Glas Hrvatske

11:18 / 30.01.2022.

Autor:

Proizvodnja luksuznih vozila u srcu Bosne

Gradnja brodova

Gradnja brodova

Foto: Pixabay / Pixabay

Riječanin Denis i Vitežanka Lejla, odnosno bračni par Kraljević, od malog mjesta u središnjoj Bosni stvorili su razvojni centar za proizvodnju visokotehnoloških proizvoda. U Poslovnoj zoni općine Vitez s radom počinje tvornica za proizvodnju luksuznih kamp-prikolica.

Od svojeg imena već su stvorili brand u gradnji modernih brodova koji su svoje kupce pronašli diljem svijeta. Sad su se okrenuli proizvodnji luksuznih kamp-prikolica. Nova tvornica prostire se na 3 tisuće četvornih metara zatvorenog te jednako toliko kvadrata otvorenog prostora. Za početak će zaposliti 30 radnika, a do kraja ove godine, koja je, prema riječima vlasnika Denisa Kraljevića, već popunjena narudžbama, trebala bi proizvesti 500 luksuznih kamp-prikolica.


– Luksuzna kamp-prikolica je napravljena iz jednog dijela, iz kalupa. To je preskupa tehnologija da bi se radila u Europi. Puno je ljudskog rada, puno truda za napraviti. Tvornice koje postoje ne mogu dopustiti sebi da uspore proizvodnju, da rade na ovaj način. Nama ovo osigurava prođu i čini razliku od drugih proizvoda. U sljedećih nekoliko godina ne očekujem da će netko krenuti u ovom smjeru. Mi smo došli na druge ideje, donijeli smo novu tehnologiju, donijeli smo novi pristup, donijeli smo novu ergonomiju unutarnjeg prostora… Sve ideje koje smo imali u glavi smo realizirali i to se pokazalo kao dobitna kombinacija – rekao je Kraljević.


Njihov proizvod je izvozno orijentiran, tehnički i tehnološki prilagođen najzahtjevnijim tržištima, pa im je ciljano tržište cijeli svijet. Kad je riječ o brodogradnji, plan im je otvoriti tvornicu čak i u Saudijskoj Arabiji.


Kraljević je rođeni Riječanin koji je svoju mladost proveo u lučici na Kantridi. Otac mu je radio u 3. maju, pa nije neobično da je nastavio obiteljsku tradiciju no, prilično neobično, sagradio brodogradilište u srcu Bosne.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!