Glas Hrvatske

13:46 / 23.12.2021.

Autor: Tomislav Šikić

U Crkvi sv. Mateja u Mostaru održan Napretkov božićni koncert

Napretkov božićni koncert u Mostaru

Napretkov božićni koncert u Mostaru

Foto: HKD Napredak / ustupljena fotografija

U organizaciji Hrvatskog kulturnog društva Napredak-Glavna podružnica Mostar u ponedjeljak 20. prosinca u crkvi sv. Mateja u Mostaru održan je Napretkov svečani božićni koncert.

Na koncertu je nastupio Napretkov trio “Senso” koji čine glazbenice, mezzosopranistica prof. Monija Jarak Mikulić, prof. Marijana Pavlović (glasovir) i prof. Jelena Marković Miličević (violončelo) te zbor Angelus pod ravnanjem prof. Filipa Miloševića. Aranžmane za koncert napisao je prof. Živko Ključe.


Posjetitelji su mogli uživati uz tradicionalne božićne skladbe poput “Veselje ti navješćujem“, “Narodi nam se“, “Svim na zemlji“, “Tiha noć“, ali i Schubertove “Uspavanke“, “Ave Marija“ od Bacha i druge.


– Kao i svih proteklih godina, otkako je nova uprava Napretka, svojim sugrađanima darujemo božićni koncert. Uz ostale, želim zahvaliti Gradu Mostaru, Hercegovačko-neretvanskoj županiji i Federalnom ministarstvu kulture i sporta te Središnjoj upravi HKD Napredak u Sarajevu koji su podržali Napretkov svečani božićni koncert i da najradosniji katolički blagdan Mostarcima i Mostarkama uveličamo zajedno  – kazao je dopredsjednik HKD Napredak Miroslav Landeka.


Božićnom koncertu, među ostalim, nazočili su iguman manastira Žitomislić Danilo Pavlović, ministar MUP-a HNŽ Slađan Bevanda, direktor Fondacije Muzej Žitomislić Dejan Dilberović i predsjednica HKD Napredak podružnice Široki Brijeg Marijana Pažin-Ivešić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!