Slušaj uživo

Upravo

Gledaj HTV 5 uživo

Blog/Vlog

 • Svakodnevni junaci14. veljače 2018.

  Drugo lice Ricarda Luqea

  U rodnoj Venezueli počeo je svirati fagot. Ništa nije znao o glazbi. Samo je htio instrument koji bi mogao odvesti kući, da može vježbati i posvetiti mu što više vremena, a da ga ne mora dijeliti s drugima.

 • Svakodnevni junaci22. siječnja 2018.

  Otac Hrabrost

  Oni koji žive u Latinskoj Americi vjerojatno se sjećaju sapunice "Padre Coraje" ("Otac Hrabrost"). Radilo se o čovjeku koji je, prerušen u svećenika, pomagao stanovnicima jednoga sela kako bi se izborio za pravdu. Iako su priče toga protagonista i junaka ovoga bloga različite, nadimak se uklapa.

 • Amerikanac u Hrvatskoj5. siječnja 2018.

  Diploma

  Prije gotovo deset godina, na svom prvom produženom boravku u Zagrebu, proveo sam i svoj prvi Božić u Hrvatskoj. Ovih dana prisjećam se ta tri tjedna i svojih prvih dojmova o Hrvatskoj i o Zagrebu, potpuno različitih od današnjih.

 • Amerikanac u Hrvatskoj29. prosinca 2017.

  Umirovljenje nakon samo četiri godine?

  Počeo sam pisati blog za Glas Hrvatske početkom 2014. godine. Sada, na pragu 2018., ne mogu vjerovati da su prošle već četiri godine. To je, dakle, cijelo jedno srednjoškolsko razdoblje blogerskih objava!

 • Amerikanac u Hrvatskoj22. prosinca 2017.

  Božić na hrvatski način

  Svake godine osjećam da sam se još malo pohrvatio. Ta metamorfoza nije ciljana. Ne pokušavam biti Hrvat. Zapravo, dio mene pokušava oduprijeti se tome. No, svejedno nastavljam usvajati hrvatske navike i običaje, a da toga nisam ni svjestan.

Uključi se u kreiranje sadržaja

Pošalji nam svoje fotografije, video materijale, blogove/vlogove…

Doznaj više

Ostalo iz ove kategorije

Glas Hrvatske

Prijavi se na naš e-bilten.

Vrati se na vrh