Glas Hrvatske

14:00 / 19.07.2021.

Autor: Tomislav Šikić

Započeo projekt gradnje pučke kuhinje

Započela gradnja pučke kuhinje u Ljubuškom

Započela gradnja pučke kuhinje u Ljubuškom

Foto: HMS.ba / snimka zaslona

Započeo je projekt gradnje pučke kuhinje u Ljubuškom. Začetnik ideje je udruga Marijine ruke, a u ovom projektu sudjeluju i Crveni križ – Ljubuški, Centar za socijalni rad – Ljubuški, Grad Ljubuški te Župa Humac.

Cilj projekta je svakodnevno osigurati besplatne obroke za dvije stotine starih, nemoćnih i socijalno ugroženih osoba. 


"Toliko je lijepo svjedočiti humanim projektima, posebice kada možemo nahraniti nekoga u vrijeme kada sve više ljudi hranu traži po kontejnerima. Svi zaslužujemo obrok dostojan čovjeka, stoga s nestrpljenjem i radošću iščekujemo skoru realizaciju!" navodi se na Facebook stranici Marijine ruke, pokretača projekta.


Humanitarna udruga Marijine ruke osnovana je u srpnju 2016.godine u Međugorju ciljem pomoći siromašnim i svima kojima je pomoć potrebna.


U kratkom vremenu u rad udruge uključilo se više od 50 volontera.Riječ je o mladim ljudima iz Međugorja i Brotnja koji svoje vrijeme žele nesebično darovati bratu čovjeku koji je u potrebi.Članovi imaju redovite molitvene susrete,radne sastanke i aktivno sudjeluju u aktivnostima udruge.


(HMS.ba, Facebook "Marijine ruke")

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!