Glas Hrvatske

19:58 / 31.03.2023.

Autor: Tomislav Šikić

Široki Brijeg: uručena e-oprema za škole

Uručenje donacije

Uručenje donacije

Foto: Vrisak.info / snimka zaslona

U srijedu, 29. ožujka, u zgradi Vlade Županije Zapadnohercegovačke održano je svečano uručenje računalne opreme u vrijednosti od 600 000 kn koju je Zavod osigurao kroz projekt Digitalizacija obrazovnog sustava Županije Zapadnohercegovačke – E-škola 2022., a kojim je aplicirao Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske, na temelju Javnog natječaja za financiranje obrazovnih, znanstvenih, kulturnih, zdravstvenih, poljoprivrednih i ostalih projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini za 2022. godinu. 


Opremljene su tri velike osnovne škole: Druga osnovna škola Široki Brijeg, Osnovna Marka Marulića Ljubuški i Osnovna škola Ivana Mažuranića Posušje.


Prigodnim pismom obratio se Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske te čestitao na provedbi projekta i naporima koje Zavod ulaže u cilju unaprjeđenja i poboljšanja odgojno-obrazovnog sustava ŽZH:


"Ulaganje u obrazovanje je uvijek ulaganje u bolju i prosperitetniju budućnost, što je od iznimne važnosti za svako društvo. Stoga, ovim putem čestitam Vama i djelatnicima Zavoda za odgoj i obrazovanje na svim naporima koje činite u cilju osiguravanja boljih uvjeta (pedagoških, materijalnih i tehničkih), obrazovanja za sve učenice i učenike u ŽZH. U ovoj prigodi moramo istaknuti izvrsnu suradnju Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan republike Hrvatske sa Zavodom za odgoj i obrazovanje, te se nadamo da će se naš partnerski odnos dodatno učvrstiti i u budućim projektima“.


(Vrisak.info)Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!