Slušaj uživo

Upravo

Gledaj HRTInt. uživo

Aktualno

 • Hrvatska10. prosinca 2019.

  26. obljetnica "Bijelog puta"

  “Bijeli put za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu”, na današnji je dan, 10. prosinca 1993., sa zagrebačkog Zapadnog kolodvora krenuo put Lašvanske doline gdje se u okruženju gotovo godinu dana nalazilo oko 80 tisuća Hrvata. Humanitarni konvoj sa 167 osoba – liječnika, medicinskog osoblja, novinara, humanitaraca i franjevaca, u Lašvansku dolinu i Središnju Bosnu, osim potrebnih medikamenata i prehrambenih namirnica donio je nadu kako će opsada Središnje Bosne biti okončana. Osvrt Glorie Lujanović.

 • Izvan domovine10. prosinca 2019.

  Turistička suradnja Hercegovine i Crne Gore

  Europska unija prepoznala je značaj promocije i očuvanja kulturno-povijesne baštine kroz suradnju Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Poznate kulturno-povijesne destinacije tako su postale dio zajedničke turističke ponude.

 • Preporučujemo9. prosinca 2019.

  Znanstvena suradnja RH i hrvatske dijaspore

  Svečano predstavljanje programa Hrvatske zaklade za znanost čijim se programskim sadržajima omogućuje suradnja domovinske akademske zajednice s hrvatskim znanstvenicima u iseljeništvu održano je u velikoj dvorani Hrvatske matice iseljenika.

 • Izvan domovine9. prosinca 2019.

  Lucić kod gradišćanskih Hrvata

  Poduzetnik Andrej Lucić, osnivač i predsjednik Hrvatskog doma Beč koji je prošloga tjedna organizirao Prvi kongres hrvatskih udruga u Beču gostovao je kod gradišćanskih Hrvata, u njihovom bečkom sjedištu Hrvatskom centru. S njim je razgovarao urednik Hrvatskih novina Petar Tyran.

 • Hrvatska8. prosinca 2019.

  Zagrebačka geofizičarka osvojila prestižnu nagradu

  Geofizičarka sa zagrebačkog PMF-a Iva Lončar pobijedila je na MOL-ovom natjecanju osvojivši stipendiju i otvorena vrata za radno mjesto u naftnoj industriji.

Ostalo iz ove kategorije

Glas Hrvatske

Vrati se na vrh