Konferencija mladih Napretka (Foto: Napredak) Konferencija mladih Napretka (Foto: Napredak)

Na Konferenciji sudjeluje stotinjak mladih iz Bosne i Hercegovine, Austrije i Hrvatske. Ciljevi Konferencije su potaknuti mlade na aktivno sudjelovanje i volontiranje u radu Napretka. Istovremeno, ističu organizatori, mladima treba pružiti informacije o Napretku te mogućnostima međusobnog povezivanja kroz sekcije u sklopu društva. Važno je također naučiti ih kako pisati projekte vezane za mlade.

Robert Petrović, HKN Napredak

Robert Petrović, HKN Napredak

0:50

Konferencija je počela uvodnim riječima dobrodošlice, pozdravnim govorima te druženjem uz večeru u Napretkovu kulturnom centru u Zagrebu. 

Zgrada HKD Napredak u Zagrebu
Zgrada HKD Napredak u Zagrebu (Foto: Napredak)

Drugi dan konferencije posvećen je volonterizmu mladih, strateškom planiranju te Skupštini mladih Napretka. U jutarnjem dijelu Konferencije mladi su slušali o važnosti volontiranja te primjerima dobre prakse volontiranja u lokalnim zajednicama. Nakon toga održan je panel "Me, myself&Napredak"  o strateškom i razvojnom planiranju rada organizacije te alatima koji se koriste na tom putu. Tu su i popratne radionice o viziji budućnosti mladih Napretka. Poslijepodne se održava Skupština mladih Napretka. 

Me, myself&Napredak
Konferencija Me, myself and Napredak (Foto: Antonia Ćosić)

Trećeg dana Konferencije, u nedjelju 8. ovoga mjeseca, mladi će nakon završnih govora i osvrta na Konferenciju zajedno nazočiti misi u Zagrebačkoj katedrali.

Napredak logo

Konferenciju organizira Središnja uprava Hrvatskog kulturnog društva Napredak u suradnji s Glavnom podružnicom Tuzla, Napretkovim podružnicama iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Austrije te Napretkovim kulturnim centrom.