O nama

Foto: hrt.hr

 

Program je organiziran u sklopu dviju redakcija: Redakcije na engleskom, španjolskom i njemačkom jeziku, te Redakcije na hrvatskom jeziku. Redakcija na engleskom, španjolskom i njemačkom jeziku proizvodi osam informativnih emisija dnevno: pet na engleskom, dvije na španjolskom i jednu na njemačkome jeziku. Informativnim emisijama na stranim jezicima Glas Hrvatske informira međunarodnu javnost o aktualnim političkim, gospodarskim, kulturno-znanstvenim, sportskim i drugim događajima koji su se u Hrvatskoj dogodili u protekla 24 sata. Redakcija na hrvatskom jeziku proizvodi 12 emisija tjedno, prvenstveno tematski vezanih za život i djelovanje Hrvata u svijetu.

Glas Hrvatske također preuzima vijesti na talijanskom jeziku  Radio Rijeke, vijesti na mađarskom jeziku Radio Osijeka te novosti dana Radio Žepča iz BiH.

Uz to, redakcija na španjolskom jeziku priprema tjedni pregled najvažnijih događaja u Hrvatskoj – Tjednu kroniku  - za Radio Amplitud 660 u Buenos Airesu (Argentina), Hrvatski radio Sokol u Antofagasti (Čile), Hrvatski radio u Iquiqueu (Čile) i Radio Polar u Punta Arenasu (Čile), te Sportsku panoramu za Croacias Totales u Buenos Airesu.

Glas Hrvatske emitira isključivo domaću glazbu.

 

Ivo Kujundžić
xIvo Kujundžić

Vršitelj dužnosti glavnog urednika Glasa Hrvatske Ivo Kujundžić na HRT-u je zaposlen od 1991. Bio je prvi akreditirani dopisnik Hrvatske televizije iz Budimpešte, novinar Vanjskopolitičke redakcije te urednik tjedne emisije za hrvatske manjine u europskim zemljama "Korijeni ". Prije dolaska na Glas Hrvatske bio je urednik emisije "Pogled preko granice - Hrvati u BIH" koja se četvrtkom emitira na HTV 4. Hrvatima izvan Hrvatske pomagao je i kao hrvatski diplomat u Mađarskoj te na dužnosti veleposlanika Republike Hrvatske u Republici Makedoniji. Stoga je multimedijalni projekt Glas Hrvatske za njega novi izazov. U slobodno vrijeme rekreativno se bavi sportom, ljubitelj je prirode.

Iva Čulina
xIva Čulina

Dr. sc. Iva Čulina, novinarka, voditeljica i urednica s dvadesetogodišnjim stažem na HRT-u u Glasu Hrvatske preuzela je ulogu zamjenice šefa tima kojega čini 46 djelatnika. Kroz njene ruke prolaze svi vizualni, konvergencijski i televizijski sadržaji Međunarodnih multimedijskih kanala. Mentorira radijske novinare koji imaju želju raditi i na TV-u. Samozatajna, ali zahtjevna, kreativna je snaga Programa koja teme o Hrvatima i svijetu širi prema temama - Hrvatska i svijet. Doktorirala je na studiju kulturne antropologije „Europski studiji: europski jezici i kulture u dodiru“, a posebno joj je područje ekspertize antropologija migracije o čemu izlaže na međunarodnim znanstvenim skupovima te piše znanstvene radove. Sudjelovala je u realizaciji mnogih emisija Vanjskopolitičke redakcije i Programa za iseljeništvo: Euromagazin, Korijeni, Glas domovine, Dom i svijet, Pogled preko granice, a novinarka je i kultne emisije HTV-a TV Kalendar. Kad ne uči i piše za sebe, to radi sa svojim sinčićem Filipom.

Tatjana Rau
xTatjana Rau, koordinatorica programa

Novinarka, spikerica i voditeljica u Informativnom programu HR-a od 1999.-2003. Od 2003.-2009. autorica putopisnog serijala "Moja zemlja" na Glasu Hrvatske i HR1. Od 2005. do danas urednica redakcije na hrvatskom jeziku Glasa Hrvatske koja proizvodi tjedne tematske emisije namijenjene iseljenicima i međunarodnoj javnosti te koordinatorica programa. Uređuje i vodi emisiju "Hrvatima izvan domovine" te kreira razne sadržaje u sklopu cjelokupnog programa. Diplomirala politologiju na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu.

Majda Ivković
Majda Ivković
xMajda Ivković

Majda Ivković urednica je Međunarodne redakcije Glasa Hrvatske od 2005. godine. Od dolaska na Hrvatsku radioteleviziju 1995. godine do 2005. profilirala se kao novinarka i urednica u informativnom programu Hrvatskoga radija. Kao novinarka Redakcije za unutarnju politiku i gospodarstvo, pratila je unutarnjopolitičku scenu Hrvatske, a posebno je uživala u specijaliziranim dnevnim i tjednim emisijama U mreži prvoga, Poligraf, Večernji program. Jedna je od urednica i voditeljica emisije Hrvatima izvan domovine. Nastavlja surađivati s Prvim programom, kao i za vanjskopolitički tjedni magazin Viza. Majda Ivković profesorica je engleskog jezika i književnosti. Vodila je tečajeve engleskog jezika za odrasle, bavi se prevođenjem, a iz ruke ne ispušta knjige iz anglosaksonske i ruske književnosti.

Tomislav Šikić
xTomislav Šikić, urednik programa na hrvatskom jeziku

Puljanin Tomislav Šikić više od 20 godina radi u radijskom programu. Svoje prve korake napravio je na Radio Samoboru i Sljemenu, a od 1993. radi kao spiker – voditelj na Hrvatskom radiju. U međuvremenu, vodio je kulturno – zabavne priredbe i programe, održavao stručna predavanja o radijskom novinarstvu, medijskom odgoju i obrazovanju, brojne radionice, uz stalnu suradnju sa stručnim medijskim časopisom. Pohađao je različite stručne programe u Sarajevu, Ljubljani, Budimpešti i Berlinu. Autor je nekoliko recenzija i članaka, a u svojoj plodnoj karijeri radio je kao prevoditelj sa slovenskoga jezika. Od 2008. radio je kao urednik, voditelj i redaktor u Informativnom programu HR-a, a početkom 2014. postao je stalni član uredništva Glasa Hrvatske. Uveseljavaju ga putovanja, glazba i geografija.

Damir Duić
xDamir Duić

Producent Glasa Hrvatske Damir Duić cijeli radni vijek proveo je na HRT-u, a karijeru je počeo 1974.na tadašnjoj RTV Zagreb. Radio je kao organizator u Sportskom, Dokumentarnom i Informativnom programu. Bio je producent Dnevnika, mnogobrojnih informativnih emisija i zahtjevnih prijenosa najvećih projekata Hrvatske radiotelevizije. Među ostalim, kao producent sudjelovao je i u televizijskom praćenju posjeta pape Ivana Pavla II Hrvatskoj. Do prelaska u Glas Hrvatske bio je producent emisija Prizma, Glas domovine i Pogled preko granice.

Maja Mioč
xMaja Mioč, producentica

Rođena Zagrepčanka, 2003. godine završila je srednjoškolsko ekonomsko obrazovanje. Na Glasu Hrvatske radi od početka 2004. godine. Sljedećih 6 godina obavljala je sve administrativne poslove vezane uz program i kadrovsku koordinaciju pri čemu pozornost usmjerava nabavi potrebnih materijala, pripremi programskih plahtica i obradi honorara, a protekle 4 godine radi kao producentica programa Glasa Hrvatske.

Shane Aye
xShane Aye

Rođen u Zagrebu, a osnovnu i srednju školu završio je u Splitu. Od 2004. radi na digitalizaciji audio i video materijala unutar redakcije Glasa Hrvatske.

Robert Mareković
xRobert Mareković, glazbeni urednik

Glazbeni urednik i voditelj na Glasu Hrvatske poznat kao osnivač rock 'n' roll grupe ''Fantomi'' i grupe "Swingers". Sa "Swingersima"“ je ostvario zapažene uspjehe na europskoj glazbenoj sceni. Njihov rad 2007. ovjenčan je Porinom za najbolji album zabavne glazbe, a već sljedeće godine predstavljaju HRT u sklopu EBU programa na Europskom nogometnom prvenstvu u Ženevi. Mareković s kratkim prekidima od 1990. vodi radijske i televizijske emisije, a tijekom glazbene karijere okušao se i kao novinar u tiskanim medijima. U međuvremenu, organizira brojne humanitarne i ine koncerte.

Iva Matić
xIva Matić, glazbena urednica

Glazba je njezin poziv od sedme godine života, iako je i prije toga pjevala i pokušavala svirati glasovir. Posljednjih je godina tipke glasovira i notni papir zamijenila radijskim mikrofonom. Unatoč tomu, s jednakim žarom provodi dane u potrazi za zanimljivim glazbenim pričama. Osim ozbiljne glazbe kojoj je posvećena u svojoj emisiji, njezinim ušima i srcu itekako godi i popularna glazba, kojom već gotovo trinaest godina ispunjava eter Hrvatskoga radija. Uz glazbu će živjeti do kraja, a svoju će ljubav, nada se, prenijeti i na svoju djecu, koja već sada radoznalo nabadaju po glasoviru i provode svoje dane pjevušeći.

Branimir Njikoš
xBranimir Njikoš, glazbeni urednik

Branimir Njikoš strastveni je zaljubljenik u glazbu. Za naše slušatelje izabire najbolju hrvatsku glazbu, u međuvremenu brine za odvijanje programa. Oduševljen je glazbom 50-ih i 60-ih godina, no najbolje mu leži jazz što možete čuti u njegovoj autorskoj emisiji Jazz Glasa Hrvatske. Naš glazbeni urednik profesionalni je glazbenik koji je, među ostalim, kao nastavnik bubnjeva, svoje glazbeno znanje prenosio učenicima na učilištu popularne glazbe u Zagrebu.

Silvija Bionda
xSilvija Bionda

U hrvatsku redakciju Glasa Hrvatske došla je nakon završenog studija komunikologije na Hrvatskim studijima. Tijekom trogodišnjega novinarskog rada obrađivala je raznovrsne teme koje su se potom emitirale u većini emisija Glasa Hrvatske i u Hrvatima izvan domovine na Prvom programu HR-a. Prvenstveno aktivno prati dnevnopolitičke teme, kulturne i sportske događaje, po potrebi religijske, no posebno uživa u gospodarskim i povijesnim pričama. Uređivala je i vodila emisiju „Mostovi – domovina – iseljeništvo“. Pored radijskog angažmana, posvećena je uređivanju mrežne stranice Glasa Hrvatske. U njezinoj biografiji nemoguće je zaobići sportske aktivnosti koje joj obogaćuju vrijeme izvan posla. Kad se vrati s rukometne utakmice ili planinarenja, u san voli utonuti kad pogleda dobar dokumentarac.

Sanka Ivković
xSanka Ivković

Sanja Ivković, podrijetlom Sinjanka, od dolaska na studiju živi i radi u Zagrebu. Kao autorica novinarskih priloga i reportaža, na Glasu Hrvatske angažirana je od 2005. godine. Od 2009. godine, uređuje i vodi tjednu emisiju Hrvatska slikovnica. U slobodno vrijeme, bavi se rolanjem i vozi bicikl. Volontira u jednom odvjetničkom uredu.

Korana Kovačić Abramović
xKorana Kovačić Abramović

Prve novinarske korake napravila je upravo na Glasu Hrvatske, kao studentica novinarstva na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Nakon početka 24-satnog emitiranja našeg programa pridružila se redakciji na engleskom jeziku, gdje je pripremila vijesti i crtice iz Hrvatske za magazinski dio informativnih emisija. Okušala se kao novinarka i na drugim radijskim programima HRT-a, surađujući za emisije koje prate kulturnu i zabavnu scenu u našoj zemlji, alternativu i ekologiju. Od 2009. vjerna je isključivo Glasu Hrvatske gdje uređuje i vodi emisiju Mostovi domovina – iseljeništvo.

Ana Marušić
xAna Marušić

Ana Marušić radijskim se virusom zarazila na Radio Zadru kao studentica kroatistike. Nemiran duh odveo ju je potom u raznim smjerovima, pa je mijenjala i gradove i države i medijske kuće, ali uvijek ostajući vjerna radiju. Nakon zanimljivih iskustava u komercijalnim medijima (suosnivačica Radija GaGa u Zadru, kasnije tadašnji Obiteljski radio, zatim Novi radio Zadar…), zaključuje da je najvrijednije ipak raditi u javnom servisu, uvjerena u to da mediji ne smiju postati samo i isključivo zabava, pa se vraća matičnoj kući surađujući u HTV Centru Zadar. Obožava svoj posao, a u slobodno vrijeme nastoji se čim češće predati drugoj velikoj ljubavi, jedrenju. More joj je antistresna terapija, neiscrpna inspiracija i nadahnuće.

Jasminka Perić
xJasminka Perić

Jasminka Perić od samih je početaka dio tima Glasa Hrvatske, još od vremena kratkoga vala koji je oblikovao program za hrvatske iseljenike i međunarodnu javnost. Najviše se bavila religijskim temama oblikovanim za religijsku emisiju ''Živjeti put nade'' koja prati događanja crkava i vjerskih zajednica u Hrvatskoj, ali i život u hrvatskim katoličkim misijama diljem svijeta. Njezino formalno obrazovanje uključuje diplome Fakulteta političkih znanosti i Instituta za teološku kulturu laika Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, što joj daje  širinu pogleda i dubokog razumijevanja za događaje u Hrvatskoj i svijetu. Uz ljubav prema Hrvatskome radiju, na čijoj tradiciji je odrasla, privržena je i pisanju. Njezine priče bile su dijelom projekta prve zvučne knjige u Hrvatskoj.

Ivana Perkovac
xIvana Perkovac

Ivana Perkovac od 2009. godine uređuje i vodi emisiju Ovdje Hrvatska, a tko je tamo? u kojoj prati sve aktualnosti vezane uz Hrvate izvan RH. Stalno surađuje u emisiji Prvoga programa Hrvatskoga radija Hrvatima izvan domovine. U međunarodnom programu Hrvatskoga radija počela je upoznavati odnose domovine i iseljeništva u emisiji simboličnog naziva Mostovi. Rođena u Puli, odrasla u Poreču, gdje je radila na lokalnom radiju Radio Centar – studio Poreč. Istovremeno se uključuje u aktivnosti tamošnjeg Pučkog otvorenog učilišta, koordinira i vodi kulturna događanja u gradu. Nakon srednjoškolskog obrazovanja u Poreču upisuje i završava studij novinarstva na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu. Slobodno vrijeme uglavnom provodi u društvu svojih najboljih prijatelja - četveronožnih ljubimaca.

Frano Ridjan
xFrano Ridjan

Frano Ridjan najnoviji je suradnik Glasa Hrvatske. Dugogodišnje novinarsko i voditeljsko iskustvo stekao je na lokalnim i nacionalnim radijskim frekvencijama. Trenutačno radi kao voditelj jutarnjeg programa na Radio Sljemenu, ali i kao reporter za emisiju HTV-a. Diplomirao je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti, smjer Radio i Televizija, član je Odjela za medije Matice Hrvatske i dugogodišnji polaznik Hrvatske škole folklora pri Matici iseljenika.

Slavica Štefić
xSlavica Štefić

Slavica Štefić autorica je emisije "Na valovima staroga kraja" od 2003. godine i urednica "Hrvatima izvan domovine" od 2009. godine. Na Hrvatskome radiju ranije je uređivala i vodila cjelovečernji program na Prvom programu te emisiju "Hrvatima u Srijemu, Bačkoj i Banatu". Obavljala je novinarske poslove u unutarnjopolitičkoj redakciji HR-a, pokrenula je i uređivala znanstveno-popularnu emisiju na Radio Sljemenu "Četvrtkov uskličnik". Majka je jednog djeteta. Najviše uživa u poslu, hrani i putovanjima.

Stjepan Stjepić
xStjepan Stjepić

Stjepan Stjepić 22 je godine novinar izvjestitelj u HRT-ovu centru Čakovec-Varaždin. Novinarstvo je diplomirao 1983. godine u Sarajevu.  Počeo je kao radijski novinar, a jedno je vrijeme radio i kao bibliotekar. Od 1994.  je u HRT-ovu dopisništvu u Varaždinu, koji je danas HTV-ov centar Čakovec-Varaždin. Za to je vrijeme napravio tisuće vijesti, izvješća i reportaža za sve HRT-ove dnevne,  tjedne televizijske i radioemisije, među kojima je i emisija „Pogled preko granice“. Povremeno je uređivao emisiju Županijska panorama iz studija u Čakovcu. Od 2000. samostalno snima i montira vlastite priloge. Autor je i producent tri dokumentarna filma, prikazana u programima HRT-a; „Nova et vetera“ iz 1999., „Bocanje križeva“ 2006. te „Darovi svete Krvi“ 2014. Autor je dvije monografije; „Radio klub Ludbreg“ iz 2004. i  „Darovi svete Krvi“ 2013. Najviše slobodnog vremena provodi na pčelinjaku u Ludbreškim Vinogradima.

Mirjana Žugec Pavičić
Mirjana Žugec Pavičić
xMirjana Žugec Pavičić

Nakon diplome na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, od 1992. radila je uredničke poslove na Drugom programu HRA, a od rujna 2013. na Glasu Hrvatske uređuje emisiju Baština. Sudjelovala je na brojnim novinarskim radionicama, tečajevima i predavanjima, od kojih izdvaja BBC-jev tečaj za radijske novinare te EBU stručne seminare. Izvještavala je s brojnih događaja nacionalnog i svjetskog značenja – od svjetskih izložbi EXPO u Japanu do koncerata i gostovanja velikih umjetnika današnjice. Dobitnica strukovnih nagrada.

Ivan Nicholas Badovinac
xIvan Nicholas Badovinac

Rođen u Torontu, u Kanadi. Otac mu je Hrvat, majka Čehinja. Prvi je put posjetio Hrvatsku nakon diplome na studiju povijesti na sveučilištu Ottawa's Carleton University 2004. godine. U Zagrebu je živio dvije godine, naučio hrvatski jezik i zaljubio se u Hrvatsku. Nakon zagrebačke avanture, šest je godina proveo na Bahamima i podučavao jedrenje. Proputovao je cijeli svijet: od Južne Amerike do Australije. Presretan, sad ponovno živi u Hrvatskoj te radi kao novinar i prevoditelj.

Edo Bosnar
xEdo Bosnar

Rodio se, odrastao i obrazovao u Sjedinjenim Američkim Državama, a u Hrvatskoj živi od sredine 1992. godine. Većinom radi kao prevoditelj, no za Hrvatski radio povremeno surađuje od 1993. godine. Trenutno na Glasu Hrvatske uređuje vijesti vikendom, priloge za engleski magazin  i vijesti na engleskom jeziku za HRT 4.

Christian Bushill
xChristian Bushill

Christian Bushill radi za Glas Hrvatske od 2003. godine. U Hrvatsku je došao 1994. kako bi, kao televizijski snimatelj, pratio rat u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Njegovo dugogodišnje iskustvo u medijima obuhvaća širok spektar aktivnosti. Stvarao je crtane filmove, režirao dokumentarce, snimao reklamne spotove, uz to, direktor je prvog i jedinog međunarodnog festivala zmajeva u regiji. Na Glasu Hrvatske odgovoran je za sadržaj i radi kao koordinator, voditelj, novinar i urednik magazina i vijesti.

Domagoj Ferenčić
xDomagoj Ferenčić

Domagoj Ferenčić sudjeluje u programu Glasa Hrvatske od trenutka njegovog osnivanja kao cjelodnevnog programa. Prezentira vijesti na engleskom jeziku na HRT4. Ranije je vodio engleske vijesti na HRT1. Usporedno s njegovim radijskim i televizijskim angažmanom, Domagoj je posudio glas u brojnim dokumentarcima, reklamnim spotovima i kratkim filmovima, a od 1996. radi kao prevoditelj. Rođen je u Puli, otkud je, sa svojim roditeljima, emigrirao u kanadsku Mississaugu 1978. godine.

Sandra Kalogjera
Sandra Kalogjera
xSandra Kalogjera

Sandra Kalogjera trenutno na Glasu Hrvatske vodi i uređuje vijesti te radi intervjue i reportaže za nedjeljni magazin engleske redakcije. Na Hrvatskom radiju počela je raditi 1989., a dvije godine kasnije pridružila se Glasu Hrvatske. Tijekom desetljeća rada kao radijska novinarka, voditeljica i urednica, nekoliko je godina surađivala i s novinskim agencijama Reuters i Associated Press. Nekoliko je godina bila službena prevoditeljica predsjednika RH Stjepana Mesića. Sandra uživa prevoditi knjige s hrvatskog na engleski i obratno. Dosad je prevela nekoliko novinarskih priručnika i dječjih knjiga. Još uvijek povremeno prevodi i filmove. Ponosna je ovisnica o vijestima - news junkie - mora pregledati sve dnevne vijesti, u slučaju da ih ne pogleda, osjeća se kao da joj nešto nedostaje. Smatra se jednom od prvih vlasnica satelitskih tanjura u hrvatskoj prijestolnici, što joj je omogućilo gledanje omiljenih engleskih programa posvećenih vijestima 80-ih godina.

Branko Lozancic
Branko Lozančić
xBranko Lozančić

Branko Lozančić rođen je, odrastao i školovao se u Torontu, u Kanadi. Preselio je u Hrvatsku 1991., a od 2003. radi u engleskoj redakciji Glasa Hrvatske. Branko priređuje jutarnje vijesti, magazine i vijesti za vikend. Sretno je oženjen, ima dvoje djece.

Zrinka Lušić
xZrinka Lušić

Zrinka Lušić novinarsku karijeru započela je 2010. u programu engleske redakcije Glasa Hrvatske. Na tom mjestu ostala je tri godine. Ponovno se pridružila našem programu 2015. i nastavila kreirati multimedijske sadržaje na engleskom i hrvatskom jeziku, za emisiju "Magazin" i "Hrvatima izvan domovine".

Rođena je u Sidneyu, a u Hrvatsku se doselila početkom devedesetih. Diplomirala je menadžment 2002. na američkom fakultetu Rochester Institute of Technology Croatia, u Dubrovniku. Tečno govori hrvatski i engleski jezik. Radila je za nekoliko američkih i hrvatskih tvrtki u različitim granama privrede – turizmu, financijama, komercijali i medijima te tako stekla inozemno i domaće iskustvo. Otvorena je prema novim izazovima i multimedijskom usavršavanju.

Cody McClain
xCody McClain

Doktor političkih znanosti, Fulbrightov stipendist Cody McClain Brown boravio je u Hrvatskoj od 2011. - 2012. Posredovanjem američkog veleposlanstva u Hrvatskoj, održao je nekoliko predavanja o američkim izborima 2012. godine u Zadru i Zagrebu. Sveučilišni profesor na Sveučilištu u Kansasu, na Državnom sveučilištu u Oklahomi, a od 2006. do 2008. godine predavao je engleski na Sveučilištu Fatih u Istanbulu. Učio je arapski jezik u Kairu 2006. godine zahvaljujući stipendiji Ministarstva vanjskih poslova SAD-a. Trenutačno, Cody predaje na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu. Autor je bloga Zablogreb i bloga Love Croatia.

Katja Milicic
Katja Miličić
xKatja Miličić

Katja Miličić vodi nekoliko informativnih emisija na Glasu Hrvatske, uključujući Croatia Today, Croatia Today Late Edition i News –Croatia Today na HTV4. Redovito priprema novinarske priloge za sve informativne emisije Glasa Hrvatske na engleskom jeziku. Nakon povratka u rodnu Hrvatsku 1993. godine iz SAD-a, gdje je odrasla, počela je raditi kao prevoditeljica, novinarka i voditeljica na engleskom jeziku na radiju i televiziji. U medijima radi sve do danas uz kratak izlet u svijet financijskih usluga 2007. i 2008. godine. Završila je diplomski studij komunikologije na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu. U slobodno vrijeme voli pratiti natjecanja svoje kćeri u skokovima u vodu, trčati i skijati na svježem snijegu pršiću skijališta Alte u američkoj državi Utah kad god je to moguće.

Natali Tabak Gregorić
xNatali Tabak Gregorić

Natali Tabak Gregorić uređuje i moderira emisiju na njemačkom jeziku pod nazivom "Kroatien Heute" s kratkim prekidima od 2008. godine. S radom na radiju započela je već kao studentica novinarstva na Fakultetu političkih znanosti. Izvorna je govornica njemačkog jezika te osim informativne emisije pridonosi nastanku reportažnih priloga za njemačko govorno područje. Bavi se i podukom njemačkog jezika te prevođenjem.

Milton Arandia
xMilton Arandia

Bolivijac Milton Arandia u španjolskoj redakciji Glasa Hrvatske radi od 2003. godine kao novinar i urednik. Svakodnevno uređuje vijesti "Croacia Hoy", kao i magazine koji se emitiraju vikendom. Studirao je na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, nakon čega je radio u par projektnih ureda. Među ostalim, za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini radio je kao prevoditelj za UNPROFOR.

Damián Bazan Mamić
xDamián Bazan Mamić

Damián Bazán Mamić uređuje vijesti Glasa Hrvatske na španjolskom jeziku “Croacia Hoy”, emisiju “Panorama Deportivo” te reportaže za “Croacia Hoy Magazin”. Damian je došao u Hrvatsku iz rodne Argentine 2006. godine. Godinu kasnije pridružio se španjolskoj redakciji Glasa Hrvatske, a 2010. počinje voditi emisiju “Croacia Hoy”. S argentinskim kolegama surađuje u stvaranju hrvatskoga programa “Croacias Totales Radiosat” na argentinskom radiju "Signos FM 92-5" kulturnim pregledom događanja u Hrvatskoj naziva “Panorama Cultural”. Preuzima i sportsku emisiju “Panorama Deportivo” koja se emitira svakog ponedjeljka. Damian uz novinarski i urednički posao u španjolskoj redakciji, administrira mrežnom stranicom Glasa Hrvatske na španjolskom jeziku i stranicama društvenih mreža.

Mariana Campera
xMariana Campera

Rođena je u Buenos Aires u Argentini, gdje je od malih nogu njegovala svoj hrvatski identitet. Zahvaljujući činjenici da je izvorni govornik španjolskog jezika, ubrzo je nakon dolaska u Hrvatsku počela raditi u španjolskoj redakciji Glasa Hrvatske. Prevela je nekoliko knjiga i filmova na španjolski jezik, a u međuvremenu je podučavala materinski jezik, na privatnim satima i preko škola stranih jezika. Početkom srpnja posvetila se pisanju bloga Vivo Croacia na hrvatskom za HRT i na španjolskom jeziku za HR.

Mario Marcos Ostojić
xMario Marcos Ostojić

Rođen je 1959. u Argentini. Došao je u Hrvatsku 1990. godine. Zaposlio se u Hrvatskom informativnom centru. Tijekom Domovinskog rata izvještavao je za nekoliko argentinskih radio-postaja. Od 1993. radi u Ministarstvu vanjskih poslova, u Upravi za izvaneuropske poslove, Službi za Latinsku Ameriku i Karibe. Preveo je nekoliko knjiga, među njima s hrvatskog na španjolski jezik - knjige "Hrvatska tradicijska kultura", "Sunja piše Vukovaru" i "Presvijetli i Rabin", zbornik radova "Alojzije Stepinac: svjedok vremena i vizionar za treće tisućljeće". Sa španjolskog na hrvatski preveo je knjige "Kraljica Juga", "Dvije žene u Pragu", "Ogrlica neandertalca", "Korupcija: zlo našeg vremena" i "Poniznost: put prema Bogu". Radi u Glasu Hrvatske od 2002. godine.

Manuel Plaza
xManuel Plaza

Manuel Plaza rođen je u Meksiku, a u Hrvatsku je došao 2002. godine. Magistrirao je na Edukacijskom fakultetu u Rimu. Radi kao urednik i reporter u informativnim emisijama „Croacia Hoy“ i „La Voz de Croacia“ od 2004. godine. Vikendom se posvećuje stvaranju reportaža za „Magazin“ španjolske redakcije. Usrećuje ga što na HRT-u ima svakodnevnu mogućnost izvještavanja o najnovijim događajima u Hrvatskoj i svijetu čime pridonosi aktualizaciji znanja Hrvata izvan domovine s događajima u njoj.

David Rey
xDavid Rey

Bolivijac David Rey profesor je španjolskog jezika i književnosti, a na Glasu Hrvatske kao novinar - urednik radi od osnivanja 2003. godine. Koordinator je tjednog programa na španjolskom jeziku, kao i magazina vikendom. Već nekoliko godina radi prigodnu božićnu i novogodišnju polusatnu glazbenu emisiju s pozdravima iz cijeloga svijeta. Potpredsjednik je Hrvatsko - hispanskog društva u sklopu kojega vodi putopisne tribine Hispanskog svijeta.

Veronica Vlaho
Verónica Vlaho
xVerónica Vlaho

Verónica Vlaho od samog početka radi u španjolskoj redakciji Glasa Hrvatske. Bila je učiteljica u osnovnim školama u Buenos Airesu, a kao produkcijski asistent radila je na Radiju El Mundo. Danas uređuje Cronicu Semanal, koja se emitira na lokalnim radio postajama u Čileu i Argentini, u sklopu različitih emisija za tamošnju hrvatsku zajednicu. Radi i reportaže  namijenjene vikend magazinima na španjolskom jeziku. U Samoboru, gradu u kojem živi, profesorica je španjolskog jezika u privatnoj školi. Zadužena je za prijevod španjolske inačice web portala Hrvatske matice iseljenika.