Glas Hrvatske

08:08 / 12.06.2021.

Autor: Branimir Njikoš

Obilježen Dan Hrvatskoga katoličkog sveučilišta

Dan Sveučilišta

Dan Sveučilišta

Foto: snimka zaslona / unicath.hr

Svečano obilježavanje Dana Hrvatskog katoličkog sveučilišta (HKS) i 15. obljetnica osnivanja održano je jučer na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu.

Rektor HKS-a Željko Tanjić podsjetio je kako je Sveučilište prihvatilo novu Strategiju razvoja za razdoblje do 2025. godine.


- Osnovali smo Medicinski fakultet i u punom smo jeku pripremu za prvu godinu izvođenja novoga studija medicine - rekao je Tanjić i dodao kako su pripremili inicijalne akreditacije za znanstveno područje tehničkih znanosti, preddiplomski studij Softverskog inženjerstva s društvenom primjenom te diplomski nastavnički smjer povijesti.


Istaknuo je da su potpisali sporazum s KBF-om Sveučilišta u Zagrebu o izvođenju zajedničkih dvopredmetnih studija, kroz projekte, među kojima je i onaj za razvoj karijera mladih istraživača Hrvatske zaklade za znanost.


Uručene Rektorove nagrade najboljim studentima HKS-a u akademskoj godini 2019./2020.


Nagrada za izvrsnost tijekom preddiplomskoga sveučilišnog studija dodijeljena je Jakovu Blagojeviću, prvostupniku povijesti, a nagradu za izvrsnost tijekom diplomskoga sveučilišnog studija dobila je Matea Vidulić, magistra komunikologije. Za studentski istraživački rad rektorovu nagradu dobio je Ante Matuško, student povijesti.


Rektorova nagrada za doprinos razvoju sveučilišne zajednice uručena je Reju Kovačeviću, studentu psihologije, a za promicanje katoličkog identiteta Sveučilišta nagradu je primila Marija Bogović, studentica psihologije.

Premijerno je prikazan i film o Sveučilišnoj kapeli "Srce Sveučilišta". Film je nastao povodom 15. obljetnice osnutka Hrvatskoga katoličkog sveučilišta, 3. lipnja 2006., i 10. obljetnice susreta Pape Benedikta XVI. s mladima, 4. lipnja 2011., u Zagrebu.

Autorsku glazbu potpisuju studenti Lovro Knežević (Odjel za sociologiju) i Domagoj Čondrić (Odjel za psihologiju), a film su snimili i montirali studenti 2. godine preddiplomskog studija Odjela za komunikologiju Kristijan Jalšić i Ana Kahlić, te studenti 3. godine preddiplomskog studija Odjela za komunikologiju Magdalena Hegedić i Marc Sokolec s asistenticom Odjela za komunikologiju Mateom Vidulić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!