Glas Hrvatske

16:37 / 20.08.2021.

Autor: Branimir Njikoš

"Preko granice ostalo mi srce"

Hrvatski dom Stjepana hercega Kosače u Mostaru

Hrvatski dom Stjepana hercega Kosače u Mostaru

Foto: snimka zaslona / facebook

Kulturna manifestacija "Preko granice ostalo mi srce" održat će se 21. i 22. kolovoza 2021. godine na otvorenom ispred Hrvatskog doma Stjepana hercega Kosače u Mostaru.

Nastupit će umjetnici iz Solina, Splita, Zagreba i Mostara, a u nastavku vam prenosimo program manifestacije.


"Mirise Mediterana, mora i maslina u pjesmama donosi nam ženska skupina Salona iz Solina u subotu, 21. kolovoza s početkom u 18 sati.

Sopranistica Antonella Malis, se također pridružuje toj "morskoj" razglednici boja i nota u nedjelju, 22. kolovoza od 19 sati. Talentirana Splićanka priredila nam je pravu poslasticu, ulomke iz mjuzikla "Most", obrade poznatih narodnih skladbi, te glazbene brojeve iz poznatih opera. 

Gost u glazbenom dijelu programa je naš Mostarac mladi i talentirani Leon Lasić.


Od kazališnih događanja najavljujemo za 21. kolovoza od 19 sati, Teatar Puna kuća iz Zagreba s monodramom "Osjećajte se k'o doma", u vrlo sugestivnoj izvedbi Svetlane Patafte. Predstava prikazuje na duhovit način ono što je ljudima u na ovim prostorima uobičajeno – neobične navike, svakodnevne rituale i određene društvene norme ponašanja koje strancu mogu biti neuobičajene, neshvatljive ili potpunosti apsurdne.

 

Kao domaćin i gost u dvojnoj ulozi dolazi nam 22. kolovoza, Sead Đulić s monodramom "Presuda: Tiha likvidacija", s početkom u 18 sati. Monodrama je interaktivna. Glumac dijalogizira sa posjetiteljima, tako da ćete i vi moći kreirati sadržaj, u predstavi. A o samoj predstavi kritika je rekla između ostalog i ovo... “glumac u 50 kutija donosi ljubavi i boli, te po željama iz publike vadi, otvara i raspliće svoj život. I vesela i tužna, tiha i mračna, ogrezla u smijeh i suze, predstava je to što nas pita i ovlastitom životu, jesmo li trebali učiniti nešto ili smo se predali i pognuli glave, praveći se da ne primjećujemo što se oko nas zbiva...“


Manifestacija je potpomognuta od Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, a zahtjevnu organizaciju potpisuju Laboratorij kulture – Felix iz Zagreba i MC Terra iz Mostara.“


(HMS)

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!