Glas Hrvatske

10:31 / 26.01.2022.

Autor: Branimir Njikoš

Općina Novi Travnik stipendira 171 studenta

Novi Travnik

Novi Travnik

Foto: snimka zaslona / facebook

U prijedlogu Proračuna Općine Novi Travnik za 2022. godinu planirana su sredstva za isplatu 171 stipendije svim studentima koji su ispunili uvjete natječaja. Time će ova općina postati rekorder među općinama po broju dodijeljenih stipendija u Kantonu Središnja Bosna.

Općina Novi Travnik krajem listopada 2021. godine raspisala je natječaj za dodjelu 150 stipendija studentima prvog i drugog ciklusa studiranja, ostavljajući dovoljno prostora za dostavu tražene dokumentacije, sukladno utvrđenim kriterijima.


Povjerenstvo za dodjelu stipendija izvršilo je detaljan pregled 176 pristiglih prijava i utvrdilo da četiri prijave ne ispunjavaju zadane kriterije dok se jedna studentica koja se našla na listi za dodjelu stipendije opredijelila za povlačenje prijave, iz osobnih razloga.


U vrijeme kada je utvrđena preliminarna lista 150 studenata za dodjelu stipendije, načelnik općine Novi Travnik Stjepan Dujo definirao je Prijedlog Proračuna za 2022. godine i odlučio povećati proračunsku stavku za dodjelu stipendija, čime je dvadeset jednom studentu koji su ispunjavali kriterije, a nalazili su se ispod broja 150, omogućio dodjelu stipendije, kaže se u priopćenju općine.


Navodi se kako će Općina Novi Travnik javnost i studente naknadno obavijestiti o terminu potpisivanja ugovora.


(HMS)

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!