Glas Hrvatske

08:08 / 01.09.2021.

Autor: Branimir Njikoš

Završila “Eko likovna kolonija na rijeci Trebižat”

Izloženi radovi likovne kolonije

Izloženi radovi likovne kolonije

Foto: snimka zaslona / HMS

Izložbom slika na vodopadu Koćuša završena je trodnevna tradicionalna međunarodna likovna kolonija u Ljubuškom – “Eko likovna kolonija na rijeci Trebižat”.

Likovnu koloniju, održanu od 26. do 28. kolovoza, organizirali su JU "Kulturno-športski centar" Ljubuški, Grad Ljubuški i Likovna udruga "Brijeg".


Sudjelovalo je 30 slikara iz BiH, RH i Danske koji su oslikali blagodati rijeke Trebižat, kao i druga prirodna i kulturna bogatstva Grada Ljubuškog.


U ime organizatora svim sudionicima riječi zahvale uputio je Ivan Bebek, ravnatelj JU "KŠC" Ljubuški.


- Hvala svim slikarima iz BiH, Hrvatske i Danske što su se odazvali našemu pozivu za sudjelovanjem na "Eko likovnoj koloniji na rijeci Trebižat", a ujedno čestitam na zaista prekrasnim slikama koje su nastale na istoj. Hvala Gradu Ljubuškom, Fondaciji za glazbenu, scensku i likovnu umjetnost FBiH, Ministarstu obrazovanja, znanosti, kulture i sporta ŽZH, Vodenom parku Koćuša, Julius Meinl-u, Hercegovina Go, kao i svim drugim dobrim ljudima što su podržali likovnu koloniju i doprinijeli uspješnosti iste - istaknuo je Bebek.


Likovna kolonija upriličena je na nekoliko značajnih kulturno-prirodnih lokacija u Ljubuškom – na Kuli te vodopadima Čeveljuša i Koćuša.


Prvog dana, slikari su posjetili muzej i galeriju "Majka" u samostanu na Humcu, potom Kulu te Čeveljušu. Drugog dana, iako su trebali slikati na Vodopadu Kravica, zbog kišovitog vremena sudionici su slikali na Vodopadu Koćuša na kojem su slikali i posljednjeg dana ove likovne kolonije, koja je završila izložbom njihovih radova.


(Izvor: HMS)

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!