Glas Hrvatske

12:48 / 25.04.2022.

Autor: Glas Hrvatske

Počinju 59. Šimićevi susreti

59. Šimićevi susreti

59. Šimićevi susreti

Foto: RTVHB/Pixabay / kolaž/snimke zaslona

Večeras će svečano početi program 59. Šimićevih susreta. Otvaranje ovogodišnjeg programa najdugovječnije književne manifestacije u BiH održat će se u župnoj crkvi u Drinovcima koncertom Zbora glazbene škole Ivana pl. Zajca iz Mostara kojim će ravnati don Dragan Filipović, uz nastup mezzosopranistice Monije Jarak Mikulić, Marijane Pavlović na glasoviru i komornog sastava Tamburaškog orkestra Mostar. Početak programa je u 19:30 sati, a Šimićeve susrete 2022. otvorit će Miro Gavran, predsjednik Matice hrvatske.

Manifestacija se nastavlja u Mostaru u srijedu 27. travnja. U maloj dvorani Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača, s početkom u 12 sati, bit će upriličen poetski kolaž o djelu Antuna Branka Šimića s ilustracijama mr. art. Andrijane Mlinarević – Cvetković. Nakon programa bit će položeno cvijeće na spomenik A. B. Šimiću u Mostaru


 Šimićevi susreti 2022. završit će opsežnim programom u petak, 29. travnja, u Grudama. U 10 sati počet će tradicionalni susret s književnicima u osnovnim školama i Srednjoj školi u Grudama, a u 11.30 sati u župnoj crkvi u Drinovcima bit će služena misa zadušnica za Antuna Branka i Stanislava Šimića.


U Peć-Mlinima (Ravlića pećina) s početkom u 12.30 sati bit će upriličena tradicionalna svečana akademija u čast braće Šimić, a prigodno slovo održat će pjesnik akademik Luko Paljetak.


Potom će biti dodijeljene nagrade mladim pjesnicima, a bit će dodijeljena i godišnja nagrada "Antun Branko Šimić“ Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne. Nastupit će pjesnici i učenici Glazbene škole Gruda.

 

(RTV Herceg Bosne)

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!