Glas Hrvatske

10:43 / 30.09.2021.

Autor: Tomislav Šikić

Žepački umjetnici stižu u Mostar

Poziv na izložbu u Kosači

Poziv na izložbu u Kosači

Foto: HKD Napredak / snimka zaslona

Izložba "Žepčaki umjetnici" predstavlja deset umjetnika koji rođenjem potječu iz žepačkog kraja. Bit će otvorena u Galeriji kraljice Katarine Kosača u Mostaru u petak 1. listopada, s početkom u 19 sati. 

Izložbu organizira HKD Napredak Glavna podružnica Mostar u suradnji s podružnicom Žepče.


Izložba predstavlja deset umjetnika koji rođenjem potječu iz žepačkog kraja: Mladen Ivešić, Josip Ivešić, Anđela Nikolić Vilić, Slađana Matić Trstenjak, Ljerka Njerš, Josip Ivandić, Kristina Ćavar i Saša Zečević


Izložba se sastoji od dvadeset opremljenih radova. Kustosica je Kristina Ćavar, mr. sakralne umjetnosti. Predgovor izložbe sačinili su dr. Dragana Nuić Vučković i mr. sakralne umjetnosti Kristina Ćavar. 

Na izložbi sudjeluje sedam akademskih slikara i kipara koji su se školovali na Likovnoj akademiji u Širokom Brijegu, generacijski većinom bliskih.  


U ime organizatora obratit će se Miroslav Landeka, dopredsjednik HKD Napredak, a izložbu će otvoriti Josip Nikolić, dopredsjednik HKD podružnice Žepče. 


Izložba ostaje otvorena do 10. listopada.

Dva djela s izložbe

Dva djela s izložbe

Foto: HKD Napredak / snimka zaslona

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!