Glas Hrvatske

18:17 / 05.06.2023.

Autor: Glas Hrvatske

Promocija knjige o zborovima mostarske katedrale

Plakat događaja

Plakat događaja

Foto: ustupljena fotografija / Marina Bazina

Promocija knjige "Glazbena kultura u mostarskoj katedrali od 1980. do 2012. godine / Sačuvano od zaborava" autorice doc. dr. sc. Marine Bazine bit će održana u srijedu, 7. lipnja, 2023. godine s početkom u 19:30h u Hrvatskom domu Hercega Stjepana Kosače.

Tom prigodom o knjizi će govoriti prof. dr. sc. Davorka Radica (Umjetnička akademija Sveučilišta u Splitu), prof. dr. sc. Mirjana Siriščević (Umjetnička akademija Sveučilišta u Splitu) i prof. mr. art. Katja Krolo-Šarac (Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru).


Knjiga, po prvi put, na jednom mjestu prezentira sve što su katedralni zborovi i sastavi postigli od svog osnutka 1980. do 2012. godine. Tako na vidjelo izlazi jedan impozantan opus iza kojeg stoji silan trud i angažman svih članova zborova, sastava i njihovih zborovođa, koji zapravo nisu djelovali samo kao crkveni odnosno liturgijski zborovi, već su postali ishodište novih sastava koji su svojim izvedbama obilježili povijest grada Mostara.


U glazbenom dijelu programa nastupit će katedralni zborovi i sastavi pod ravnanjem maestra don Dragana Filipovića.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!