Glas Hrvatske

12:11 / 16.09.2023.

Autor: Glas Hrvatske

Predstavom “Oblaci” HAK Travnik nastavljaju se kazališni dani u Vitezu

Oblaci

Oblaci

Foto: ZKM Vitez / ustupljena fotografija

Predstavom "Oblaci" iz produkcije Hrvatskog amaterskog kazališta Travnik bit će nastavljeni 15. Dani kazališta “Vitez 2023”. Predstava će biti odigrana u nedjelju, 17. rujna, s početkom u 20,00 sati.

Oblaci

Oblaci

Foto: HKM Vitez / ustupljena fotografija

Svojevrsna kazališna poema o životu, koja otvara njegova najintimnija pitanja i dramski preispituje različite životne situacije, rađena je po motivima teksta dramskog pisaca, scenariste i glumca iz Splita Elvisa Bošnjaka, a u režiji Anta Bilića.


“Oblaci” su višestruko nagrađivana predstava, a iz GKM-a Vitez publici su pružili dodatni razlog da u nedjelju budu u Kazališnoj dvorani Vitez. Prihod od ulaznica s ove predstave iz GKM Vitez uplatit će Dječjem domu "Maestral" za djecu bez roditeljskog staranja iz Splita, s kojima viteški kazalištarci surađuju već dugi niz godina.


"Ovo će biti naš skromni doprinos štićenicima Dječjeg doma “Maestral”, za koje već nekoliko godina rado igramo predstave, a ove godine smo u njhovoj podružnici “Miljenko i Dobrila” u Kaštelima organizirali ljetnu školu glume. Prihod od ulaznica s ove predstave pridodat ćemo onome sa završnice Ljetne škole glume i sve ćemo uplatiti našim dragim prijateljima iz Maestrala”, poručili su iz GKM-a Vitez.


Publiku u Vitezu već sljedeći četvrtak očekuje urnebesna komedija “Taximetar”, koja je također višestruko nagrađivana na festivalima u BiH, ali i zemljama okruženja.Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!