Glas Hrvatske

11:03 / 23.01.2022.

Autor: Glas Hrvatske

Stipendije svim studentima iz Busovače

Sastanak Mektić-Križanović

Sastanak Mektić-Križanović

Foto: HKD Napredak / snimka zaslona

U prostorijama Općine Busovača održan je sastanak načelnika općine Busovača Asima Mekića i dopredsjednika HKD-a Napredak Josipa Križanovića. Tema razgovora bila je stipendiranje studenata na području općine Busovača. Napredak, kao institucija koja dodjeljuje najveći broj stipendija na godišnjoj razini, i ove godine je objavio javni poziv na koji su se prijavili i mnogi studenti s područja općine Busovača.

Budući da je Općina Busovača prošle godine dodijelila 75 000 KM za stipendiranje studenata u odnosu na planiranih 45 000 KM, ove godine se javila ideja da se kroz koordinaciju i dogovor Općine Busovača, HKD-a Napredak podružnica Busovača i Vlade Županije Središnja Bosna osiguraju stipendije ili potpore svim studentima.


Načelnik Mekić je prihvatiou inicijativu te su dogovoreni naredni nužni koraci kako bi svaki student postao korisnik barem jedne stipendije koju će osigurati neka od te tri institucije.


HKD Napredak je prepoznao niz općina u Središnjoj Bosni koje vode aktivnosti u smjeru da svaki student dobije stipendiju što je u skladu s temeljnim misijom HKD Napredak.


(HKD Napredak)

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!