Glas Hrvatske

09:49 / 23.01.2022.

Autor: Tomislav Šikić

Predstavljanje knjige "Krijesnice" u Ljubuškom

Pozivnica na promociju

Pozivnica na promociju

Foto: HMS.ba / snimka zaslona

 U 19 sati, u Kulturnom centru u Ljubuškom, bit će predstavljena knjiga "Krijesnice". Pripremile su je studentice Edukacijske rehabilitacije Sveučilišta u Mostaru Andrea Soldo, Anđelka Franjičić, Antea Bagarić, Azra Grizvić, Iva – Ines Pavlović, Marina Papić i Marija – Zorka Vasilj. Donosi 91 autorsku priču osoba s invaliditetom, djece s teškoćama u razvoju, njihovih roditelja, braće, sestara, stručnjaka i ostalih ljudi koji su dio njihovih života.

Knjigu će predstaviti Andrija Stojić, ispred nakladnika Matice Hrvatske Čitluk, Azra Grizović i Andrea Soldo, ispred uredništva knjige.


U glazbenom dijelu programa nastupit će Dajana Alilović, Ante Penava i Ilija Penava, dok će pak programom moderirati Marija –Zorka Vasilj.


Naziv knjige "Krijesnice“ objašnjava se legendom koja kaže: "Kada sanjaš da krijesnice lete oko tebe – otkrit ćeš nešto važno“, a ako je tako onda ona među svojim koricama krije mnoštvo krijesnica. Njihov zadatak je osvijetliti puteve razumijevanja, empatije i prihvaćanja. 


"Glavni cilj ove knjige je podizanje razine svijesti društva o osobama s invaliditetom i djeci s teškoćama u razvoju te razbijanje predrasuda i stereotipija o toj populaciji. Navedeni cilj nastoji se ostvariti kroz životne priče, koje su zapravo i sama tema knjige. Priče koje otkrivaju pravu istinu o borbama i pobjedama, razočaranju i ljubavi, rastancima i susretima, rutinama i promjenama, suzama i osmjesima, o onomu što svijet drži normalnim i što drži drugačijim. Priče uz koje ćete plakati i smijati se, te priče zbog kojih ćete promijeniti pogled na svijet", piše LjPortal.


/HMS/

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!