Ovdje Hrvatska, a tko je tamo?

0 131

Hrvatski brend odjeće za pse osvaja i svjetsko tržište

Maja Cvetković i Viktorija Šebalj nezadovoljne ponudom na tržištu pokrenule vlastiti brend (Foto: Kristina Ivandić, GH)

Za Dawg Swag, hrvatski brend pseće odjeće i modnih dodataka zaslužne su  dvije mlade  magistrice novinarstva Maja Cvetković i Viktorija Šebalj. Nezadovoljne ponudom odjeće za svoje četveronožne ljubimce,  odlučile su stvar uzeti u svoje ruke i pokrenuti vlastiti posao.

Željele su svoje ljubimce zaštititi od hladnoće, a da pritom izgledaju lijepo i drukčije. “Odlučile smo proizvoditi “hoodice”, jer je to model koji je mekan i topao i u šarenim bojama. Ljudima je kao i psima ugodnije provesti vrijeme u udobnoj odjeći”, rekla je Cvetković. Hoodice su prvi isprobali njihovi ljubimci yorkshire terijer Mo i  tea cup šnaucer Rhodry prvi nose modele, isprobavaju materijale i daju zeleno svjetlo za sve što osmisli ovaj kreativni dvojac. I dok četiri godine star Rhodri svaki dan odrađuje cijelo radno vrijeme, desetogodišnji Mo u ured dolazi samo kad je potreban.

Rhodry ima status posebnog zaposlenika, vrijedno isprobava nove modele koje su pripremile Maja i Viktorija (Foto: Kristina Ivandić, GH)

“Htjele smo izaći s više boja ‘hoodica’ i odrediti koje boje najbolje prolaze, no ispalo je da nema pravila za spol, dob i boju psa. Vlasnici pasa uvijek nas iznenade. Svatko vidi psa na svoj način”, ispričala je Šebalj. Napominju kako prvenstveno gledaju što bi i same htjele kupiti i tako se povezuju s vlasnicima pasa.

Za sada im posao jako dobro ide. Prepoznalo ih je hrvatsko tržište, a sada se okreću osvajanju inozemnog. Nakon prvih kontakata stigli su i prvi pozitivni inozemni komentari. Preko internetske trgovine dostupne su u cijelom svijetu, a osim u Hrvatskoj njihovi modni dodaci za pse, dostupni su i u Portugalu, Njemačkoj i Sloveniji.

Vlasnici pasa mogu personalizirati ogrlicu svog ljubimca i prilagoditi je svom modnom izričaju (Foto: Kristina Ivandić, GH)

Personalizirajući proizvod postale su jedinstvene na tržištu. Njihove hoodice,  ogrlice, povodnice i modni dodaci za pse  mogu se uskladiti sa  stilom vlasnika ljubimca. Dawg Swag ogrlice su od prave kože i ručne izrade. Hoodice su od pamuka koji se koristi u proizvodnji dječje odjeće. Sve proizvode u  Hrvatskoj, a kvaliteta i  izdržljivost proizvoda, istaknula je Cvetković, cilj je od kojeg ne odustaju.

Osim hoodica kolekciju ogrlica, povodaca i modnih dodataka za pse i njihove vlasnike. (Foto: Kristina Ivandić, GH)

“Proljeće je najduži kišni period u godini. Sve je blatno i mokro, pa smo nakon otkrivanja materijala koji nam se sviđa, osmislile i pseće kabanice od nepropusnog neoprena“, pojasnila je Šebalj. Uz Dawg Swag psima nije hladno i kiša ih više ne sprječava uživanju u šetnjama i trčanju po blatu. Zahvaljujući tom kreativnom i zanimljivom dizajnerskom hrvatskom brendu psi u Hrvatskoj i svijetu postaju prave modne zvijezde.

  • image
  • image
  • image
  • image

NO COMMENTS