Slušaj uživo

Upravo

Gledaj HRTInt. uživo

Aktualno

 • Izvan domovine22. veljače 2020.

  Finalisti Večernjakove domovnice 2020.

  Priznanje se i ove godine dodjeljuje najpopularnijim Hrvatima u iseljeništvu u kategorijama sporta, glazbe, glume i spektakla. Ovogodišnja ''Večernjakova domovnica'' održat će se u subotu, 29. veljače, u Bad Homburgu pokraj Frankfurta.

 • Preporučujemo22. veljače 2020.

  Financijske potpore Središnjega državnog ureda

  Objavljen je prvi Javni poziv za prijavu posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske u svrhu ostvarenja financijske potpore za 2020. godinu.

 • Izvan domovine21. veljače 2020.

  "Dok diše, šokački piše"

  Sedamdesetgodišnja književnica i umjetnica iz Sonte Ruža Silađev piše kratku prozu, pjesme, dječje pripovijetke i dramske tekstove. I u pisanju i u slikanju omiljeni motivi su joj Šokci, šokačke obitelji i šokački običaji.

 • Izvan domovine21. veljače 2020.

  Predavanje prof. Piskača u Skoplju

  U okviru tematskih predavanja programa Erasmus+, uz angažman brojnih gostujućih profesora iz više zemalja Europske Unije, na Filozofskom fakultetu pri Sveučilištu u Skoplju održano je gostujuće predavanje prof. dr. sc. docenta Davora Piskača sa Sveučilišta u Zagrebu.

 • Izvan domovine20. veljače 2020.

  Raymond Rojnik dobitnik Metrona za 2019. godinu

  Godišnju kulturnu nagradu Hrvatskog centra gradišćanskih Hrvata u Beču dobio je ravnatelj Koncertnog ureda u Varaždinu Raymond Rojnik.

Ostalo iz ove kategorije

Glas Hrvatske

Vrati se na vrh