Glas Hrvatske

16:06 / 21.09.2021.

Autor: Branimir Njikoš

Promocija romana "Ćudljive vode" u Mostaru

Plakat (kolaž)

Plakat (kolaž)

Foto: - / HKD Napredak

U organizaciji HKD Hapredak Glavna podružnica Mostar u srijedu 22. rujna 2021. godine s početkom u 19 sati  u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Galeriji kraljice Katarine Kosače bit će upriličena promocija romana "Ćudljive vode" autora Matiasa Zečevića. 

Roman će predstaviti dr. sc. Daniela Jurčić, Ivan Vrljić i autor Matias Zečević. Moderatorica je Ana Marija Dedić dok će promociju glazbeno upotpuniti Jelena Skoko.


Roman "Ćudljive vode" inspiriran je poplavama koje su 2014. godine pogodile Bosansku Posavinu. Za vrijeme tih svibanjskih poplava samo je u općini Odžak bilo evakuirano oko 4 tisuće stanovnika. Ovim romanom autor je želio trajno ostaviti podsjetnik na te nemile događaje.


Drugi je ovo roman mladog mostarskog studenta, a prvi roman "Iščekujući zoru" koji je objavljen 2019. godine, te predstavljen u dvadesetak gradova diljem BiH i Hrvatske te drugih zemalja, a dosada je distribuiran u oko pet tisuća primjeraka. Prvi roman također je bio inspiriran životom ljudi u Bosanskoj Posavini.


(HKD Napredak)

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!