Glas Hrvatske

13:29 / 21.03.2022.

Autor: Tomislav Šikić

Digitalni katalog seoskog turizma

Digitalni katalog seoskog turizma

Digitalni katalog seoskog turizma

Foto: Udruga ruralnog turizma Hrvatske / ustupljena fotografija

Udruga ruralnog turizma Hrvatske poziva pružatelje usluga seoskog turizma na upis u nacionalni Digitalni katalog seoskog turizma kako bi se besplatno promovirali na domaćem i inozemnim tržištima. Poziv se osobito odnosi na pružatelje usluga iz primorskih županija radi stvaranja što boljih uvjeta za uspješnu turističku sezonu.  

Upisati se mogu svi poljoprivredni proizvođači koji pružaju ugostiteljske i turističke usluge kao što su primjerice kušaone, vinotočja, vinarije, izletišta, etno i eko sela, ruralni objekti za smještaj i slično.


Digitalni katalog objavljuje se na internet stranici Hrvatske turističke zajednice čime podaci o ponudi seoskog turizma Republike Hrvatske prevedeni na brojne svjetske jezike postaju dostupni potencijalnim gostima i turistima, ali i turističkim agencijama iz cijelog svijeta.


- Upisom u Digitalni katalog objekti seoskog turizma po prvi se puta mogu besplatno promovirati na domaćem i inozemnim tržištima što bi svakako trebali iskoristiti. Seoski turizam Hrvatske nudi sve ono što moderni gosti i turisti traže - lokalno uzgojenu zdravu hranu, vrhunska domaća pića, upoznavanje kulturne baštine hrvatskog sela te druženje s domaćinima. Trendovi pokazuju sve veći interes gostiju i turista za otkrivanjem ruralne Hrvatske pa je stoga upis važan i zbog dobre pripreme turističke sezone. Koristim priliku zahvaliti Ministarstvu turizma i sporta i Hrvatskoj turističkoj zajednici na ovom važnom projektu - istaknula je Aleksandra Kuratko Pani, Voditeljica Udruge.


Od procijenjenih 1 000 objekata seoskog turizma koji djeluju u Hrvatskoj, do sada je u Digitalni katalog upisano njih 55 od čega 33 iz klastera Središnja Hrvatska i Slavonija. Iz Istre, Like i dalmatinskih klastera upisano je 20 objekata.


Svi zainteresirani za upis u Digitalni katalog mogu to učiniti putem web aplikacije moj-seoski.hr kojom upravlja Ministarstvo turizma i sporta. Uz adekvatnu pripremu, upis u aplikaciju je jednostavan i traje od 15 – 20 minuta pri čemu se upisuju podaci te prilažu dokumenti i fotografije. Radi što lakšeg upisa, Udruga je pripremila Upute za korisnike “7 koraka do Vaše promocije na web stranici Croatia.hr” koje preporučuju proučiti prije početka upisa.


Udruga pruža tehničku pomoć oko upisa u aplikaciju te poziva sve kojima je potrebna pomoć da se jave telefonski na 095 5422 225.


Digitalni katalog seoskog turizma zajednički je projekt Ministarstva turizma i sporta i Hrvatske turističke zajednice. Ova aktivnost dio je projekta “Stručno osposobljavanje za digitalnu promociju seoskog turizma

7 koraka...

7 koraka...

Foto: Udruga ruralnog turizma Hrvatske / ustupljena fotografija

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!