Glas Hrvatske

09:46 / 06.05.2022.

Autor: Tomislav Šikić

U Vitezu predstavljen roman "Ćudljive vode" Matiasa Zečevića

Predstavljanje u Vitezu

Predstavljanje u Vitezu

Foto: Matias Zečević / osobna arhiva/ustupljena fotografija

Sinoć je u prostorijama HKD "Napredak" podružnica Vitez održana promocija knjige "Ćudljive vode" posavskog autora Matiasa Zečevića.

Roman "Ćudljive vode" inspiriran je velikim poplavama koje su pogodile Bosansku Posavinu i šire područje 2014. godine. Autor je romanom htio trajno ostaviti podsjetnik na ta nemila vremena. Roman je nastavak priče o životu ljudi u Posavini, koju je ovaj mladi čovjek započeo u svom prvom romanu "Iščekujući zoru" koji je također predstavljen u Vitezu prije dvije godine.


Uz autora knjigu su predstavile Gabrijela Kurevija i Mihaela Meljanac, a moderirala je Marina Alilović


Na početku je nazočne pozdravila predsjednica HKD "Napredak" Vitez i zahvalila se mladom autoru, kao i svim drugim mladim ljudima koji rade na očuvanju kulture, kako u viteškom Napretku, tako i šire.


Za odličan glazbeni dio bio je odgovoran zbor Osnovne glazbene škola Jakova Gotovca Novi Travnik PO Vitez koji je izveo pjesme, a koji su nedavno osvojili drugu nagradu na Federalnom natjecanju učenika i studenata glazbe u Zenici, kao i mladi klaviristi Amar Helda u klasi profesorice Ivane Kuzmanović i Gorana Kuzmanovića u klasi profesorice Anite Laštro, koji su četveroručno izveli Schubertov "Vojnički marš".


Na koncu predstavljanja obratio se i autor Matias Zečević, koji je ukratko opisao sadržaj svoje knjige, a kojemu je namjera da nemile događaje koji su zadesili Posavinu približi ljudima širom BiH, a tako i Vitezu. Naglasio je kako ono materijalno što imamo danas i što nam je značajno može nestati preko noći, što su Posavljaci iskusili na vlastitom primjeru te je, kako u svojoj knjizi kaže, poručio “Život se ponovno osmijehnuo. Nakon silnih kiša stiglo je sunce koje nas je sve podsjetilo da trenuci nevolje u životu proteknu kao pljusak, a trenuci radosti procvatu kao najljepše cvijeće u proljeće. Jasno je da jedno bez drugog ne može”.


Predstavljanje u Vitezu

Predstavljanje u Vitezu

Foto: Matias Zečević / osobna arhiva/ustupljena fotografija

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!