Slušaj uživo

Upravo

Gledaj HTV 5 uživo

Aktualno

 • Hrvatska19. srpnja 2018.

  Škola hrvatskoga jezika u srcu Kvarnera

  U Novome Vinodolskom, najstarijem gradu crikveničko-vinodolske rivijere, traje 26. po redu "Mala škola hrvatskoga jezika i kulture", u organizaciji Hrvatske matice iseljenika.

 • Hrvatska19. srpnja 2018.

  Pjesme ogledi i zapisi Josipa Pupačića

  U svom nizu "Stoljeća hrvatske književnosti" Matica hrvatska objavila je knjigu izabranih djela Josipa Pupačića "Pjesme, ogledi i zapisi". U toj zbirci uvrštena je i knjiga pjesama "Moj križ svejedno gori" koja je posmrtno objavljena 1971. godine.

 • Hrvatska19. srpnja 2018.

  Povelja HAZU Vandi Grubišić

  U palači Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti održana je svečana dodjela povelje dopisnoj članici Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) prof. dr. sc. Vandi Grubišić. Nagradu je dobila za znanstveni doprinos u području mezoskalne meteorologije.

 • Izvan domovine19. srpnja 2018.

  Međimurcima u Lendavi novi prostor

  Osnovni cilj Hrvatskoga kulturnog društva (HKD) Pomurje, osnovanog 2005. godine, jest povezivanje Međimuraca koji žive u pograničnom području Republike Slovenije. Nedavno su se preselili u nove prostorije Hrvatskoga kulturnog turističkog centra "Zrinski" u središtu Lendave pretvorivši ga u Hrvatski dom, jedini takve vrste u Sloveniji.

 • Hrvatska18. srpnja 2018.

  Sisak - Europski grad sporta 2019.

  Sisku je pripala vrijedna titula Europskoga grada sporta za 2019. godinu, a Siščanima će priznanje biti uručeno na svečanosti u Europskom parlamentu 4. prosinca ove godine.

Ostalo iz ove kategorije

Glas Hrvatske

Vrati se na vrh