Glas Hrvatske

16:00 / 12.08.2022.

Autor: Slavica Štefić

Posuški stećak klapi Kurjože

Posuški stećak ženskoj klapi Kurjože

Posuški stećak ženskoj klapi Kurjože

Foto: snimka zaslona / -

Klapa Kurjože ovogodišnja je pobjednica VIII. Festivala klapske pisme u Posušju u kategoriji ženskih klapa. Odlučio je tako stručni žiri u sastavu: maestro Joško Ćaleta, prof. Marko Rogošić, prof. Ivica Kaleb te prof. Terezija Kusanović nakon preslušanih 11 klapa.

Posuški stećak, kao nagradu za osvojeno prvo mjesto, uručio im je Ante Begić, načelnik općine Posušje i predsjednik UO FKP-a.


Najbolja po odluci publike na Trgu hrvatskih branitelja bila je klapa Mir. Statuu Bure u ruke im je predao Marin Bakula, ispred Agencije Laguna.


Zvonimir Širić, ravnatelj OŠ Ivana Mažuranića, dodijelio je nagradu za drugo mjesto koje je pripalo klapi Mir. Klapa Stivanja bila je treća, a nagradu im je uručio Edmond Marić, zamjenik predsjednika UO FKP-a.


U Posušju, ovu drugu festivalsku večer nastupale su klapa Arija, klapa Bura, klapa Figurin, klapa Izvor, klapa Kurjože, klapa Mir, klapa Oršulice, klapa Salona, klapa Stivanja, klapa Stridonne te klapa Zvizdan.


Ovime je službeno zatvoren Festival klapske pisme Posušje 2022. Po odličnim izvedbama klapa, odzivu publike i atmosferi koja je vladala dvije natjecateljske večeri u prekrasnom ambijentu Trga hrvatskih branitelja, možemo reći da je VIII. Festival ispunio sva očekivanja organizatora i gledatelja. Još treba navesti kako su ovome doprinijeli i simpatični voditelji Silvija Karamatić i Joško Lokas, navodi se u priopćenju.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!