Glas Hrvatske

11:43 / 11.07.2022.

Autor: Glas Hrvatske

Prijave za glasovanje na izborima u BiH

Izbori 2022

Izbori 2022

Foto: SIP BiH / snimka zaslona

Matica hrvatska i Hrvatsko kulturno društvo "Napredak" uputili su zajednički Poziv na Izbore u Bosni i Hercegovini 2. listopada 2022. godine Hrvaticama i Hrvatima, državljanima Bosne i Hercegovine koji žive izvan BiH. Rok za prijavu, koja omogućava glasovanje državljanima BiH koji žive izvan Bosne i Hercegovine, istječe 19. srpnja. Stoga iz Matice hrvatske i HKD "Napredak" pozivaju i mole da se pridruže Hrvatima Bosne i Hercegovine i zajedno s njima udvostruče snagu kojom će se izboriti za pravo Hrvata na vlastito političko mišljenje unutar bosanskohercegovačkog društva.

PROGLAS MATICE HRVATSKE I HRVATSKOG KULTURNOG DRUŠTVA „NAPREDAK“


Hrvaticama i Hrvatima, državljanima Bosne i Hercegovine koji žive izvan BiH!


Matica hrvatska i Hrvatsko kulturno društvo „Napredak“ upućuju zajednički


Poziv na Izbore u Bosni i Hercegovini 2. listopada 2022. godine

 

Drage Hrvatice i Hrvati – državljani Bosne i Hercegovine koji živite izvan Bosne i Hercegovine!


Dana 2. listopada 2022. godine bit će održani Izbori u Bosni i Hercegovini. Rok za prijavu, koja omogućava glasovanje državljanima BiH koji žive izvan Bosne i Hercegovine, istječe 19. srpnja 2022. godine.


Ne zaboravite da:

    • imate pravo glasa na izborima u Bosni i Hercegovini,

    • imate povijesnu odgovornost da sačuvate pravo na svoj autentični hrvatski i bosanskohercegovački glas, posredstvom predstavnika koje ćemo sami izabrati

    • imate povijesnu priliku zaštititi Hrvate koji žive u Bosni i Hercegovini od daljeg napuštanja zemlje koju su za vas i za nas sačuvali predci stoljećima

    • imate presudnu ulogu u očuvanju opstanka hrvatskih ognjišta u Bosni i Hercegovini na način da ćete glasovanjem na izborima udvostručiti snagu i volju za opstankom sve malobrojnijem hrvatskom narodu u Bosni i Hercegovini.


Poznata je činjenica da će izbori biti održani po starom izbornom zakonu koji omogućava drugima da govore u naše ime.


Matica hrvatska i Hrvatsko kulturno društvo „Napredak“ pozivaju vas i mole da se pridružite Hrvatima Bosne i Hercegovine i zajedno s njima udvostručite snagu kojom ćemo se izboriti za pravo Hrvata na vlastito političko mišljenje unutar bosanskohercegovačkog društva.


Podsjećamo na činjenicu da će se nakon ovih izbora donositi važne odluke o izmjenama Izbornog zakona u Bosni i Hercegovini. Da bismo dali svoj doprinos i pravo na uređivanje Bosne i Hercegovine našim autentičnim glasom, moramo glasovati.


Matica hrvatska i Hrvatsko kulturno društvo „Napredak“ podsjećaju vas kako vaš glas može biti presudan i zato vas molimo za žurno podnošenje prijava za glasovanje izvan Bosne i Hercegovine.


Prijave za glasovanje izvan BiH dostavljaju se samo elektronički, putem portala e-Izbori, dostupnog na mrežnoj stranici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH ili putem telefaksa na slјedeće brojeve:  +387 33/251-333 i +387/33 251-334. Ne zaboravite se prijaviti do 19. srpnja 2022.


Sve informacije u vezi s glasovanjem izvan BiH dostupne su na službenoj internetskoj stranici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH  www.izbori.ba ili putem info-linije: +387 33/251-331 i +387/33 251-332  ili elektroničkim putem na e-adresu: info@izbori.ba.


11. srpnja 2022.

Matica hrvatska i Hrvatsko kulturno društvo "Napredak“.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!