Upravo

Slušaj uživo

Blog/Vlog

 • Amerikanac u Hrvatskoj22. rujna 2017.

  Mjera stvari

  Prije nekoliko godina, dok je moja kći još išla u vrtić, trebao sam dokučiti na kojoj se temperaturi oblače hulahopke. Na engleskom, hulahopke su 'tights', ali taj prijevod ni približno ne odražava sav kulturalni teret tog odjevnog predmeta. Djeca u hulahopkama ozbiljan su biznis u Hrvatskoj, a mene je dopalo odlučiti kada je pretoplo, a kada prehladno. Dilema je bila tim složenija što nisam zapravo razumio Celzijevu temperaturnu skalu.

 • Amerikanac u Hrvatskoj15. rujna 2017.

  Ono što ne možete kupiti u dućanu

  Došla nam je gošća iz Amerike (ok, moja mama) u posjet i svaki put kad idem u dućan sugerira mi da kupim nekakav namaz, papirnate ručnike, tjesteninu i WC papir, kao da smo sve potrošili ili su nam se zalihe opasno smanjile. Već sam na vratima, a ona će: 'kupi toalet papir'. Pomislim kako s jedine preostale role u zahodu visi posljednji listić papira, odem provjeriti i nađem četiri... pet.... šest cijelih rola! Smanjuju se zalihe? Što se to događa?

 • Amerikanac u Hrvatskoj8. rujna 2017.

  Nestvarna sjećanja

  Ponekad, zapravo često, pitaju me što mi nedostaje iz Amerike. U šali, kažem 'smrtna kazna' ili 'Kongres', ali istina je da mi puno toga nedostaje iz razdoblja dok sam živio u SAD-u. No kada sjećanje susretne stvarnost, čežnja uglavnom ispari.

 • Amerikanac u Hrvatskoj4. rujna 2017.

  Kava i jadikovke

  Dok razmišljam o hrvatskom pristupu kavi i jadikovkama, ne mogu ne primijetiti kako upravo to podcrtava jednu od temeljnih razlika između Ameriknaca i Hrvata.

 • Amerikanac u Hrvatskoj25. kolovoza 2017.

  Rastopljena očekivanja

  U zemlji u kojoj uslužna djelatnost predstavlja jedan od glavnih pokretača gospodarstva ne razumiju važnost izgradnje dobrog odnosa sa potrošačima.

Uključi se u kreiranje sadržaja

Pošalji nam svoje fotografije, video materijale, blogove/vlogove…

Doznaj više

Ostalo iz ove kategorije

Glas Hrvatske

Prijavi se na naš newsletter.

Vrati se na vrh