Foto: snimka zaslona/kroativ.at Foto: snimka zaslona/kroativ.at

Udruga hrvatskih poduzetnika u Austriji trenutačno broji preko sto članova. Često organiziraju događaje i susrete na kojima pokušava povezati i promicati njihovu suradnju, na lokalnoj i svjetskoj razini. Tako ostvaruju svoj temeljni cilj postojanja: zastupati interese hrvatskih poduzetnika u Austriji, povezati ih s onima u Austriji, ali i s onima iz Hrvatske i BiH.

Foto: snimka zaslona

Ostvarili su suradnju s važnim institucijama iz poduzetničkog svijeta kao i onima iz kulturnog i društvenog života u Austriji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Ističu suradnju s Austrijskom gospodarskom komorom, Bečkom gospodarskom komorom, Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta RH, Hrvatskom gospodarskom komorom, Hrvatskom obrtničkom komorom, Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan RH, Veleposlanstvom Republike Hrvatske u Republici Austriji, Veleposlanstvom BiH u Austriji, Hrvatskom gospodarskom agencijom u Gradišću, Udrugom bosanskih Hrvata Prsten, kao i mnogobrojnim hrvatskim udrugama koje djeluju u Beču i cijeloj Austriji.

Gradišćanski Hrvati snažan most

Dragocjena su poslovna iskustva gradišćanskih Hrvata koji su u Austriji prisutni više od 500 godina. Njihova višestoljetna nazočnost na austrijskom tlu te ugled koji posjeduju jer su sjajno integrirani u austrijsko društvo predstavlja odličan potencijal za razvoj budućih gospodarskih odnosa, posebice u realizaciji europskih projekata i povlačenju sredstava iz EU fondova.

Gala večer

Svake godine od osnutka 2011. organiziraju Gala večer, susret poduzetnika, prijatelja Udruge i gostiju iz gospodarskog, političkog, kulturnog i društvenog života Austrije, Hrvatske i BiH. Kažu u UHP-u, postala je neizostavni čimbenik gradnji mostova, povezivanja Austrije, Hrvatske i BiH. Njihovu inicijativu prepoznala je i Europska komisija koja je 2015. godine preuzela pokroviteljstvo.

UHP  je otvorio ured i u drugom bečkom kotaru, u blizini poznatog Pratera i Velesajma. U vrlom kratkom vremenu, ističu, ured je postao mjesto okupljališta ne samo poduzetnika već i drugih aktivnosti pa se tu održavaju izložbe, promocije i slično.