Glas Hrvatske

10:00 / 04.04.2022.

Autor: Slavica Štefić

Uspješno završen Napretkov tečaj copywritinga

Uručeni certifikati nakon završetka tečaja

Uručeni certifikati nakon završetka tečaja

Foto: HKD Napredak / -

Svečanom dodjelom certifikata i čitanjem autorskih blogova od 500 i više riječi, u srijedu, 30. ožujka, u prostorijama čitaonice u Narodnoj knjižnici HNŽ-a završen je četvrti ciklus tečaja copywritinga u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva (HKD) Napredak, Glavne podružnice Mostar.

Dopredsjednik HKD Napredak, Miroslav Landeka, tom prigodom zahvalio je predavaču Marku Sutonu na još jednom uspješno provedenom tečaju copywritinga te čestitao svim polaznicima koji su uspješno savladali teorijski i praktični dio tečaja.


- Posebna zahvala ide i vodstvu i djelatnicima Narodne knjižnice HNŽ-a i Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače koji su nesebično i domaćinski prepustili na korištenje svoje prostorije i tako nam omogućili održavanje i ovog četvrtog ciklusa tečaja copywritinga. Tečaj copywritinga postao je svojevrsni Napretkov brend i kao takav bit će organiziran i ubuduće, a o točnom terminu petog ciklusa javnost će biti blagovremeno informirana. O kvaliteti tečaja govori i činjenica kako je četvrti ciklus bio u potpunosti popunjen već u predbilježbi, ocijenio je Landeka.


Tečaj copywritinga osmišljen je kroz osam teorijskih i praktičnih susreta na kojem predavač, Marko Suton, diplomirani novinar i profesionalni SEO copywriter, polaznike tečaja upoznaje s tajnama pisanja prodajnih tekstova (copy + writing = copywriting).


Polaznici se tijekom tečaja informiraju i educiraju o poznatim svjetskim copywriterima, njihovim djelima, strukturi i pravilima pisanja različitog tekstualnog sadržaja, a naučeno primjenjuju kroz praktične vježbe i domaće zadaće.- Tečaj je pažljivo osmišljen te ga nije problem pratiti bez prethodnog znanja o copywritingu. Kroz mnoštvo kreativnih zadataka koje zadaje predavač lako je pratiti osobni napredak, ali i prepoznati na kojim elementima treba više poraditi, ocijenio je Domagoj Zelenika, polaznik tečaja.

Marko Suton je profesionalan, strpljiv i prisutan te je voljan u potpunosti prenijeti svoje znanje na polaznike tečaja. Izuzetno dostupan i koncentriran što svakako pomaže u cjelokupnom utisku i potiče kandidate da oslobode svoju kreativnost i maštu.

Nakon odrađenog tečaja, zaista vjerujem da je Marko Suton izvrstan predavač koji je sposoban svijet copywritinga svima učiniti jasnim, ali i zanimljivim, rekao je Zelenika.


O izazovima s kojima se na tečaju susrela pričala je Marina Turudić:


- Marko svim polaznicima daje obećanje da će nakon osam predavanja napisati sami blog od 500 riječi. Ja koja od srednje škole nisam napisala sastav duži od 100 riječi prihvatila sam izazov i prijavila se na ovaj tečaj. Ovo iskustvo će mi ostati u jednom divnom sjećanju jer sam izašla iz svoje zone komfora i dokazala sam sebi da je pisanje u meni, samo je potrebno prijeći tu neku psihološku barijeru u glavi koja nam govori da je nemoguće. Hvala od srca Marku koji je svoje dugogodišnje iskustvo i znanje podijelio s nama kroz ovih osam predavanja. Preporuka svima da se okušaju u copywriting-u kroz tečaj Marka Sutona, jer tko zna, možda ste upravo vi novi David Ogilvy.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!