Slušaj uživo

Upravo

Gledaj HRTInt. uživo

Aktualno

 • Izvan domovine22. siječnja 2019.

  "Laval Nugent - ratnik i kolekcionar" u Dublinu

  Arheološki muzej u Zagrebu u suradnji s Muzejom irske emigracije (EPIC The Irish Emigration Museum), Veleposlanstvom Republike Hrvatske u Irskoj i Veleposlanstvom Irske u Republici Hrvatskoj u Dublinu večeras otvara izložbu “Laval Nugent - ratnik i kolekcionar”.

 • Hrvatska21. siječnja 2019.

  Još jedna uspješna godina za HKD Napredak

  Hrvatsko kulturno društvo Napredak zabilježit će proteklu 2018. godinu kao iznimno uspješnu što najbolje potvrđuju rezultati rada. Brojku od 518 manifestacija realiziranih u 2017. godini Napredak je u 2018. povećao sa mnogobrojnim manifestacijama, projektima i festivalima koji promiču opstojnost i zaštitu identiteta Hrvata u Bosni i Hercegovini.

 • Izvan domovine21. siječnja 2019.

  Očuvanje hrvatskoga jezika kroz tri generacije

  U obitelji Glavan u Australiji, hrvatski se jezik govori svakoga dana i među trećom generacijom. Tina Glavan nedavno je maturirala te je ime svih maturanata govorila na hrvatskome jeziku.

 • Hrvatska21. siječnja 2019.

  Šetnja kroz prapovijesnu baštinu Hrvatske

  Projekt ''Prehistory Adventure - iskustvena šetnja kroz prapovijesnu baštinu'', koji je nastao suradnji Hrvatske i Slovenije te uz potporu sredstava Europske unije, trebao bi u iduće dvije godine okupiti dosadašnja arheloška saznanja. Projekt će na edukativan i atraktivan način povezati tijek prapovijesti od starijeg kamenog doba do željeznog doba.

 • Preporučujemo20. siječnja 2019.

  Jeste li spremni za sutrašnju pomrčinu Mjeseca?

  Potpuna pomrčina Mjeseca, koja nastaje kad Mjesec uđe cijeli u Zemljinu sjenu, pri čemu poprima crveno-smeđu boju, dogodit će se u ponedjeljak, 21. siječnja u ranojutarnjim satima, priopćeno je iz Hrvatskog astronomskog saveza.

Ostalo iz ove kategorije

Glas Hrvatske

Vrati se na vrh