2023.

Autor: Glas Hrvatske

Učenici iz BiH na terenskoj nastavi povijesti u Vukovaru

Memorijalni centar Domovinskog rata u Vukovaru

Memorijalni centar Domovinskog rata u Vukovaru

Foto: snimka zaslona/facebook / .

Nakon što je krajem prošle godine Ministarstvo hrvatskih branitelja potpisalo s nekoliko institucija iz Bosne i Hercegovine sporazum o organizaciji posjeta Vukovaru učenika završnih razreda osnovnih škola, sada je ministricu Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ Gordanu Nakić, ugostio ravnatelj Memorijalnog centra Domovinskog rata u Vukovaru, Krunoslav Šeremet u sklopu provođenja projekta održavanja terenske nastave povijesti učenika 9- tih razreda osnovnih škola u Vukovaru.

Ministarstvo je kroz projekt osiguralo sredstava za prijevoz učenika, dok je Ministarstvo hrvatskih branitelja Republike Hrvatske osiguralo smještaj i ishranu učenicima u Vukovaru.


U sklopu navedenog projekta tijekom ožujka zainteresirani učenici završnih razreda osnovnih škola s područja HBŽ, imaju priliku  nastavu povijesti o Domovinskom ratu slušati u Memorijalnom centru Domovinskog rata u Vukovaru.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!