Glas Hrvatske

11:15 / 04.03.2022.

Autor: Slavica Štefić

Pomoć iz Hrvatske za Srednju školu Kreševo

Informatička učionica u Srednjoj školi Kreševo

Informatička učionica u Srednjoj školi Kreševo

Foto: snimka zaslona/facebook / -

Zahvaljujući financijskoj potpori Vlade Republike Hrvatske, točnije Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, u iznosu od 20.000,00 kn, u Srednjoj školi „Kreševo“ realiziran je projekt "Opremanje kabineta informatike".

Sredstva su dodijeljena temeljem Javnog poziva za prijavu posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske u svrhu ostvarenja financijske potpore za 2021.godinu.


Odobrenim sredstvima nabavljeno je šest novih računala kao i dodatna oprema, WiFI router, WiFI pojačivači signala te produžni kabel s prednaponskom zaštitom, koji su postavljeni u kabinet računalstva. Voditelj ovog projekta  je prof. Ivica Tolo.


Kako je cilj projekta bio poboljšati uvjete za rad u kabinetu računalstva, ovim projektom to su i ostvarili jer učenici koji se školuju za zanimanje tehničar za računalstvo će imati priliku u školi usavršiti svoja teorijska znanja i primijeniti ih kroz praktičnu nastavu na novijim računalima, napominju iz uprave škole i ujedno se zahvaljuju Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske što su prepoznali potrebe škole.
Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!