Glas Hrvatske

13:04 / 22.06.2021.

Autor: Tomislav Šikić

Trio Senso nastupio na Napretkovim lipanjskim danima kulture u Bugojnu

Trio Senso u Bugojnu

Trio Senso u Bugojnu

Foto: HKD Napredak / ustupljena fotografija

Hrvatsko kulturno društvo Napredak-Podružnica Bugojno održalo je kulturnu manifestaciju “Napretkovi lipanjski dani kulture 2021.” te uspješno vratilo dah kulturnim zbivanjima u Bugojnu.

14. lipnja otvorena je likovne izložba likovnog umjetnika Denisa Haračića, Bugojanca sa sarajevskom adresom.


15. lipnja upriličeni su Razgovori s povodom u kojima su sudjelovali književnik Josip Mlakić i moderator fra Drago Bojić te obznanjen izlazak iz tiska prve zbirke poezije na Breilleovu pismu “Moj haiku”autora Zdenka Antunovića.


Obje manifestacije glazbeno su popratili i obogatili članovi tamburaškog ansambla “Zlatne žice” HKD Napredak Bugojno.


I na kraju, 19. lipnja koncertom klasične glazbe u izvođenju tria “Senso” Glavne podružnice Mostar, koji čine mezzosopran Monija Jarak Mikulić, Marijana Pavlović, glasovir i Jelena Marković-Milićević, violončelo, završeni su ovogodišnji Napretkovi lipanjski dani kulture.


Na početku koncerta pozdravne riječi i riječi dobrodošlice uputila je predsjednica HKD Napredak Podružnica Bugojno Dubravka Vukadin, a u ime Središnje uprave HKD Napredak dopredsjednik Miroslav Landeka.


"Zahvaljujemo našim gostima koji su nam dali i podijelili najbolji dio sebe kroz svoja djela, svoje riječi i glazbene izvedbe omogućivši nam da, bar na tren, zaboravimo zbilju protekle godine i dana svagdašnjih. Hvala Općini Bugojno na pokroviteljstvu, HKD Napredak i FMKS na potpori, riječi zahvale medijima: Kupreškom radiju, RTV Bugojnu, portalima bug.ba i bugojnodanas. Hvala Vama drage Bugojanke i Bugojanci na posjetu. Do iduće prigode, doviđenja", poručili su iz Upravnog odbora HKD Napredak-Podružnica Bugojno. Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!