Glas Hrvatske

08:25 / 26.02.2022.

Autor: Tomislav Šikić

Prsten dobio novo vodstvo

Skupština Udruge Prsten na Kupresu

Skupština Udruge Prsten na Kupresu

Foto: RTV HB / snimka zaslona

Udruga bosanskohercegovačkih Hrvata "Prsten" u četvrtak 24. veljače na Kupresu održala izvještajno – izbornu Skupštinu, te dobila novo vodstvo Udruge.

Skupu je među članovima i gostima, nazočilo i izaslanstvo dužnosnika HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora, koje je predvodio predsjednik dr. Dragan Čović. U izaslanstvu su bili i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara i glavni tajnik HDZ-a BiH Miljana Glamuzina.


Pozdravni govor održao je predsjednik udruge Udruge Bosanskohercegovačkih Hrvata Prsten Marijan Klaić, koji je pozdravio goste te predstavio izvješće o radu Udruge.


Obraćajući se nazočnima predsjednik Čović zaželio je uspješan rad izvještajno – izborne Skupštine Udruge Bosanskohercegovačkih Hrvata “Prsten” te je unaprijed čestitao novoizabranom vodstvu.


- Svojim aktivnostima pokazujete brigu jedni za druge, brigu za Hrvate u Bosni i Hercegovini ali i u Hrvatskoj. Nastavimo baštiniti i čuvati tradiciju, kulturu, gospodarske suradnje, druženja i humanitarno djelovanje Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. S jasnim ciljem i u zajedništvu nastavimo dalje raditi i graditi projekte i stvarati nove vrijednosti za Hrvate u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj - poručio je Čović, ističući jasnu potporu vodstvu Udruge u budućem djelovanju.


Prilikom izbora, za novog predsjednika Udruge Bosanskohercegovačkih Hrvata Prsten, jednoglasno je izabran Svjetlan Stanić, dok je dosadašnji predsjednik Marijan Klaić proglašen počasnim predsjednikom.


(RTV HB)

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!