Glas Hrvatske

14:24 / 18.08.2022.

Autor: Glas Hrvatske

U Hercegovinu dolaze digitalni nomadi iz različitih krajeva svijeta

Plakat projekta

Plakat projekta

Foto: snimka zaslona / facebook

Gospodarska komora Federacije Bosne i Hercegovine i INTERA Tehnološki Park će kroz projekt RECOOPER, kojeg sufinanciraju Europska unija i vlada SR Njemačke, ove jeseni ugostiti digitalne nomade iz različitih krajeva svijeta, koji će velikom broju pratitelja na društvenim mrežama promovirati Hercegovinu, prije svega kao turističku destinaciju, ali i kao odredište za rad za ljude poput njih.

Digitalni nomadi boravit će u Hercegovini i Mostaru u jednomjesečnom programu, družiti se s lokalcima, upoznati mjesta za rad, stanovanje, kušati tradicionalna i moderna jela, te svojim pratiteljima na društvenim mrežama putem objava, priča, videa i blogova približiti Hercegovinu kao uspješnu turističku destinaciju.


Da bi Hercegovina uistinu postala prepoznatljiva destinacija za digitalne nomade, potrebno ih je privući i upoznati ih sa svim benefitima koje ovo područje nudi.


Prijave za digitalne nomade su otvorene jučer i u narednih deset dana očekuje se veliki broj zainteresiranih, od kojih će odabranih pet provesti mjesec dana u Mostaru i Hercegovini. Tijekom svog boravka, oni će koristiti usluge 20 turističkih operatera koji su ujedno i korisnici projekta RECOOPER, a koji već neko vrijeme uče o potrebama digitalnih nomada, ali i načinu prilagodbe i prezentiranja vlastitih usluga.


Turistički operateri će biti predstavljeni i na web platformi koja je u pripremi, a koja će biti spremna do dolaska digitalnih nomada i putem koje će biti dostupne sve ključne informacije za njihov boravak u Hercegovini.


RECOOPER je dio šireg projekta EU4BusinessRecovery, kroz koji Europska unija pruža podršku Bosni i Hercegovini u ublažavanju ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom COVID-19.


(HMS)

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!