Glas Hrvatske

13:04 / 25.09.2021.

Autor: Branimir Njikoš

Predstavljanje knjige “Abecedarij Novog Travnika” autora Velimira Bugarina

Knjiga “Abecedarij Novog Travnika”

Knjiga “Abecedarij Novog Travnika”

Foto: snimka zaslona / hms.ba

U organizaciji HKD Napredak podružnica Novi Travnik danas će u Zelenoj dvorani Osnovne škole Novi Travnik biti održano predstavljanje knjige “Abecedarij Novog Travnika” autora Velimira Bugarina. Početak je u 19:00 sati.

Knjiga obuhvaća razdoblje od nastanka Novog Travnika 1949. godine do 2019. godine, premda se parcijalno dotiče ključnih događaja iz 2020. godine. U fokusu pisanja je grad sa svim svojim specifičnostima i zanimljivostima koje mogu pridonijeti boljem poznavanju prošlosti i životne svakodnevice. Međutim, nemoguće je pisati samo o gradu, a da se pri tome čitatelju ne omogući šira slika grada i njegove okoline koji su u međusobnoj interakciji.


Knjiga se sastoji od dvije zasebne cjeline. U prvom dijelu autor opisuje povijesni razvoj grada, svakodnevicu, sudbine ljudi, djetinjstvo i odrastanje, spomenike, stanovništvo, izbor lokacije za izgradnju tvornice Bratstvo i zdravstvo. U drugom dijelu abecednim redom opisno navodi: obrazovne ustanove, kulturno umjetnička društva, glazbene grupe, vjerske zajednice, medije, sportske klubove, planinarska društva, institucije, tvrtke, industrijske zone, osobe iz kulturnog, sportskog, vjerskog, političkog i drugih sfera javnog života.


Knjigu će predstaviti Stjepan Dujo, načelnik Općine Novi Travnik, Blagun Lovrinović, urednik knjige, don Anto Ledić, recenzent i autor Velimir Bugarin.


(hms.ba)

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!