Glas Hrvatske

22:08 / 06.10.2022.

Autor: Slavica Štefić

Hrvatima izvan domovine -2. sat

Molizaiko

Molizaiko

Foto: Ustupljena fotografija / -

Pratili smo Šesti susret domovinske i iseljene Hrvatske koji je protekli vikend održan u Molizeu, a u Rimu CROETnO Festival. Hrvatsko iseljeništvo u Italiji i naša jezična manjina u Molizeu imaju različite statuse, ali zajednički cilj : čuvati hrvatski identitet, jezik i kulturu.


U Beču je nedavno održana tradicionalna Fešta i Dan mladih. Četverodnevno slavlje započeli su mladi “Danom mladih”, najvećom godišnjom manifestacijom Hrvatskog akademskog kluba u Beču, organiziravši zanimljivu raspravu posvećenu mladim naraštajima u Europi, što je bilo aktualno s obzirom da je EU ovu godinu proglasila, godinom mladih. Stoga su u raspravi i slavlju sudjelovali i predstavnici drugih manjinskih zajednica u Austriji. Drugi dio večeri bio je posvećen glazbenim žanrovima koje vole mladi, a zabavljali su ih gosti iz Hrvatske. Drugi dan je nastavljeno s tradicionalnom “Uličnom feštom” koja je ove godine održana pod geslom “100 godina Hrvatskog društva u Beču”.

HID2061022

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!